februari 2015

 
Zoals elk jaar schieten we in het voorjaar een verrassingswedstrijd.
Ook nu weer was de vraag van de 17 aanwezige schutters, wat heeft Erik nu weer uitgedacht. Zijn creatieve geest  kwam met de 2 voor 12 verschieting.
 
De schutters worden opgedeeld in 4 teams  en de bedoeling is dat een team  als eerste een woord raadt.
Door enveloppen te schieten kunnen letters en aanwijzingen voor dit woord worden verkregen.
 
Een envelop van  normaal formaat levert een letter op en een envelop van het halve formaat  geeft een aanwijzing waar welke letter thuishoort in het te raden woord. 
Extra handicap is dat er 18 letters in het spel zitten die het te raden woord kunnen vormen dat maar 12 letters heeft.  
 
Nadat de regels waren duidelijk gemaakt werden de teams gevormd en bij de klanken van de tune van het televisieprogramma begon de wedstrijd.
Ieder team had een afgebakend veld op de doelwand waar hun enveloppen waren aangebracht.
 
In het begin met nog veel enveloppen aanwezig was het makkelijker om deze raak te schieten en zo de  aanwijzingen te verkrijgen. Maar met het vorderen van het spel werd dat steeds lastiger. In het begin haalde menig teams soms 3 treffers op 4 maar dat werd steeds lastiger.
Na iets meer dan een uur dacht team Jac (met Peter  Mark en Rick vG ) het woord te weten maar koos er voor nog een beurt te schieten. Dat was een verkeerde keus want het team Ger kwam met hun woord wat juist bleek te zijn.
Daarom werd Team Ger dat verder bestond uit Jelle, Patrick en Rick J de winnaars.
 
De wandklok die ze daarmee verdienden zorgde ervoor dat gezegd kun worden , Ger  Patrick Jelle en Rick J zijn weer goed bij de tijd.
 
Al met al was deze schiet-puzzelwedstijd een erg leuke happening  en daarom werd na afloop door de schutters  Erik de  complimenten gegeven voor deze leuke morgen. 
 
Op naar het volgende jaar.