maart 2014

Darten in het groot. Zondag 23 februari 2014 werd bij Eikels Worden Eiken de dartverschieting gehouden. 
 
Bij deze wedstrijd wordt geschoten op dartblazoenen. Deze zien er hetzelfde uit als een dartbord, maar hebben een diameter van 60 cm. De spelregels zijn hetzelfde als bij gewoon darten. Je moet zoveel mogelijk triples schieten, en eindigen met een double. Elke schutter begon met een score van 301 punten. Per beurt werd 1 pijl geschoten op een afstand van 25 meter. 
 
Zondag 9 maart 2014, werd de Verrassingswedstrijd georganiseerd bij Eikels Worden Eiken.
Dit jaar was het thema Lord of the Rings.
 
Elk jaar wordt rond de carnavalsdagen de Verrassingswedstrijd georganiseerd door Erik Janssen. Het thema wordt een week van tevoren aangekondigd, maar hoe de wedstrijd in elkaar zit is steeds onbekend tot aanvang van de wedstrijd. Na onder andere Yahtzee, Ganzenbord, het schieten op dansende ballonnen en het blikwerpen, draaide het dit jaar om Lord of the Rings. Enige schutters hadden hun outfit hierop aangepast, er was zelfs een echte elf bij.
Bij binnenkomst moesten de schutters zich inschrijven op een lijst. Aan de hand daarvan kreeg iedereen een letter met een bijbehorende ring op de doelwand. De schutters moesten hun ring van beneden, de Shire, naar boven, de Doemberg, bewegen. Dit deden ze door hun pijl zo hoog mogelijk in de ring te schieten en die ring dan zo ver als dat, met de pijl er nog in, ging, omhoog bewegen. Je kon andere schutters hinderen door een pijl in hun ring te schieten, waardoor ze niet zover naar boven konden gaan of zelfs naar beneden moesten.
Bij de eerste beurten gingen een paar schutters flink omhoog. Serena Horsmans ging met grote sprongen vooruit en ook Nathalie Janssen maakte een goede start. Helaas werden zij door de tegenstanders na een aantal beurten weer helemaal naar beneden gewerkt. Na een aantal beurten werden er door de wedstrijdleider twee lampjes, het Oog van Sauron, boven de hoogste ringen gehangen. Daardoor werd de aandacht meer op hen gevestigd. Rick van Gorp en Leo Brosens waren daardoor als eerste een veel gekozen doelwit. Door deze lampjes stegen een aantal andere ringen stiekem, en werd tijdens de laatste beurten pas opgemerkt dat deze zo hoog waren gekomen. Dat maakte het lastig om hen nog op tijd te dwarsbomen.
Erik won de eerste prijs, gevolgd door Jac Brosens op de tweede plaats. Het duurde wat langer om de winnaar van de derde plaats te bepalen, omdat de ringen nagenoeg even ver van de bovenkant van de doelwand verwijderd waren. Uiteindelijk won Leo van Rick met een voorsprong van 1 mm.
Je bent hier: NHB  â–º Homeâ–º Reglementenâ–º Kledingvoorschrift 2014
 
 
NHB volgt de kledingvoorschriften van World Archery.
Dit voorschrift is (ook) opgenomen in WA Boek 3: Doelschieten (hoofdstuk 20).
 
Deze voorschriften zijn zeker bestemd voor A-status wedstrijden.
Voor NK’s herinnert de NHB deelnemers zich aan dit kledingvoorschrift te houden o.m. vanuit respect en zorg naar de mede deelnemer(s), de wedstrijdorganisatie, NHB, WA en (mogelijk) aanwezige media.