JAN MERTENS RAYONKAMPIOEN, GER DIEPENS 2e BIJ DE SENIOREN KL. 3

naar het plakboek

Afgelopen zondag heeft de Handboogschutterij Eikels worden Eiken uit Zundert weer verdienstelijk van zich laten horen op de Rayonkampioenschappen te Delft en Middelbeers.


De jeugd streed in Middelbeers en voor de kampioenschappen waren uitgenodigd Izi Muree, Stefan van Waardenburg, Robin Jochems en Jan Mertens.
Op de rayonkampioenschappen moeten 60 pijlen geschoten worden volgens de Fita normen en daarna nog finales volgens de regels van de olympische spelen: kwartfinale, halve finales en finale.
Een hele dag hard werken.
Jan stond zijn mannetje en kwam als eerste uit de finale. Daarmee werd hij kampioen van het rayon in zijn klasse en mag hij door voor de Nederlandse kampioenschappen.
Deze worden op 19 en 20 maart gehouden.

In Delft streden de veteranen en de dames.
Gon Delahaije en Ger Diepens waren uitgenodigd voor deze wedstrijd. Onder barre omstandigheden werd gestreden en bereikte Ger uiteindelijk de 2e plaats na een enerverende kamp tegen een topschutter en vervolgens werd Ger in de finale uitgeschakeld.

Lindy Delahaije vertegenwoordigde de volgende dag de Handboogschutterij en verdedigde met verve haar plaats. In de kwart finale werd ze uitgeschakeld en eindigde in totaal op de zevende plaats bij de Dames.
Voorwaar een prestatie van formaat zeker gezien de barre omstandigheden in Delft.

...
Lindy aan de lijn in Delft. Best een mooie baan, maar koud, te koud.

...
Lindy scoort een 8,7 voor stijl. Ook de dames uit Schijf, Nooit Volleerd, waren present.

...
Ger had plek zat. Gon was niet de grootste. Beiden scoorden naar behoren.


Op deze manier schieten we niet vaak.