KOPPENSNELLERSVERSCHIETING OP 27-6-2004


naar de foto's

Mike Ravestein wint weer.

Een van onze leukste verschietingen vond onlangs plaats: de "koppensneller-verschieting". Koppensnellers waren destijds primitieve volkeren die soortgenoten dood maakten en opaten. Heden ten dage komt dat slechts sporadisch voor. In Zundert is nog een zwak aftreksel ontdekt van de echte koppensnellers.

De wedstrijd gaat als volgt. Van iedere deelnemer wordt een pasfoto op het blazoen gehangen.
Degene die de pijl in het "hoofd" (kop) van een andere schutter schiet mag blijven, maar degene wiens hoofd geraakt wordt is meteen af en wordt uit de wedstrijd verwijderd.
In de eerste ronde was de pasfoto zo groot als een euro. Dat is op 25 meter een hele opgave om deze te raken.
De eerste twee afvallers krijgen reglementair ieder een troostprijs van € 2,50.
De winnaar verdient € 20,00 die besteedt moet worden aan schietmateriaal of iets vergelijkbaars met de sport.

De wedstrijd startte stipt om 10.28 uur. Iedereen had al goed in kunnen schieten en vooral de jeugd aasde erop om elkaar eraf te schieten. Helaas voor Bas van der Kloot was hij al meteen de klos en Ger Diepens vergezelde hem in de aftocht.
Bij het vijfde schot werd Leo Brosens door Jan Mertens afgeschoten en Jac Brosens moest uit broederliefde dan ook maar Jan raak schieten. Maar in het 9e schot werd Jac zelf ge"killd" door Lindy Delahaije. In het 10e schot werd Dick Ravestein door Kim Mertens er af geschoten en in het 11e schot schoot Kees Stuijts de voorzitter Gon Delahaije eruit.
Kees was in vorm want in het 12 e schot verwijderde hij Jeroen Slootmans. Daarna werd Romario Ooms door Kees met harde hand eraf geschoten.
Zo werd Kees de hitman.
Koen Everaerts liet ook zien dat hij meedogenloos was en verwijderde Izi Murré uit de wedstrijd. Kim Mertens werd door Mike Everaerts gekilld in de 16e beurt en Kees vervolgens ook door Mike. Elk jaar is er wel een broedermoord en jawel Erwin van Waardenburg werd door Stefan van Waardenburg ge"killd" en Stefan kon daar niet tegen en heeft vervolgens zelfmoord gepleegd en kon op zijn gemakje naar de Band in Etten-Leur.
Adri Mertens werd door Koen Everaerts eraf geschoten in de 22e beurt. Koen wilde eigenlijk naar huis maar moest door zijn grote prestatie nog efkens blijven en in diezelfde beurt werd hij door Frans van Waardenburg naar huis gestuurd.
Er bleven 3 kandidaten over: Frans van Waardenburg, Mike Ravestein en Lindy Delahaije.

Mike maakte als bijna Nederlandskampioen korte metten met Lindy in de 25e beurt en Frans in de 26e beurt. Daardoor werd hij overtuigend winnaar in de 26e beurt.
Hij won daarmee de hoofdprijs van € 20,00 te besteden aan schietmateriaal.

Het was weer een geweldig leuke wedstrijd met veel spanning en leut tot op het laatst.