april 2013

Op zondag 24 maart namen zeven 3D-schutters van de handboogsportvereniging Eikels Worden Eiken uit Zundert deel aan een wedstrijd in Oosterhout. Ze lieten zich niet kennen en, ondanks de ijzige kou die afgelopen weekend over het land trok, gingen zij naar buiten.

De wedstrijd werd gehouden op het terrein van de Warande in Oosterhout. Het parcours was goed en veilig uitgezet, ondanks de kleine hoeveelheid aan mogelijkheden op het terrein. Ook de catering werd goed verzorgd. Er namen 90 schutters deel.

Op zondag 14 april waren 9 jeugdschutters van EWE present  op de Lentewedstrijd te Ulvenhout.

Na de wedstrijd van 30 schoten  moesten ze, op Mark Bakx en Ris van Sprundel na, allemaal door naar de finaleronden.
Na deze spannende finaleronden bleek dat de EWE’ers  weer een goede prestatie hebben laten zien.

Rick Janssen won zilver in zijn categorie en Kelly Janssen en Rick van Gorp haalden beiden goud in hun leeftijdsgroep.

Mvg
Jac Brosens

Een van onze leukste verschietingen vond afgelopen zondag 21-4-2013 plaats: de "koppensneller-verschieting". Koppensnellers waren destijds primitieve volkeren die soortgenoten doodmaakten en opaten. Heden ten dage komt dat slechts sporadisch voor. In Zundert is nog een zwak aftreksel ontdekt van de “echte” koppensnellers.