HERFSTWEDSTRIJD ULVENHOUT

Op 4 november werd te Ulvenhout de laatste van de vier seizoenswedstrijden geschoten. Door deze Herfstwedstrijdverschieting werd de Seizoenencompetitie voor de jeugd afgesloten. Met 15 jeugdschutters en diverse ouders/chauffeurs was EWE sterk vertegenwoordigd.

Vincent Maas bleef met een eindstand van 226 duidelijk onder zijn kunnen ten opzichte van de eerste wedstrijd waar hij 253 punten schoot.
Daan van Empel behaalde 232 punten twee punten meer dan de beste wedstrijd tot dan toe.
Jurgen Denissen schoot toch wel iets onder zijn niveau, hij haalde 199 punten.
Dorus Valk eindigde met 219 en Jack van de Zanden schoot weer een nieuw persoonlijk record met 207 punten.
Jack van de Zanden en Koen Everaerts -die een prachtige 208 punten schoot- zijn begonnen aan een opmars en schieten beetje bij beetje steeds meer punten.
Kevin Denissen bleef "dankzij" een onwillig vizier steken op 93 punten en Niels Roovers schoot de beste van de drie wedstrijden met 173 punten. Niels gaat qua prestaties achter Jack en Koen aan.
Jeroen Slootmans schoot 146 punten terwijl Michiel Glorius 222 punten liet noteren.
Jasper Slootmans perste 213 punten uit zijn boog en Richard van Aert kon zich perfect staande houden met 222 punten. Jasper van Laerhoven moest genoegen nemen met 190 punten en John de Beer schoot met 170 punten de beste van de vier wedstrijden. Jan Mertens zette een prachtig resultaat neer met 186 punten met een vizier dat van links naar rechts "zwabberde".
Als je de vrouwelijke junior supporters, die onze juniorschutters het hoofd op hol brachten, in acht neemt kunnen we stellen dat onze ploeg het uitstekend gedaan heeft. Ieder schoot voor wat hij waard was.

Voor de kwart finale klasseerden zich John de Beer, Jasper van Laerhoven, Koen Everaerts, Daan van Empel, Vincent Maas, Michiel Glorius, Jasper Slootmans, Richard van Aert en Jan Mertens.
Naar de halve finales gingen door: Daan van Empel, Michiel Glorius en Jasper Slootmans.
In de finale was Michiel Glorius zijn tegenstander de baas en won.

Michiel viel in de prijzen: Voor de Herfstwedstrijd de 1e prijs in de categorie 11 en 12 jarigen en de derde prijs in die klasse voor de hele competitie.

Jeroen Slootmans heeft de derde prijs over de competitie gewonnen in zijn prijsklasse.

Bij deze dank aan de ouders Glorius, Van Laerhoven, Mertens, Maas en Denissen die bereid waren om onze jeugd te vervoeren.