TRUUSBEKERVERSCHIETING OP 17-10-2004


naar de foto's

Op 17 Oktober 2004 vond de jaarlijkse Truusbekerverschieting plaats bij Handboogsportvereniging EWE te Zundert.

Zestien schutters streden om de wisselbeker geschonken door de in Zundert en omstreken alom bekende Truus-van-den-Bels.

Deze traditionele wedstrijd wordt geschoten op het historische vijf-ringen-blazoen over 25 pijlen met vijf proefpijlen vooraf, op 25 meter afstand en de aspiranten op 18 meter afstand.

Nadat wedstrijdleider Jac Brosens om 10.10 uur het startsignaal gaf, brandde de wedstrijd los. Bij de volwassenen nam Cor van de Velden na vijf pijlen de leiding met 23 van de 25 maximaal te behalen punten, bij de jeugdschutters was Robin Jochems de beste met 17 en bij de aspiranten Bas van de Kloot met 19 punten. Na twintig pijlen had Leo Brosens de leidende positie met 92 van de 100 punten maar Cor van de Velden gaf zich niet gewonnen en volgde Leo met 88 punten terwijl Ger Diepens na een zwakke eerste ronde zich naar een derde positie schoot met 84 punten. Ondanks een misser en een 1 wist Robin zijn eerste plaats bij de jeugdschutters vast te houden met een mooie 67 punten en op ruime afstand gevolgd door Jeroen Slootmans met 49 punten. Bij de aspiranten liep Bas van der Kloot met 79 punten uit op Izi Murré die 62 punten bijeen had geschoten.

Na het eindsignaal bleek dat Cor van de Velden en Leo Brosens beide 112 punten hadden en dat er dus een nakamp over vijf tellende pijlen geschoten moest worden. Bij een nakamp is het beheersen van de schiettechniek alleen niet voldoende ook het beheersen van de zenuwen en lichaamsbewegingen is een vereiste. Cor van de Velden bleek de zenuwen het beste de baas en schoot 21 punten tegenover Leo die 19 punten schoot.

Bij de senioren was Cor van de Velden dus de winnaar van de Truusbeker, tweede werd Leo Brosens met 112 punten en derde Ger Diepens met 108 punten.

Bij de junioren werd de eerste plaats veroverd door Robin Jochems met 89 punten en mocht zich Winnaar Junioren Najaarsprijs 2004 noemen. Tweede en derde werden Jeroen Slootmans en Jasper Slootmans met 66 en 62 punten.

Bij de aspiranten mocht Bas van der Kloot zich Winnaar Aspiranten Najaarsprijs 2004 noemen met zijn eerste plaats met 92 punten. Tweede werd Jesper Jochems met 70 punten en een gedeelde derde plaats was voor Izi Murré en Orion Kerstens met 68 punten.

Na de uitreiking van de welverdiende Truus/najaarsprijsbekers werd de uitslag van de Zomerprijs bekend gemaakt. Deze prijs wordt gewonnen door als schutter als hoogste te eindigen over 10 "lotjes" van 15 pijlen die gedurende de zomertijd geschoten kunnen worden tijdens de trainingsavonden. Van de 25 schutters die 10 tellende "lotjes" vol geschoten hadden was Leo Brosens de winnaar met 1407 punten, Jan Mertens was tweede met 1381 punten en Jack Mertens derde met 1349 punten, Vermeldenswaard is dat Vincent Maas een indrukwekkende rentree maakte door zich in korte tijd op de zevende plaats te nestelen met 1271 punten.

Als derde onderdeel van deze wedstrijddag werd de Gemiddelde Prijs uitgereikt aan de schutter die gedurende het seizoen zijn gemiddelde het best verbeterd heeft. De winnaar van de Gemiddelde Prijs was Dick Ravestein die, ondanks de paar weken dat hij een nieuwe boog heeft, zijn gemiddelde met 10 waarderingspunten heeft verhoogd, vóór Ger Diepens die 9 waarderingspunten mocht noteren.

Als laatste onderdeel werden de kleurrijke jaarlijkse Nederlandse HandboogBond-gemiddelde-speldjes over 2003 uitgereikt. Iedere schutter die in 2003 de vereiste NHB competitiewedstrijden heeft geschoten kreeg een speldje met zijn gemiddeld aantal punten van die wedstrijden.