Puike prestatie Zundertse junioren bij Rayonkampioenschappen.Goud voor Adri, Zilver voor Rick, brons voor Jesse.

Op zondag 1 feb. hebben een aantal jeugdschutters van handboogsportvereniging Eikels worden Eiken deelgenomen aan de Rayonkampioenschappen in Ulvenhout. Deze kampioenschappen zijn het vervolg van de regio competitie en zijn een opstap naar de Nederlandse Kampioenschappen. Nederland is verdeeld in vier rayons.

Kim Mertens die in de eerste klasse moest aantreden behaalde met de zestig schoten 453 punten wat de 13e plaats betekende. In daarop volgende 1/8 finale wist ze zich niet voor de 1/8 finale te plaatsen.

Bij de jongens die in klasse 2 moesten aantreden ging het een stuk beter. Adri Mertens scoorde met 471 punten goed voor de eerste plaats. Rick van Gorp bracht het tot 440 punten wat de tweede plaats betekend. Jesse Mutsters kwam op de vierde plaats met 432 en Juanito Ooms behaalde met 418 de vijfde plaats. Jelle Houben belandde met 214 punten op de 15 plaats.

Na de wedstrijd van zestig pijlen gaan de zestien hoogste schutters door om via de finaleronden uit te maken wie zich rayonkampioen mag noemen. Telkens gaat na 12 schoten de helft door naar de volgende finale ronde.

Daarin verweerde de junioren van EWE zich kranig wat uiteindelijk de volgende uitslag opleverde.

Goud voor Adri Mertens en dus rayonkampioen. Zilver voor Rick van Gorp en Brons voor Jesse Mutsters.

De junioren van EWE hebben hiermee een prachtige prestatie geleverd waarvoor onze felicitaties.