GROOT SUCCES VOOR EIKELS WORDEN EIKEN; BRONS VOOR JAN MERTENS

Op zaterdag 22 juni 2002 werden deze kampioenschappen 25 meter 1 pijl gehouden bij Handboogsportvereniging De Zwartmikkers te Middelbeers.

De opkomst uit geheel Nederland was groot bij deze 11- en 12-jarigen. De beste 71 aspiranten bij de jongens en de beste 15 bij de meisjes streden om de titel. In totaal 86 aspiranten verdeeld over 17 banen.

Na 5 proefschoten werden de eerste pijlen genoteerd.
De tellende wedstrijd was daarna verdeeld over tweemaal 15 pijlen met daartussen een korte pauze.

Jan begon niet al te best en noteerde een 5 in het tweede schot. Daar was een 8 aan voorafgegaan. Daarna schoot Jan alleen maar negens en tienen.

Jan had pas een nieuwe boog en het resultaat leek meteen zichtbaar in de wedstrijd.
Bij de pauze stond Jan al weer op de vijfde plaats met een score van 134 punten.

Na de pauze schoot Jan op formidabel niveau verder en haalde de nummers 4 en 3 in met weer alleen negens en tienen en een score van 143.
Jammer van die 5 anders was Jan wellicht 2e kunnen worden. Maar ja, zo gaat dat in de sport nu eenmaal.

Loes Goorden van onze zustervereniging te Schijf schoot ook de sterren van de hemel en werd eerste bij de meiden met een totaalscore van 285 punten.

Eerste bij de jongens werd Jack Hendrikx uit Hulsel met 288 punten, tweede S. Gatzen uit Venlo met 281 punten en derde onze Jan met 277 punten met een nieuw persoonlijk record. Goed gedaan Jan en proficiat.

Iedere deelnemer kreeg als aandenken mee naar huis en een puzzeltje van de NHB en een standaardje..
De prijswinnaars werden in de rij gezet en gefotografeerd voor publikatie in het bondsblad van de Nederlandse Handboogbond.

Vernoemd mag worden dat Jan met succes is opgeleid door Jac Brosens en Ger Diepens en dat gelegenheidscoach Leo Brosens ook goed werk verrichtte tijdens de wedstrijd en de week vooraf.
Maar het is vooral de verdienste van Jan zelf die dankzij noeste trainingsarbeid en veel enthousiasme het heel ver geschoten heeft.
Ga zo door Jan en nogmaals proficiat.



in spanning wachten op de einduitslag