150 JARIG BESTAAN WEDSTRIJD: ROZEN- EN PUNTENBEKER

Afgelopen zondag 30 april 2006 vond voor de vijfde keer de 150 jarig bestaan-beker-verschieting plaats. Deze wedstrijd wordt elk jaar ter ere van het 150 jarig bestaan van de Handboogvereniging Eikels worden Eiken gehouden.

De vereniging is in 1851 opgericht en was in 2001 honderd en vijftig jaar oud en nu 155 jaar. Ter ere van het 150 jarig bestaan zijn in 2001 twee wisselbekers ter beschikking gesteld door Jac Brosens en Kees Stuijts. Een puntenbeker (voor degene met de meeste punten) en een rozenbeker (voor degene met de meeste rozen). Degene die de Rozenprijs heeft mag niet meedingen naar de puntenbeker

Het is een wedstrijd van 18 schoten over 25 meter voor de senioren en 18 schoten over 18 meter voor de junioren op de gelukskaart.

Het was deze zondag wel koud en ook nat voor de tijd van het jaar. Vorig jaar hadden we nog het mooiste weer van de wereld met 23 graden maar dit was niet meer als 11 graden. Er waren 18 schutters present om hun beste handje(beentje) voor te zetten. Het blazoen (de kaart) was voorzien van een aantal uitgekiende strepen. Dit wordt bij de EWE de gelukskaart genoemd. Dat betekent dat niet altijd de beste schutter moet winnen. In deze wedstrijd gaat het erom wie de meeste rozen schiet (toch de beste schutter?) en wie de meeste punten in totaal haalt (Dat is dus een kwestie van een beetje geluk en veel ervaring).

In goed Zunderts werden de schutters aangemoedigd. De roos is in dit geval nog veel kleiner dan bij normale wedstrijden. Namelijk 1 ouderwets dubbeltje groot. Ger Diepens startte het eerste het beste schot met een vette roos. Daarmee zette hij de toon. In het vierde schot bevestigde Ger Diepens zijn vorm door weer een roos af te dwingen. Zoef. In het negende schot begon Jac Brosens ook mee te toen en stond na het 13e schot gelijk met Ger Diepens: twee rozen. Jac Mertens wilde niet achterblijven en schoot in het daaropvolgende schot ook een roos. Omdat Gon Delahaije ook wel mee wilde doen scoorde hij in het zestiende schot ook een roos. Ger schoot in het zeventiende schot zijn derde roos en bevestigde daarmee zijn vorm. Goed dat hij niet met zijn knie hoefde te schieten anders was er niks van gekomen. In het laatste schot noteerde men nog een roos voor Gon Delahaije maar hij kwam iets te laat op gang om de eindzege weg te kapen. Bij de puntenjagers was inmiddels een strijd ontstaan tussen Marleen en Dick. Dick nam op het laatst een voorsprong van 30 punten en zijn inspanning werd beloond met een puntenbeker. Bij de jeugd schoot Rick Janssen regelmatig heel hoog (in de plank). Hij grapte dat hij het hoogst geschoten had van allemaal en dat klopte ook. Ger Diepens werd dus winnaar van de Rozenbeker. De puntenprijs ging met 304 punten naar Dick Ravestein.


Rozenbeker, Puntenbeker, AspirantenTrooststicker

Het was best een beetje fris

De puntenschrijvers Jac en Ger

Goed gedaan Ger, 3 rozen maar liefst

Het koffieteam Romario en Marleen

De dames Kelly en Kim

Voorzitter Gon met first lady Lindy

De hoogste score, het kruispunt van 50 punten

Het echte midden, de echte roos

Rozenwinnaar Ger en Puntenwinnaar Dick