september 2013

Clinics/Feestes/uitjes

EWE biedt clinics aan waarbij mensen die geen lid van de vereniging zijn kunnen komen schieten.
We bieden u een programma waarbij plezier in het handboogschieten voorop staat.
Er kan ook een wedstrijdelement ingevoegd worden als u dat wilt.
Iedereen kan meedoen vanaf ongeveer 9 jaar tot 99. Geen kennis of ervaring vereist.
Wij regelen de spullen en de begeleiding. Het moment waarop dit plaatsvindt kan in overleg worden bepaald.

  • Kosten: 7,50 per persoon per uur met een minimum van 50,- euro per uur. Vooraf over te maken op rekening NL35 RABO 0160 5845 74 tnv Eikels worden Eiken.
  • Consumpties zijn verkrijgbaar aan de bar tegen de geldende prijzen.
  • EWE zorgt voor voldoende begeleiding en de benodigde materialen
  • De schietende groep kan maximaal 16 personen bevatten. Grotere groepen zullen gesplitst moeten worden, de ene groep schiet de andere moet wachten.
  • Er wordt alleen geschoten op ca. 7 m met de simpelste clubbogen, zonder vizier.
  • Mocht een groep meer willen dan oorspronkelijk afgesproken dan kan dit overlegd worden met de begeleiders. Als dit de begeleiders schikt kan de tijdsduur uitgebreid worden.
    Deze extra tijd moet direct bij een van de begeleiders afgerekend worden.
  • Voor 2,50 per persoon extra zijn er 3 consumptiebonnen per persoon, deze zijn geldig voor koffie, thee en frisdrank.
  • Uitbreiding met hapjes in overleg mogelijk.
  • Personen onder invloed van drank of drugs worden uitgesloten. Geen restitutie van betaling.
  • Personen die de veiligheid in gevaar brengen, kunnen worden uitgesloten. Geen restitutie van betaling.
     

Zie ook dit album ... KLIK HIER

Zie ook dit album ... KLIK HIER

Zie ook dit album ... KLIK HIER

EWE 16-02-2019

 

Klik op een foto'tje om een de diashow te starten.

Een onvolledige greep uit onze jeugdleden op de training vrijdagavond 1 september 2006.
 
Ken je ze nog?
Hun initialen zijn:
 
RiJa   KeJa   CaHa   RoOo   LoBi   JuOo   JeJo   GeVe   ElOo   AdMe   FlOo   KiMe   JeHo   PevEr   JeMu
 
Zijn onze jongeren (door sommige van onze bejaarden "kleuters" genoemd) geen schatjes?
 
Op 19 en 20 augustus was in Gemert op het terrein van motorclub Wolfsveld weer de jaarlijkse 3D-wedstrijd. Deze wedstrijd duurt twee dagen, zaterdag en zondag. Hier hebben Kelly, Rick en Erik Janssen aan deelgenomen.
 
Voor degenen die (nog) niet weten wat een 3D-wedstrijd is, het is een nabootsing van het jagen met de handboog. Uiteraard worden hier geen echte dieren voor gebruikt. Er wordt geschoten op schuimplastic dieren die op onbekende afstand in de natuur staan. Iedere handboogschutter kan met zijn eigen materiaal meedoen. Om het eerlijk te houden wordt je wel in klasses ingedeeld. Je kunt een compoundboog met alles erop en eraan en carconpijlen niet vergelijken met een longbow waar niets op zit die dan ook nog met houten pijlen schiet. De compounds en recurves zijn beide in 3 klassen onderverdeeld en is er een aparte longbowklasse (elk nog verdeeld in heren, dames, volwassenen, jeugd en aspiranten). En omdat deze verschillende soorten bogen (en mensen) niet allemaal even makkelijk en trefzeker schieten, worden er op verschillende afstanden, aparte schietpaaltjes voor de diverse klassen geplaatst. Rood voor de vizierschutters, blauw voor de rest en geel voor alle aspiranten. Een treffer levert 17 punten op bij de eerste pijl, een kill (zeg maar een treffer in de hart long streek) 20. De tweede pijl geeft 14 voor een kill en 11 voor een treffer. De derde pijl 8 respectievelijk 5 punten. Ieder schiet dus maximaal drie pijlen op elk doel. Eén treffer is genoeg. Het nadeel is wel dat als er veel mis geschoten wordt, er ook veel naar pijlen gezocht moet worden. Overigens worden pijlen die van een ander zijn netjes ingeleverd bij de diverse posten. Je bent zelden een pijl definitief kwijt. Alleen als je andere dingen raakt dan de doelen, zoals bomen of stenen, dan kun je wel eens een pijl kapot schieten. Onze score in pijlen: Na twee dagen: Erik twee stuk, Kelly en Rick alles kompleet en heel.
 
