oktober 2016

Halloweenverschieting 2016
 
Op 28 oktober 2016 vond de Halloweenverschieting plaats bij Handboogvereniging Eikels worden Eiken. De wedstrijd vond plaats in aangepaste, donkere, sfeer. De doelen waren slechts door vuurpotten verlicht en in het schietlokaal bestond de verlichting uit kaarsen, led kaarsen, lampionnen en een stallantaarn. Danielle Akkermans had een prachtig uitgesneden grote pompoen bij zich. Ook was er muziek rond het Halloween thema (wat een goeie soep, daar hoeft niets meer bij) en regelmatig klonk er een griezelige kreet uit de luidsprekers. 
 
Er werd geschoten op blazoenen met afbeeldingen van een heks, een spinnenweb, een spook, een pompoen en een kat. Doordat de wedstrijd in het halfdonker geschoten werd, was het bepaald niet makkelijk om de doelen te raken. Veel meer dan een donker silhouet was er niet zichtbaar van de doelen. De scores lagen dan ook flink lager dan normaal. Elke schutter schoot 4 pijlen op elk doel, 20 pijlen in totaal dus.
 
Het was wel erg gezellig, er werd druk gekletst, commentaar gegeven op de muziek en de geluidseffecten; waar haal je die vandaan? De spoken die bij de doelen dansten brachten menigeen ertoe om ook een dansje bij de spoken te doen. Deze dansende spoken hingen aan een touw dat in beweging gebracht werd door een elektrische motor. 
 
De wedstrijd werd door 17 schutters geschoten, deels met vizier, deels traditioneel. Al vroeg namen bepaalde schutters een voorsprong die ze niet meer afgaven. De wedstrijd werd gewonnen door Jac Brosens en Patrick Raats die beiden 45 punten hadden, zij mochten als eersten een prijs uitzoeken. Daarna mochten in volgorde van punten de andere schutters een prijs kiezen. Uiteindelijk had iedereen een prijs en werd de wedstrijd afgesloten.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Erik Janssen
 

(Met dank aan animator Erik)