GROENTE EN FRUIT VERSCHIETING 17-4-2005


Afgelopen zondag 17 april 2005 werd de zogenoemde "Groenten en Fruitverschieting" gehouden.

De opkomst onder de leden was minder maar desalniettemin zeer gemotiveerd. De Groenten en Fruitverschieting werd een aantal jaren geleden ingesteld als "Leut"-verschieting om ook eens niet serieus bezig te zijn.
De bedoeling van deze verschieting is het winnen van groenten en fruit door het raken van een heel kleine sticker op 25 meter afstand met daarop een afbeelding van de groente- of fruitsoort. In de eerste ronde moest de afbeelding van de groenten of het fruit zelf geraakt worden, in de tweede ronde de hele foto en in de derde ronde de hele sticker.
Zo waren er 22 soorten groenten en fruit zoals komkommer, pruimen, bananen, aardbeien, appelen, potjes appelmoes, blikjes champignons en nog heel veel meer te winnen. Totaal veel soorten en van elke soort soms wel 5 stuks, in totaal waren er 50 prijzen te verdelen.
In totaal schoten 14 leden met deze populaire verschieting mee. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd. Alles wat ze thuis niet aten werd door hen gewonnen.
Witlof, Kiwi, Knoflook etc.
Door de jeugd werd al meteen stevig geruild. Wat ze niet lusten werd versjacherd.
Lindy Delahaije had samen met haar man Gon goed boodschappen gedaan en bijna binnen het budget. Er waren 3 kratten vol met groenten en fruit aangevoerd en voorzien van handige prijzenlijsten.
Er werd veel misgeschoten of bijna raak zoals steeds geroepen werd en het meeste fruit ging met Leo Brosens mee. Jesper Jochems ging evenals Mike Ravestein met een behoorlijke buit naar huis. Jesper had alle Radijs die er was geschoten. Helaas had Adri Mertens geen pruimen geschoten voor zijn klasgenootje want anders was hij op ziekenbezoek gegaan. Romario Ooms en Izi Murré hadden ook een goede dag en dus veel groenten.
Iedereen was zo enthousiast en nieuwsgierig of hij raak geschoten had dat de discipline aan de lijn te wensen overliet. Om ongeveer twaalf uur eindigde de wedstrijd.


Gon en Lindy hadden alles keurig vooraf klaargemaakt, met echte foto-stikkertjes


onder de strakke (?) leiding van Leo, Jac was vogelen, werd er gezellig geschoten


zo werkt dat, hier schiet Mike net een ananas, smikkel smikkel


gefixeerd op de bananen, of waren het de pruimen, of de aardbeien


en dit werd de verdeling, toch weer enkele grootverdieners erbij