OUDER-KIND WEDSTRIJD 8-9-2002

Fam Mertens wint.

Zondag 8 september vond onze ouder-kind-verschieting plaats. De verschieting is een wedstrijd waarin de "onervaren" ouder (of oom/tante) met het "ervaren" kind in een koppel schiet. Het koppel met de hoogste punten samen is de winnaar.

De "ervaren" schutters schieten op de normale afstand en de "onervaren" schutters op 7 meter. In een bijzonder gezellige ambiance werd de wedstrijd verschoten.

Er werden 6 koppels gevormd; totaal 12 schutters aan de lijn.
De familie Glorius, de familie Slootmans met twee teams, de familie Valk, de familie Mertens en de familie Everaerts.

De wedstrijd ging over 30 pijlen en de score van het koppel samen was tellend.

De familie Everaerts in de vorm van Pa en Koen trokken meteen de eerste winst naar zich toe in de eerste schoten en bleven de familie Mertens lichtelijk voor. Het team Slootmans 1 was ook niet slecht bezig. Vooral Ma laat zien dat zij wel heel veel talent had. Ma Slootmans schoot de eerste series mooi maar de schoten kwamen iets teveel rechts uit maar waren bijzonder mooi gegroepeerd.

De ouders hadden het zwaar maar hun zonen trilden nog veel erger van de zenuwen. Ze moedigden hun ouders aan om maar zo goed mogelijk te schieten. Er waren zelfs kinderen die hun ouders voor het ontbijt toespraken om wel goed hun best te doen met het schieten. Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

Het was een gezellige wedstrijd. Het leuke was dat de ouders nu een keer met het kind mee konden schieten. Voortaan weten ze ook wat het is om te concentreren en als het een keer mis gaat hebben ze daar nu ook begrip voor. Niets is beter dan het een keer zelf te ervaren.

De einduitslag was niet echt een verassing.
Pa Mertens en zoon Jan werden ruim eerste met 484 punten. Pa schoot zo maar even uit de losse pols 235 punten en zoonlief 249 punten.
Tweede werd Pa Everaerts met zoon Koen met 444 punten, verrassend goed.
Derde werd het Team Slootmans 1 met Ma en Jasper met 426 punten.
Vierde werd team Slootmans 2 (Marc en Jeroen) met 395 punten.
Vijfde werd het team Glorius (Ma en Michiel) (vorig jaar nog winnaar met Pa) met 355 punten.
Zesde werd het team Valk (Pa en Dorus) met 339 punten. Volgens Pa Valk was het resultaat wat mager omdat het doel voor hem veel te dichtbij stond.De winnaars krijgen een prachtige foto van de wedstrijd.