In de praktijk betekent dit een dag in het bos rondlopen met met je boog en pijlentas. De sfeer is vaak gezellig hoewel je vaak op de baan staat met mensen die je voorheen niet kende. Je ziet mensen in middeleeuwse klederdracht maar ook in militaire dumpkleding en nog veel meer. Ook staan er tentjes van bedrijfjes die bogen, pijlen, veren, nokken, sieraden etc. verkopen. In het bos staan ook de nodige cateringtentjes. Zelfs een barbeque voor broodjes hamburgers en worst was aanwezig. In het clubhuis was bovendien zelfs friet etc. te koop, dit alles voor schappelijke prijzen.
 
In Gemert hebben ze behalve de gewone stilstaande doelen nog een paar extra attracties, de bewegende eenhoorn bijvoorbeeld. Dit is een mechanisch paard waar je op moet gaan zitten. Dit paard gaat dan in ‘galop’ en dan mag je proberen een kalkoen te raken op ongeveer 15 meter. Het is ongelofelijk om te zien hoe stil iemand zijn boog kan houden terwijl het paard beweegt. Dan hebben ze ook nog het vliegend varken, een klein everzwijn dat langs een kabelbaan loopt en dat je dus in de beweging moet raken. Een ramp voor klikkerschutters, je hebt maar twee seconden, dan is ie weer weg. En hun klassieker, het risico doel, de stalen eenhoorn. Dit is een plaatstalen eenhoorn waarbij de kill zone 40 punten oplevert. De rest van de eenhoon is nul punten maar je pijlenleverancier is er blij mee ;-) Veel schutters brengen hiervoor dan ook een oude pijl mee. Wil je je pijlen niet riskeren dan is er ook een alternatief doel met normale score.
 
Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen, Erik is 7e geworden van 40 deelnemers. Kelly is tweede en laatste geworden in haar klasse en Rick is vierde (van vijf) in zijn klasse.Hierbij moet je wel bedenken dat de betere (en ook de slechtere) schutters uit o.a. België, Nederland, Luxemburg, en het nabij gelegen deel van Duitsland aan dit toernooi deelnemen. Link naar de uitslag: http://3dschieten.nl/Mambo/images/stories/uitslagen/unicorn2006.pdf
 
Erik Janssen
Ma, 2006-08-28 19:14
 
Ingediend door Delahaije op Ma, 2006-09-25 19:55.
NHB AFD wedstrijden 2006
 
Door onze zustervereniging de Vriendenkring in Rijen werd een gezellige wedstrijd 1 pijl 25 meter wedstrijd georganiseerd in een gezellige ambiance. Er werd voor gehaktballen en snacks gezorgd en de oudjes aten die nog allemaal vrolijk op. Voor de Eikels was Cor vd Velden (Onze Benjamin), Gon Delahaije (een middenvelder) en Jac Brosens (onze oudste). Cor voerde de score aan met 213 punten. Jac haalde er 191 en Gon presteerde goed met juist een puntje meer dan Jac.
 
Volgend jaar mag Leo ook meedoen bij de Veteranen. Blij toe komen we tenminste met vijf man in de grijze duiven groep.
 
 
» antwoorden
Nee nee mooi nog niet !
Ingediend door Leo Brosens op Din, 2006-09-26 19:55.
De entreeleeftijd voor deze grijze club is 55 jaar met peildatum 1-1-van het betreffende jaar?  
Ik verjaar in juli, dus ben ik op 1-1 volgend jaar nog mooi te jong en niet lelijk genoeg.
Moet dus helaas nog een jaartje wachten.
Scheelt me vast weer een beker?
 
