KERSTBALLENVERSCHIETING OP 31-12-2005


naar de foto's

Afgelopen zaterdag 31 december vond de kerstballenverschieting plaats. Lindy en Gon hadden voor de lekkere prijzen gezorgd, Cor voor het kerstpapier en de ballen en Jac Brosens mocht de wedstrijd leiden en de scherven opvegen.

Er traden 17 schutters aan waaronder 6 junioren om kerstballen stuk te schieten. De spelregels waren simpel en doeltreffend. Diegene die de bal kapot schoot had kans op een prijs. In de kerstbal was namelijk “wiet” poeder verstopt. Als het “wiet” poeder uit de bal viel was het prijs. Geen “wiet” poeder, geen prijs. Zo gaat het met de paus ook, “wiete” rook dan is het prijs. Op de 25 meter baan waren er 4 prijzen te winnen en op de 18 meter baan ook 4 prijzen. Dan voor beide banen samen nog eens 12 prijzen.

Als eerste schutter in de tweede ronde ging Jac Mertens met de eerste prijs ervandoor. Hij won een kerstkoekendoos met een fantastisch schot. Leo Brosens bleef maar mikken en na de derde doorgang had hij de tweede prijs, een lekkere kerstbanketstaaf. Kim Mertens schoot maar steeds mis terwijl haar broer de zesde ronde de eerste prijs op de 18 meter (ook een kerstkoekendoos) wegkaapte.

Cor van der Velden werd beloond met een 3e prijs in de vierde doorgang en Lindy verdiende de 5e prijs terwijl Jac Mertens er al weer met een prijs (de vierde) vandoor ging. Adri en Mike waren wel topschutters want zij sleepten de meeste prijzen weg. Jac Mertens deed het bij de senioren goed. Leo verzorgde een mooie spiesbal. Hij is het schieten zeker niet verleerd.

Jesper Jochems ging ook met een prijs slepen terwij Robin wel heel goed schoot maar de bal steeds harder was dan hij dacht. Vooral die plastic ballen waren weerbarstig en wilden maar niet stuk. De wedstrijd werd afgesloten met een attentie voor iedere deelnemer die in mooie verpakking door Lindy werd aangeboden. Volgend jaar proberen we meer kwetsbare ballen te verzamelen. Iedereen die nog kerstballen kwijt wil kan bij onze club kwijt. Kunnen onze leden die weer milieuvriendelijk vernietigen. Het was een leuke verschieting en de laatste dit jaar. Volgende verschieting in Loenhout in het kader van de tweede Noordzuid wedstrijd. Aanvang 18.30 uur te Loenhout. Zie de wedstrijdkalender op de website.

Het was een leuke wedstrijd en diende ook voor het “achteraf-extra” verbranden van de vetreserves die tijdens de Kerst aangeworven zijn.