KOPPENSNELLERSVERSCHIETING 2003: MIKE RAVESTEIN WINT


FOTO'S

Een van onze leukste verschietingen vond onlangs plaats: de "koppensneller-verschieting". Koppensnellers waren destijds primitieve volkeren die soortgenoten dood maakten en opaten. Heden ten dage komt dat slechts sporadisch voor. In Zundert is nog een zwak aftreksel ontdekt van de echte koppensnellers.

De wedstrijd gaat als volgt. Van iedere deelnemer wordt een pasfoto op het blazoen geplakt.

Degene die de pijl in de "kop" van een andere schutter schiet mag blijven, maar degene wiens hoofd geraakt wordt is meteen af en wordt uit de wedstrijd verwijderd.

In de eerste ronde was de pasfoto zo groot als een euro. Dat is op 25 meter een hele opgave om deze te raken.

De eerste twee afvallers krijgen reglementair ieder een troostprijs van € 2,50. De winnaar verdient € 20,00 die besteed moet worden aan schietmateriaal of iets vergelijkbaars met de sport.

De wedstrijd startte stipt om 10.20 uur. Iedereen had al goed in kunnen schieten en vooral de jeugd aasde erop om elkaar eraf te schieten. Dat ging niet door omdat Jac Mertens de eerste ronde door 2 jeugdleden al eraf geschoten werd namelijk door onze nieuwe schutter Mike Ravenstein en Jasper van Laarhoven. De tweede ronde sneuvelde Jasper Slootmans doordat hijzelf een pijl in zijn eigen neus schoot en zo werd de prijs ook door zijn eigen neus geboord. Let op Jasper niet te verwarren met Jeroen. Die vergissing wordt nogal vaak gemaakt door diverse mensen. Jeroen schoot dus gewoon verder. Jasper van Laerhoven werd vervolgens door Jac Brosens van het wedstrijdtoneel verwijderd en in dezelfde serie Cor van der Velden door Gon Delahaije. Gon wilde eigenlijk Leo Brosens raken maar schoot per ongeluk op Cor. (Slechte bril?). Voor straf werd Gon door Leo afgeschoten in de vierde ronde. In de vijfde ronde werd Jordi Gommers door Michiel Glorius afgestraft en moest Jordi ook afspannen. Daarna de tweede zelfmoord. Na Jasper was Lindy Delahaije nu het slachtoffer van eigen kunnen. Een hele tijd lang gebeurde er niets maar in de 16e serie moest helaas geconstateerd worden dat er sprake was van broedermoord. Net als vorig jaar (2002) schoten de broertjes Brosens elkaar van de baan. Vorig jaar de tweede serie en nu de zestiende. Volgend jaar maar niet doen.

In de 18e beurt werd Michiel door Jeroen Slootmans eraf geschoten en Jeroen door Marleen van der Velden. Toen bleven er maar een paar over. John de Beer werd door Mike Ravenstein "gekild" en Marleen even later door Dorus. Dorus en Mike bleven over. Na een geweldige strijd schoot Mike Dorus eraf en Mike won. Hij won daarmee de hoofdprijs van € 20,00 te besteden aan schietmateriaal.

Het was weer een geweldig leuke wedstrijd met veel spanning en leut tot op het laatst.