november 2013

Je kunt op verschillende manieren de foto's van een album bekijken.

Zo kun je foto voor foto zien door met de muis op de pijl te klikken die midden in de zijkanten in beeld komt als je daar met de muis over heen gaat.
Je kunt zo zowel naar voor als naar achteren bladeren. Zie het tekstblokje 'Next image' en 'Previous image'.
Tevens komt bij elke foto onderin de omschrijving van de foto in beeld.
Zie hieronder foto 1 en 2. (let op, deze foto's zijn geen fotoalbums maar slechts een screendump als voorbeeld)

Zondag 3 november werd bij Eikels Worden Eiken de Bamisverschieting gehouden. Met deze op een na belangrijkste wedstrijd van het jaar ging ook de uitreiking van de zomerprijs gepaard.

Afgelopen zondag werd er in Oosterhout een 3D-wedstrijd georganiseerd, waar de schutters van Eikels Worden Eiken als vanzelfsprekend weer bij waren. Meer dan de helft ging met een prijs naar huis.
3D schieten is een andere tak van de handboogsport dan de meesten kennen. Bij de Olympische Spelen zien we bogen met vizier, stabilisatoren, een klikker, enzovoorts. 3D wedstrijden worden doorgaans buiten, liefst in een bos gehouden. Hierbij wordt er voornamelijk met traditionele bogen geschoten, d.w.z. zonder allerlei hulpmiddelen. Schieten met moderne bogen is wel mogelijk. Er wordt geschoten op plastic beesten, men zou kunnen zeggen dat het een soort nabootsing is van een jacht met pijl en boog. De doelen hebben een ‘kill-zone’, deze ligt meestal ergens op de borst en is extra punten waard.
 
De 22 doelen waren uitgezet op het terrein van de Warande in Oosterhout. In het midden hiervan liggen zwembaden, het parcours liep hier voor het grootste deel omheen. Hoewel de mogelijkheden gering zijn, worden de doelen toch altijd goed en veilig weggezet. Er werd gebruik gemaakt van de speeltuin, om wat variatie in de schoten te krijgen. Zo werd er geschoten vanaf een evenwichtsbalk, en ook vanaf een glijbaan, waarvanaf de schutter een flink eind naar beneden moest richten. 
 
De eerste helft van de wedstrijd schoten de EWE’ers goed. Vader Peter Gommers eindigde één punt boven zijn zoon Diede. Ook Erik en Rick Janssen deden het, na wat rondgevraagd te hebben, zeker niet slechter dan hun tegenstanders. Het volgende deel werd het ze wat moeilijker gemaakt. In de hunterronde mag er per doel slechts één pijl geschoten worden. Corrigeren is dus niet mogelijk. Dit ging Peter iets minder gemakkelijk af, maar Diede had hier geen moeite mee. Bij Erik bleek hetzelfde. Rick vond deze ronde ook wat lastig, maar hij had in de eerste ronde dusdanig hoog gescoord, dat hij boven de anderen bleef. 
 
Erik werd tweede in zijn klasse, op één punt boven nummer drie. Peter viel helaas buiten de prijzen. Diede werd tweede bij de jeugd en Rick eerste. Rick had zelfs zo goed geschoten, dat hij gewonnen zou hebben als hij zich bij de volwassenen had ingeschreven.
 

Mvg
Kelly Janssen
2013-11-18