OUDER-KIND VERSCHIETING OP 11-7-2004


naar de foto's

Monique en Jan Mertens winnen dik.

Op zondag 11 juli vond bij Handboogsportvereniging Eikels worden Eiken weer de traditionele Ouder-Kindverschieting plaats.
Een lid van EWE, samen met een ongeoefende ouder of kind, vormden een koppel om de strijd aan te binden met de andere koppels. Ondanks de vakantietijd deden er toch nog acht koppels mee aan deze tradioneel spannende wedstrijd.
De "ongeoefenden" mochten vooraf 10 pijlen schieten om bekend te worden met boog en pijl en schiettechniek.
De wedstrijd ging om het hoogst aantal punten dat een koppel samen schoot over 30 pijlen. De geoefenden schoten op hun eigen afstand, en de ongeoefenden op 10 meter, beide groepen op een normaal wedstrijdblazoen.
Alhoewel het niet direct van invloed hoeft te zijn op het eindresultaat viel het wel op dat de ongeoefende dames al onmiddellijk goed van start gingen en een overmacht lieten zien ten opzichte van de ongeoefende heren en deze overmacht tot het einde toe konden vasthouden.

Van de maximum per koppel te behalen 600 punten schoten Jan Mertens en Monique Mertens er 484 en werden daarmee eervol eerste.
Mike Ravesteijn en zijn moeder schoten 425 punten bijeen en werden nummer 2 en met 369 punten werden Bas van der Kloot en zijn vader 3e.

Het werd een geslaagde en gezellige ochtend.