 
 
We hadden een beetje pech dat we twee van onze betere schutters moesten missen maar we schoten voor wat we waard waren.
Dat was echter niet al te veel vergeleken met de andere verenigingen.
De tweede ronde zal wel niet zijn weggelegd voor ons Eikels?
Het is overigens allemaal de schuld van Ger's pees die halverwege de wedstrijd brak.
Gelukkig kon Jac's reservepees voor de derde achtereenvolgende wedstrijd ons redden.
 
Hieronder de uitslag in ons Rayon.
We blijken nog als reserve te boek te staan. 
 
Uitslag NHB beker eerste ronde Rayon 2  2006-2007.
Pl. Teams Plaats Ver. Nr. Ronde 1
 
1 H.K.S. Zoetermeer 1006 1354
2 Rozenjacht Baarschot 1122 1337
3 Zwartmikkers Middelbeers 1130 1336
4 Taxandriërs Hooge Mierde 1128 1336
5 Frederik Hendrik Delft 1001 1330
6 Alliance d' Amite Ulvenhout 1060 1329
7 Nimrod Etten-Leur 1065 1326
8 O.N.A. Bladel 1121 1322
9 Prins Hendrik Breda 1062 1315
10 St. Sebastiaen Den Haag 1004 1308
11 Nooit Volleerd Schijf 1015 1299
12 Oefening en Uitspanning Esbeek 1120 1290
13 De Romeinen Gilze 1294 1281
14 Vriedenkring Rijen 1035 1281
15 O.B.K. Hapert 1119 1261
16 Landmans Genoegen Roosendaal 1263 1249
 
Reserve
17 Concordia Florebith Oudenbosch 1010 1247
18 Recht door zee Hoogeloon 1123 1245
19 Eikels w. Eiken Zundert 1061 1245
 

Truusbeker 2006

Afgelopen zondag 22 oktober 2006 vond de beroemde Truusbeker verschieting plaats. De Truusbeker is ingesteld door Truus "van den Bels". De Truusbeker is de tweede belangrijkste wedstrijd in het jaar op het koningsschieten na. De Truusbeker is inmiddels al 30 jaar oud. De prijs is ingesteld ter ere van het 125 jarig bestaan in 1976 van onze  vereniging. Inmiddels is de vereniging al ruim 155 jaar oud.

Er deden een record aantal van 22 schutters aan de Truusverschieting mee, waarvan 10 aspiranten en 4 junioren en 8 senioren. Door vakantie ontbrak onze gewichtigste schutter. Het was enorm druk en oordopjes zullen voor volgende wedstrijd vanwege de ARBO wet gratis door de gemeente verstrekt worden.

Desondanks was het toch een sportieve strijd en werd fel gestreden voor het behalen van de titel voor de Truusbeker. Ze zeggen wel eens "de jeugd heeft de toekomst" en dat kun je ook goed merken tijdens deze verschieting. Ook kwamen er ouders kijken hoe het ging met hun kroost.

De Truusbeker wordt verschoten op een ouderwetse 5 rings blazoen op 25 meter afstand. Voor de aspiranten op 18 meter afstand. Maximaal zijn dus 5 punten per schot te behalen, over 25 pijlen totaal 125 punten. (Voor de senioren, aspiranten en junioren). Het werd een zeer spannende wedstrijd met veel toppers en meerdere sub toppers zo bleek later. Onze Ludo van den Broek drukte al meteen zijn stempel op de wedstrijd door na de eerste 10 pijlen vlak na Leo te staan. De subtop bleef hangen op iets daaronder. Na 4 series stonden Leo en Ludo met 90 punten precies gelijk. Jac Brosens en Cor van der Velden volgden met 86 punten vlak erna. De eindsprint was spannend. Leo stond wel erg lang maar maakte geen zenuwfouten. Schoot gewoon zijn punten en werd met de ouderwetse score van 116 punten winnaar van de Truusbeker 2006. De tweede plaats werd door Ludo van den Broek behaald met 113 punten. Jac Brosens werd derde met 109 punten, Cor v.d. Velden vierde met 107 punten en Erik Janssen vijfde met 98 punten. Lindy Delahaije versloeg haar man met 1 puntje en eindigde met 97 punten, Gon had er 96. Romario Ooms slot de wedstrijd af met 95 punten en was meteen winnaar van de 1e junior prijs. Kim Mertens was met 87 punten de beste en won meteen de aspiranten prijs en als extra bonus een Diddl dasje gemaakt en door Lindy Delahaije. Robin Jochems was er niet altijd met het hoofd bij en schoot 80 punten en Juanito Ooms schoot als nieuweling meteen 78 punten en zal binnenkort zijn broer(tje) inhalen? Kelly Janssen was op dreef met 75 punten en Adri was er ook al niet met zijn hoofd bij omdat hij steeds de BBA bus moest halen die vandaag ook weer staakte en schoot 75 punten. Marleen v.d. Velden schoot 74 punten en Gert Jan Verheijen 73 punten. Jesper had ten opzichte van vorig jaar een dip en schoot 64 punten. Caspar Ham haalde 51 punten en Jelle Houben 44 punten. Floris Ooms haalde 26 punten en Lobke Bink 24 punten. Rick Janssen haalde 20 punten en Elles Ooms 15 punten.

