KOPPENSNELLERSVERSCHIETING 28-4-2002

Marcel van der Meulen wint.

Een van onze leukste verschietingen vond onlangs plaats: de "koppensnellersverschieting". Koppensnellers waren destijds primitieve volkeren die soortgenoten opaten. Heden ten dage komt dat slechts sporadisch voor. In Zundert is nog een zwak aftreksel ontdekt van de echte koppensnellers.

De wedstrijd gaat als volgt. Van iedere deelnemer wordt een pasfoto op het blazoen gehangen.

Degene die de pijl in de "kop" van een andere schutter schiet mag blijven, maar degene wiens hoofd geraakt wordt is meteen af en wordt uit de wedstrijd verwijderd.

In de eerste ronde was de pasfoto zo groot als een euro. Dat is op 25 meter een hele opgave om deze te raken.

De eerste twee afvallers krijgen reglementair ieder een troostprijs van € 2,50. De winnaar verdient € 20,00 die besteed moet worden aan schietmateriaal.

De wedstrijd startte stipt om 10.30 uur. Iedereen had al goed in kunnen schieten en vooral de jeugd aasde erop om het bestuur eraf te schieten. Dat ging het eerste schot mooi mis omdat er sprake was van broedermoord. Jac Brosens schoot zijn broer Leo in het allereerste schot eraf. Leo kreeg een troostprijs waar hij bijzonder blij mee was.

Op Richard werd al meteen door Gon Delahaijeeen kop chocomel uitgeloofd voor diegene die hem er van af schoot.

Daarna was Dorus Valk het slachtoffer. Cor van der Velden schoot hem (weliswaar per ongeluk) eraf. Toen kwam de dubbele moord op Gon Delahaije notabene door twee collega’s bestuursleden. Ger Diepens en Cor van der Velden schoten Gon midden in het gelaat. Die kon dus ook afspannen. Daarna kwam het jachtinstinct van Jac Brosens pas goed boven. Na enig ronden dat er niemand gewond werd schoot Jac Sybren Willems eraf. Jammer voor Sybren. Toen was Jan Mertens aan de beurt. Kees Stuijts raakt met een welgemikt schot Jan precies in de mond. Die kon mooi niets meer zeggen.

Jac was op dreef en schoot eerst Marleen van der Velden eraf en vlak daarna haar man Cor. Die konden ook al ophouden.

De zelfmoord van Michiel Glorius zal nog lang besproken worden. Onder een luid "Ah Neeeeee" schoot Michiel op zijn eigen foto met als resultaat dat hij ook zijn koffer mocht gaan inpakken.

Kees Stuijts werd daarna gekilld door de beste "head-hunter" van Zundert en vervolgens werd Richard van Aert ook weer door Jac afgeschoten. Eindelijk was Richard geëlimineerd en verdiende Jac een chocomel.

Als laatste slachtoffer van deze voortreffelijke jager was Lindy aan de beurt. Marcel was stillekes gebleven evenals John de Beer. Nu is John nooit zo luidruchtig maar in dit geval kwam het mooi uit. Als je te veel van je laat horen word je al gauw bekend en wil iedereen je eraf schieten. Dus aan het einde van de wedstrijd bleef John de Beer, Marcel van der Meulen en Jac Brosens over.

Marcel begint pas op het laatst echt in vorm te komen en schiet eerst Jac eraf. De jager was eindelijk verjaagd. Jac Brosens had 7 slachtoffers op zijn naam staan en dat is ongeevenaard veel. Na enige keren proberen was daarna John aan de beurt. Jammer voor John en goed van Marcel. Hij won daarmee de hoofdprijs zijnde € 20,00.

Het was weer een geweldig leuke wedstrijd met veel spanning en leut tot op het laatst.