GROENTE EN FRUIT VERSCHIETING 21-5-2006

Afgelopen zondag 21 mei 2006 werd de zogenoemde "Groenten en Fruitverschieting" gehouden. De opkomst onder de leden was goed ondanks blessures en een paar afwezigen, maar toch zeer gemotiveerd.
De Groenten en Fruitverschieting werd een aantal jaren geleden ingesteld als "Leut"-verschieting om ook eens niet serieus bezig te zijn.
De bedoeling van deze verschieting is het winnen van groenten en fruit door het raken van een heel kleine sticker op 25 meter (voor de “bejaarden”) of 18 meter afstand (voor de “kleuters”) met daarop een afbeelding van de groente- of fruitsoort. In de eerste ronde moest de afbeelding van de groenten of het fruit zelf geraakt worden, in de tweede ronde, (na 11 uur) de hele sticker.
Er waren 22 soorten groenten en fruit zoals komkommer, gedroogde pruimen (voor jefke), bananen, aardbeien, appelen, potjes appelmoes, blikjes champignons en nog heel veel meer te winnen. Totaal veel soorten en van elke soort soms wel 4 stuks, in totaal waren er 52 prijzen te verdelen.
In totaal schoten 16 leden met deze populaire verschieting mee. De jeugd (spottend door Leo de kleuters genoemd) en de senioren (spottend door Kim meteen daarop de bejaarden genoemd).

Lindy Delahaije had goed boodschappen gedaan en geheel binnen het budget. Er waren 4 kisten vol met groenten en fruit aangevoerd en voorzien van handige prijzenlijsten. De prijzen werden voor het eerst verdeeld als proef over de twee soorten banen, de 18 meter schutters en de 25 meter schutters. Deze formule is goed bevallen en voor herhaling vatbaar.
Er werd veel misgeschoten of bijna raak zoals steeds geroepen werd en het meeste fruit ging dit jaar met Jac Brosens mee. Jesper Jochems ging met twee prijzen naar huis en Mike Ravestein had een behoorlijke buit met 6 prijzen. Gert-Jan schoot stillekes 6 prijzen bij elkaar. Helaas voor Jefke waren er geen gewone pruimen net als vorig jaar maar hij zal het met gedroogde pruimen moeten doen. Kim schoot al aan het begin van de wedstrijd de pruimen voor Jefke en hengelde nog 3 extra prijzen naar binnen. Helaas had Adri Mertens geen pruimen geschoten maar ze zullen hun klasgenootje wel verrassen met de pruimen. Romario Ooms en Ger Diepens hadden ook een goede dag en dus veel fruit.
Gon Delahaije schoot steeds maar Whiiiiet maar er was geen Whiet te bekennen bij de groentenvoorraad, dus geen prijs. Iedereen was zo enthousiast en nieuwsgierig of hij raak geschoten had dat de discipline aan de lijn te wensen overliet.
Om ongeveer kwart over  twaalf eindigde de wedstrijd.



Gon en Lindy hadden ook dit jaar alles keurig vooraf klaar gemaakt, met echte foto-stikkertjes.


Dit werd de score, de broertjes Brosens wonnen nogal veel, wordt volgend jaar opgelost.






Zo doe je dat, gewoon dat prentje precies raken. Lekker veel kleuters, gezellig man, spannend jo.


.......................
Voor het eerst een prijzenverdeling, kleuters en bejaarden beiden evenveel. Lindy's pijl is net weg.


Ja, een pijl in de pot appelmoes, inpikken die hap, de rest lekker mis.


Ger-Jan was erg succesvol en laat trots zijn zak met gewonnen vitamines zien.