De eerste prijzen voor deze Truusbeker verschieting waren als volgt: voor de Senioren (Leo Brosens) een beker als aandenken. Bij de Junioren (Romario Ooms) en voor de voor de Aspiranten (Kim Mertens) beiden een beker. Prima wedstrijd, heel gezellig en vooral spannend.

Gemiddelde prijs

Voor de gemiddelde prijs is een ingewikkelde formule bedacht. 
Het gemiddelde van de bondswedstrijden van vorig jaar wordt genomen. Als dat niet beschikbaar is wordt het gemiddelde van de zomerprijs genomen. Dat gemiddelde wordt gedeeld door 2 en vermenigvuldigd met 25. Dan is de uitkomst een uitkomst voor de ouderwetse 5 rings kaart. Dat wordt vergeleken met de uitslag van de Truusbeker van nu. Het hoogste stijging boven de uitslag van deze Truusbeker is bepalend voor deze prijs. En dat noemen we nu de gemiddelde prijs. Kunt U het nog volgen?
De prijs werd dit jaar zeer verrassend gewonnen met 2,03 punten gemiddeld meer door Juanito Ooms. Echt een topprestatie. Daarvoor werd zeer terecht een mooie beker uitgereikt.

Zomerprijs

De zomerprijs wordt in het zomerseizoen tijdens de training geschoten. Tellend voor de zomerprijs zijn de hoogste 10 series van 15 schoten. Dus in totaal 150 tellende schoten.

De uitslag van de eerste tien is als volgt. Eerste en zeer verdiend werd Leo Brosens met 1427 punten en dus een gemiddelde van 9,51. Tweede werd Ludo van de Broek met 1355 punten en gemiddeld 9,33. Derde werd Jac Brosens met 1331 punten en een gemiddelde van 8,87. Vierde Jack Mertens met 1328 punten. Vijfde Cor v.d. Velden met 1318 punten en een gemiddelde van 8,79. Vijfde werd Cor van der Velden met 1354 punten en een gemiddelde van 9,03. Zesde Erik Janssen met 1306 punten en gemiddeld 8,71 punten. Zevende werd Vincent Maas (Vincent is Back) 1297 punten en gemiddeld 8,65. Achste werd Romario Ooms met 1297 punten, Negende werd Dick Ravestein met 1203 punten en 10e Adri Mertens met 1176 punten.  

Eerste bij de senioren werd dus Leo Brosens met 1434 punten. Eerste bij de Junioren Romario Ooms met 1221 punten en eerste bij de Aspiranten werd Adri Mertens met 1176 punten.

De Bekers werden door de wedstrijdleider Jac Brosens uitgereikt. Nu gaat de winterprijs ronde weer in. Elke keer series van 9 schoten in plaats van series van 15. Maar wel 15 tellende lotjes in plaats van 10 tellend.

 

Een spannende en gezellige strijd.

 

 

Met de herfstwedstrijd werd op zondag 5 november de jeugdcompetie van de afdeling afgesloten.

In deze wedstrijd wist Lobke Bink in haar klasse de tweede prijs te winnen.

Juanito Ooms scoorde in zijn klasse de meeste punten en ook in de finaleronden was hij de beste, een duidelijk winnaar dus.

