BURGEMEESTER P.NEEB PRIJS / DE ZILVERENEIKEL / WINNAAR 2003


En de winnaar over 2003 is:

Jasper Slootmans
Jasper verdiende een naamplaatje op de P.Neeb-trofee en een beker voor in zijn bekerkast.
Jasper verbeterde zijn bondsgemiddelde met maar liefst 1,46 punt.
Zijn naam komt voor eeuwig op de trofee te staan.

Vorig jaar vierde de handboogschutterij Eikels worden Eiken haar 150 jarig bestaan. Ter ere van dit 150 jarig bestaan werd door de vorige burgemeester van Zundert aangekondigd dat hij een ereprijs ter beschikking zou stellen die ook net zo lang mee kon gaan. De opdracht voor het maken van de prijs werd in samenspraak met het bestuur van de handboogschutterij en de burgemeester verstrekt aan Theo Valk (Xállis Glasmeesters).

Theo heeft er een prachtig kunststuk van gemaakt, vernieuwend en prachtig vormgegeven. Leo Brosens, penningmeester van Eikels worden Eiken, was verantwoordelijk voor het ontwerp. Het is een glasplaat met daarin gegraveerd een eikenboom met een zilveren eikel tussen de bladeren. De omranding is van puur eikenhout en daarop kunnen de komende jaren de namen van de prijswinnaars staan. De spelregels voor het winnen van deze prijs zijn streng en eenduidig.

Diegene die zijn bondsgemiddelde het beste verbetert wint deze prijs. Het maximaal gemiddelde is 10. Dus een verbetering van 1 punt gemiddeld is bijna een topprestatie.

De winnaar van 2003 was Jasper Slootmans met een gemiddelde verbetering van 1,46 punten. Zijn naam wordt dus als tweede verbonden met de Burgemeester P.Neeb prijs. De eerste winnaar was Daan van Empel met een verbetering van 1,35. Als tweede eindigde eervol Marleen van der Velden met een verbetering van 0,74. Als derde Lindy Delahaije met een verbetering van 0,60 punten. Cor van der Velden werd vierde met een vverbetering van 0,46, Ger Diepens vijfde met 0,35, Gon Delahaije zesde met 0,13 en Michiel Glorius zevende met 0,05. De rest ging ietsjes achteruit dit jaaar.

Volgend jaar rond half april wordt weer de balans opgemaakt en valt de tweede keer de gemiddelde prijs. De jeugd maakt weer veel kans.



In goed gezelschap.
De zilveren eikel wordt op de dag van het Koningsschieten uitgereikt.
Vandaar dat Jasper temidden van de hoogheden staat.