GROENTEN&FRUIT VERSCHIETING 21-3-2004

Afgelopen zondag 21 maart 2004 werd de zogenoemde "Groenten en Fruitverschieting" gehouden.

De opkomst onder de leden was groot ondanks dat iedereen al met de paasgedachte bezig was. De aanstaande koningswedstrijd speelde ook parten maar bij deze wedstrijd had daar niemand last van.

De Groenten- en Fruitverschieting werd een aantal jaren geleden ingesteld als "Leut"-verschieting om ook eens niet serieus bezig te zijn. De bedoeling van deze verschieting is het winnen van groenten en fruit door het raken van een hele kleine sticker, zie de foto's, op 25 meter afstand met daarop een afbeelding van de groente- of fruitsoort. In de eerste ronde moest de afbeelding van de groenten of het fruit zelf geraakt worden, in de tweede ronde de hele foto en in de derde ronde de hele sticker. Zo waren er 33 soorten groenten en fruit zoals sinaasappelen, bananen, aardbeien, appelen, potjes fruit, komkommers, kokosnoten, prei en nog heel veel meer te winnen. Zelfs een voor vele jeugdigen onbekende groente zoals paksoi. Totaal heel veel soorten en van elke soort soms wel 5 stuks, in totaal waren er 74 prijzen te verdelen.
In totaal schoten 19 leden met deze populaire verschieting mee. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd.
Alles wat ze thuis niet aten werd door hen gewonnen. Witlof, bloemkool, chili bonen en uien.
Door de jeugd, vooral Romario en Bas, werd steeds stevig geruild. Wat ze niet lusten werd versjacherd.

Onze Lindy had samen met haar man Gon goed boodschappen gedaan en binnen het budget. Er waren 3 ouderwetse veilingkisten vol met groenten en fruit aangevoerd en voorzien van handige prijzenlijsten. Er werd veel misgeschoten of bijna raak zoals steeds geroepen werd en het meeste fruit ging naar Breda, De Manderslaan en met Dick mee.
Ger Diepens nam een taske met groenten en fruit mee voor de Belsen en Leo Brosens mocht er ook wezen onder andere met z’n prachtig doske met mooie eerste keus gave aardbeien.
Iedereen was zo enthousiast en nieuwsgierig of hij raak geschoten had dat Kees Stuijts regelmatig schutters terug naar de startlijn moest verwijzen (en soms heel streng) omdat er nog niet gefloten was door onze wedstrijdleider.
Cor v.d. Velden en Leo Brosens waren de grote groentenmannen van het jaar.

Om half een eindigde de wedstrijd. Er was bijna geen fruit meer over en iedereen, behalve Lindy had meer dan 2 prijzen. Vandaar dat Lindy de laatst overgebleven prijs cadeau kreeg.
Jac Brosens de wedstrijdleider, bedankt nog de groenten en fruit organisatoren Lindy en Gon Delahaije en sprak de hoop uit dat ze het weer volgend jaar wilden doen.