GROENTEN- EN FRUITVERSCHIETING 22-12-2002
foto's


Zondag 22 december 2002 werd, helaas in gezelschap van wat regen, de zogenoemde "Groenten- en Fruitverschieting" gehouden.
De opkomst was goed ondanks dat iedereen al met de kerstgedachte bezig was. In totaal schoten 19 leden met deze populaire verschieting mee. Vooral de jeugd was goed vertegenwoordigd.

De groenten- en fruitverschieting werd een aantal jaren geleden ingesteld als "Leut"-verschieting om ook eens niet serieus bezig te zijn.

De bedoeling van deze verschieting is het winnen van groenten en fruit door het raken van een hele kleine sticker met daarop een afbeelding van de groente- of fruitsoort. Zo waren er aardappelen, appelen, potjes fruit, komkommers, kokosnoten, echte ananassen en nog heel veel meer te winnen. Er werd op zun zunderts gezeet oak op erpel geschooten. In totaal veel soorten en van enkele soorten wel 3 stuks. Een vreemde eend in de bijt om te winnen was een rookworst. Kortom prijzen genoeg.

Er kwamen nogal wat ouders kijken of hun kroost panklare groenten zou schieten. Alles wat ze thuis niet aten werd door hen gewonnen. Spruitjes, Chinese kool en rode uien.

Onze fruitman Ludo van Erk had samen met zijn Godelieve goed boodschappen gedaan binnen het budget. Alleen de worsten worden eigenlijk niet onder groenten en fruit gerekend.

Ger Diepens nam een volle tas met fruit naar huis en Leo Brosens mocht er ook wezen. Ondanks dat Kees nog fruit weggaf was hij dé grote fruitman dit jaar.

Om kwart over twaalf eindigde de wedstrijd en was in tegenstelling tot vorig jaar alles verschoten en had iedereen minimaal één prijs. Dit jaar hoefden niet-winnaars niet te loten om speciaal voor hen overgehouden troostfruit.

Zonder meer weer een leuke geslaagde clubmorgen.