maart 2013

1Zondag 10 maart j.l. werd bij Handboogsportvereniging Eikels Worden Eiken de dartverschieting gehouden.

De wedstrijd begon om 10 uur. Er werd geschoten op dartblazoenen. Deze zien er hetzelfde uit als een dartbord maar hebben een diameter van 60 cm. De spelregels zijn ook hetzelfde als bij gewoon darten, zoveel mogelijk triples schieten, en finishen met een double. Elke schutter begon met een score van 301 punten. Per beurt werd 1 pijl geschoten. De aspiranten vanaf 18 meter en de overigen vanaf 25 meter. Winnaar ben je als je als eerste met een dubbele score op 0 uitkomt. Als er na 20 pijlen nog geen winnaar bekend is, is degene met de laagste score op dat moment de winnaar.

Zeventien schutters gingen de strijd aan. De spanning liep hoog op toen steeds meer schutters kans kregen de wedstrijd te winnen. Als eerste nam Rick van Gorp het voortouw door met een score van 51 te beginnen. Hij schoot goed en kreeg wat voorsprong bij de eerste schoten. Leo Brosens liet even zijn neus zien door de leiding een paar beurten van hem over te nemen, maar Rick haalde hem gauw weer in. Al in de tiende beurt kon Rick de wedstrijd beëindigen door een double 14 te schieten. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, en, hoewel de score nog flink daalde, het lukte hem maar niet om uit te finishen. Ondertussen schoten de andere schutters ook goed door, en in beurt 16 hadden vijf schutters een kans op de overwinning. Hierna stond Kelly Janssen, met de meest gunstige restscore van 2 voor op Rick, die op 3 bleef steken. De beurten hierna lukten het geen van beiden om uit te schieten. In de allerlaatste beurt, waarin maar liefst twaalf schutters nog winnaar konden worden, kwam Leo ook nog op een score van 2.
Omdat er zo 2 winnaars waren moest er gekampt worden om de echte winnaar te bepalen. Er werd één pijl nageschoten, degene met de hoogste score won. Het verschil op de kaart was minimaal, maar in punten was de uitslag duidelijk. Leo schoot een 1, en Kelly had een score van 2x20. Dit maakte Kelly Janssen tot winnaar van deze leuke wedstrijd.