Jelle Houben was 4e met de punten maar in de halve finale maakte hij zich meester van de derde plaats.

Gert-Jan Verheyen scoorde 7e en kon dit in de finaleronden niet verbeteren.

Romario Ooms en Robin Jochems haalden met de punten resp. de zesde en achtste plaats. Maar in de finaleronden liet Robin zien dat deze 8e plaats voor hem te laag was want hij wist zich op te werken naar de tweede plaats.

Romario lukte het niet een hogere plaats te veroveren.

De overall einduitslag over de vier wedstrijden van deze competitie leverde voor EWE ook de nodige prijzen op.

Adrie Mertens werd bij de jongens tot en met 10 jaar met 632 punten winnaar.

Juanito Ooms bracht het tot de derde prijs met 489 punten terwijl Kim Mertens met 593 de tweede plaats verdiende bij de meisjes, beiden tot en met 10 jaar. Robin Jochems verdiende met 711 punten de eerste prijs in de klasse jongens 13-15 jaar.

Al met al is deze competitie dus voor EWE erg succesvol verlopen.

 

schieten

hoi jack leuke foto's ik vond het zelf ook leuk ik had het heelemaal niet verwacht

groetjes:lobke bink

 

Lindy en Gon hadden voor de lekkere prijzen gezorgd en Jac Brosens de versiering die hijzelf ook mocht opvegen.

Precies op tijd startte de wedstrijd. Er traden 21 schutters aan waaronder 11 junioren om kerstballen stuk te schieten.

De spelregels waren simpel en doeltreffend. Diegene die de bal kapot schoot had kans op een prijs. In de kerstbal was namelijk “wiet” poeder verstopt. Als het “wiet” poeder uit de bal viel was het prijs. Geen “wiet” poeder, geen prijs. gaat het met de paus ook, “wiete” rook dan is het prijs.Uit de doos van Lindy mocht je dan een lotje trekken voor de prijs. 
Op de 25 meter baan waren er 10 prijzen te winnen en op de 18 meter baan ook 10 prijzen. Dan voor alle schutters automatisch een kerstprijsje.

Als eerste schutter in de tweede ronde ging Leo Brosens met een raak (geluks?)schot er met een lotje vandoor. Laat Guus Geluk nu ook nog eens de eerste prijs trekken! Niet te geloven toch. Hij won een kerststol met een fantastisch goede greep in de loterij.

Bij de jeugd werd er om het felst geschoten en daar haalden de jongelui ook de een na de andere prijs op. Vooral die plastic ballen waren weerbarstig en wilden maar niet stuk.

De wedstrijd werd afgesloten met een attentie voor iedere deelnemer die in mooie verpakking door Lindy werd aangeboden.

Volgend jaar proberen we meer kwetsbare ballen te verzamelen. Iedereen die nog kerstballen kwijt wil kan deze bij onze club inleveren. Kunnen onze leden die weer milieuvriendelijk vernietigen.

Het was een leuke verschieting en de laatste van dit jaar en diende ook voor het “achteraf-extra” verbranden van de vetreserves die tijdens de Kerst aangeworven zijn.

 

 

Prima fotoverslag zou ik zeggen

Prachtig om al die EWE'ertjes in hun EWE-tenue te zien sporten.

 

Ludo heeft de eer van EWE fantastisch verdedigd.

Hij schoot maar liefst 258 en 269 punten in zijn eerste en tweede serie van 30 schot. Een totaal van 527 ofwel 8,78 gemiddeld.
Hij zei wel wat zenuwen te hebben gehad maar hij eindigde toch maar mooi met 3 tienen.
Ludo heeft plezier gehad in deze gezellige sportieve wedstrijd goed georganiseerd door de Zwartmikkers te Middelbeers.

APPLAUS APPLAUS APPLAUS

Gefeliciteerd Ludo

Hartelijk gefeliciteerd Ludo,

Topprestatie man. Negen punten verschil met nr. 2, super. EWE aan de top.

Erik

 

Proficiat Ludo,
Ben het helemaal met rik eens. Op naar de derde klasse en dan langzaam verder naar de tweede enz.
Een echte topprestatie.

