AL 40 JAAR NOORD-ZUID VERSCHIETING
SEIZOEN 2002-2003 LOENHOUT 1-3-200
3

naar nog meer foto's van Loenhout



naar foto's van Schijf op 16-11-2002
naar foto's van Zundert op 19-10-2002
naar foto's van Nieuwmoer op 11-1-2003


40 JAAR NOORD-ZUID VERSCHIETING

Afgelopen zaterdag 1 maart werd weer de laatste wedstrijd gehouden van de Noord-Zuid verschieting.
Deze verschieting wordt gehouden tussen de handboogschutterijen: St. Sebastiaan te Loenhout, Eendracht Maakt Macht te Nieuwmoer, Nooit Volleerd te Schijf en Eikels Worden Eiken te Zundert.

De verschieting bestaat uit vier wedstrijden per (winter)seizoen.
Iedere schutterij krijgt per seizoen een wedstrijd toebedeeld.
De schutterij waar de wedstrijd plaats vindt draagt er zorg voor dat op het eind van de avond aan de schutters brood met zult of kaas wordt geserveerd (meestal beide).

De wedstrijd bestaat uit een koppelverschieting. Samen moet je een minimum aantal punten halen. Dat aantal hangt af van je gemiddelde van het seizoen.

De wedstrijd is een voorbeeld van een mooie samenwerking tussen de dorpen die slechts een paar kilometer van elkaar verwijderd zijn. De sfeer is altijd buitengewoon goed getuige het feit dat iedereen elkaar bij de voor- en achternaam al jaren kent.

Dit jaar was een bijzonder jubileumjaar. In 1962 is, onder voorzitterschap van Dhr Havermans, de verschieting begonnen, getuige ons historisch register, met Loenhout en Meer. Tussentijds is Wuustwezel erbij gekomen en weer afgehaakt en nu is het Nieuwmoer die mee doet.
De samenwerking heeft het al 40 jaar volgehouden en ongetwijfeld zal dat nog heel lang zo zijn.