april 2022

Gewonnen door Sem Nous.
Dit omdat Patrick en Gino in 2020-2021 niet voldoende bondswedstrijden hebben geschoten en zo geen geldig bondsgemiddelde hadden dat jaar.

Prachtig weer en negen schutters. Bovendien met ruim eieren te verdelen eerder geschoten bij het flobertgilde St. Willibrordus.
Het werd toch een leuke boeiende strijd.
Vooral tussen keizer Leo en Koning Patrick die beiden goed schoten.
Nog een schot te gaan en Leo stond slechts 1 punt achter op Patrick. Patrick bezweek onder de druk en schoot een 3. Leo had de overwinning voor het grijpen en volgend op vier rozen in het laatste lotje sloot hij af met een schot op een verkeerd doelpak; nul punten daardoor en Patrick alsnog winnaar met keizersrechten.
Leuk was te zien dat ons jeugdlid Joep (11) prima schoot. Hij versloeg ons oudste lid Jac (80).
De familie Nous gaven elkaar geen duimbreed toe. Emma schoot als nieuweling best wel goed. Gino begon weer sterk maar kon Leo en Patrick uiteindelijk niet bijbenen.
Al bij al een goed verlopen wedstrijd die maakt dat volgend jaar Patrick kans heeft om Keizer te worden.

Koningsschieten bij Eikels worden Eiken

ZUNDERT - Het is alweer een aantal jaren geleden dat we verslag konden doen van het traditionele Koningsschieten bij de oudste sportvereniging van Zundert, E.W.E. Deze keer de 169e Koningsverschieting met prachtig weer en negen schutters die gespannen waren om hun stinkende best te doen. Covid is bijna vergeten en we kunnen weer.