 

Leo Brosens wint (weer) de Dartverschieting 2007

Afgelopen zondag 25 maart 2007 vond de elfde Dartverschieting plaats. De Dart-verschieting is een geliefde wedstrijd van onze vereniging. De Dartverschieting wordt volgens de spelregels van het Dart-spel geschoten, maar dan met pijlen op 25 meter en 18 meter in plaats van met dartpijltjes.

De wedstrijd begon stipt om 10.30 uur. De start was gesteld op 301 punten en diegene die na 18 schoten 0 punten (of het benaderde), was winnaar. Er waren maar liefst 18 deelnemers en het was dan ook een drukte van belang.

Het laatste schot moet met dubbel eindigen. De kunst was om op tijd triple te schieten (3 keer het aantal punten). Dus het was een kwestie van een beetje geluk en veel schietkunst. Vooral de jeugd vermaakte zich naar behoren. Al gauw waren de potentiele winnaars in de buurt van de 0. Adri Mertens, Leo Brosens en Gon Delahaije. Naar een paar nullen van Adri nam Leo voorsprong en scoorde dubbel en was uit.

Na 14 schoten pas was de wedstrijd afgelopen. Leo Brosens werd dus Dartkoning 2007. Tweede bij de Senioren werd Gon Delahaije. Bij de Junioren werd Adri Mertens eerste en Jesse Mutsters tweede.

Het was een spannende wedstrijd en Van Barneveld zou er jaloers om zijn zo goed is er gescoord.

Te vaak blijkt dat mensen in Zundert niet weten dat juist de handboogsport heel geschikt is voor de jeugd, maar ook voor de vaders en moeders! Handboogvereniging Eikels worden Eiken (opgericht in 1851) is een bijzondere vereniging waar in prettige omgeving vooral sportief ontspannen kan worden in een eigen lokatie. Doordat de vereniging zelf trainingsmateriaal heeft, behoeft men in het begin niet te investeren. Aanvang training elke dinsdagavond om 19.00 uur, voor de jeugd ook vrijdagavond om 19.00 uur en zondagmorgen om 10.00 uur. Lokaliteit en banen achter café Den Ossekop.

 

(Bovenstaande tekst schreef Gon voor in de Bode) 

(Leo had onderstaande paar zinnen al toegevoegd) 

Het was gelukkig goed weer, lekker zonnetje en niet te koud met een graad of twaalf.
Adri begon ijzersterk maar kon niet snel genoeg finishen.
Leo schoot best aardig, had veel pech met de triple 20 maar eindeigde weer erg sterk.
Leo sloot in het 14e schot met een dubbele 20 af en sloot zo de wedstrijd winnend af.

Met 18 schutters was het gezellig druk.
Voor de schuttertjes op 18 meter werden drie troostprijsjes verdeeld onder Kelly, Lobke en Adri.

De hele score is een van de foto's goed in te zien.

 

Afgelopen zondag 1 april 2007 vond de eerste verrassingsverschieting plaats. 

Erik Janssen had de verschieting georganiseerd en meteen iedereen verrast met een 1 april grap. De ingang was moeilijk te vinden want bijna iedereen trapte in de mededeling dat we naar de achteringang moesten gaan vanwege de verrassingswedstrijd. Maar die zat op slot dus ze moesten weer naar voor. 
Erik had 10 bekertjes met water gevuld en die waren op elkaar gestapeld. De bedoeling was om die met een team van 3 schutters eraf te schieten. De teams waren: 
Team 1: Leo Brosens, Caspar Ham en Kelly Janssen. 
Team 2: Ludo v.d. Broek, Gon Delahaije en Adri Mertens. 
Team 3: Rick Janssen, Lindy Delahaije en Erik Janssen. 
Team 4: Juanito Ooms, Lobke Bink en Romario Ooms. 
Team 5: Gert-Jan Verheijen, Kim Mertens en Rick van Gorp.
Gelukkig was het goed weer want er werd stevig met water geknoeid en er vielen heel wat bekers rond.
Na een felle strijd eindigde team 2 en team 5 precies gelijk. De shoot-off werd door team 1 meter ruim gemak

 

Met zeventien schutters werden weer heel wat vitamientjes op een sportieve wijze verdeeld.

Ook de zon zorgde nog voor wat bonusvitamientjes. Lees hieronder verder.

