december 2018

Met de Bamisverschieting op 14-12-2018 was het zo ver, Kees verdiende zijn eerste beker. Het zat er aan te komen want Kees schiet met de maand beter.

Door omstandigheden flink verlaat en voor het eerst op een vrijdagavond werd de Bamis verschoten.
Helaas een matige opkomst, 8 recurve en 2 hout schutters.
Toch was het best gezellig. En spannend ook nog want coming star Kees ging lang aan de leiding maar moest op laatst toch nog buigen voor Leo.

 

De Bamiswedstrijd vond dit jaar wat later plaats dan eigenlijk de bedoeling is. Eigenlijk was 28 oktober de datum dat de wedstrijd gepland was. Dit kwam door een communicatieprobleem tussen de 2 wedstrijdleiders. Een paar mails zijn niet ontvangen.

Op de 14e december werd de wedstrijd dan alsnog verschoten en hiervoor kwamen 10 schutters aan de schietlijn.
De wedstrijd werd onder enigszins gewijzigde regels gehouden. Voor de recurve schutters veranderde er niets, zij schoten op 25m. De traditionele schutters vormden geen eigen categorie maar schoten op 18m zodat hun scores vergelijkbaar waren met de recurve scores.  
 
In de wedstrijd kwamen Kees en Leo op kop, deze kopgroep werd gevolgd door Patrick en Gino en daar achter het peloton. De traditionele schutters deden aardig mee in het peleton.
Na 24 pijlen stond Leo 1 punt voor op Kees. Leo schoot als eerste en trof de 5 en was daarmee niet meer in te halen. Kees wist dit niet, deed zijn best maar trof de 3. Daarmee had Leo gewonnen en werd Kees 2e.
 

Kees Nouws verbeterde zich het meest dit seizoen en verdiende zo zijn tweede beker.
Jan Boer schoot als trouwe houtschutter de meeste punten bij elkaar in de beste tien zomerlotjes van 15 schot, Leo Brosens werd winnaar in de categorie recurve.