Afgelopen zondag 22 april 2007 werd de zogenoemde "Groenten en Fruitverschieting" gehouden.

De opkomst onder de leden was goed ondanks blessures en een paar afwezigen, maar toch zeer gemotiveerd. De Groenten en Fruitverschieting werd een aantal jaren geleden ingesteld als "Leut"-verschieting om ook eens niet serieus bezig te zijn. De bedoeling van deze verschieting is het winnen van groenten en fruit door het raken van een heel kleine sticker op 25 meter (voor de "senioren en veteranen") of 18 meter afstand (voor de "jongeren") met daarop een afbeelding van de groente- of fruitsoort. In de eerste ronde moest de afbeelding van de groenten of het fruit zelf geraakt worden, in de tweede ronde, (na 11 uur) de hele sticker. In de derde ronde voor de 18 meter baan de cirkel om de sticker. Er waren 23 soorten groenten en fruit zoals komkommer, verse pruimen (maar Jefke was er helaas niet), bananen, aardbeien, appelen, potjes appelmoes, blikjes champignons en nog heel veel meer te winnen. Totaal veel soorten en van elke soort soms wel 4 stuks, in totaal waren er 60 prijzen te verdelen. In totaal schoten 17 leden met deze populaire verschieting mee. Lindy Delahaije had weer prima boodschappen gedaan, geheel binnen het budget en prima verzorgt. Er waren 4 kisten vol met groenten en fruit aangevoerd en voorzien van handige prijzenlijsten. De prijzen werden eerst verdeeld over de twee soorten banen, de 18 meter schutters en de 25 meter schutters. Er werd veel misgeschoten of bijna raak zoals steeds geroepen werd en het meeste fruit ging dit jaar naar Rick van Gorp op de 18 meter baan. Daarna was Juanito Ooms, Gert Jan Verheijen, Lobke Bink en Rick Janssen goede volgers met groenten voor de komende weken. Cor van der Velden leidde de wedstrijd met verve en resoluut. Pepijn van Erk en Kelly Janssen haalde ook nog behoorlijk wat fruit op.

Jammer genoeg waren Kim en Adri Mertens wegens droeve familieomstandigheden verhinderd maar volgend jaar zijn er gewoon weer verse pruimen te verschieten.

Bij de 25 meter baan voerde Leo Brosens de fruittelers aan gevolgd door Ludo van de Broek en Bernard van Erk die net als bij de Dart verschieting ook hier weer goede tweede werd. Bij deze is de foutieve uitslag van vorige keer al weer goedgemaakt.

Onze koning Ger Diepens kon geen appel geraakt krijgen omdat hij splinters in zijn hand had. Caspar van der Ham deed het aardig en Romario Ooms had het te druk met de bar, maar schoot nog behoorlijk wat bij elkaar.

Om ongeveer tien voor twaalf eindigde nogal abrupt de wedstrijd met de verdeling van de laatste prijzen.

 

Iedereen binnen Eikels Worden Eiken weet dat Jac Brosens grote verdiensten heeft voor onze handboogsportvereniging. En niet alleen voor onze club heeft Jac zich decennia lang ingezet. Eikels Worden Eiken heeft daarom onze regering voorgesteld Jac te decoreren met een koninklijke onderscheiding. Daar was de minister van buitenlandse zaken na het lezen van de staat van dienst van Jac het zeer zeker mee eens en regelde voor Jac een Ridderlijke onderscheiding.

Hoera, hoera, hoera.

 

In twee teams van jong en oud door elkaar werd gestreden om als eerste een zestiental cd's kapot te schieten. De cd's beeldden aktiviteiten van Jac door de jaren heen uit. Aan de cd's zaten visdraden die een foto van de Ridder vasthielden. Waren alle cd's kapot dan kwamen alle draadjes los en opende de foto zich waardoor nog een mooie tekst in beeld kwam. Het team dat dit als eerste voor elkaar kreeg was winnaar en verdiende twee consumptiebonnen. Het verliezend team kreeg nog als troost een consumptiebon. Het was een hilarische wedstrijd vol animositeit. Team 1 verloor en bestond uit Lobke Bink, Rick van Gorp, Jess Mutsters, Rick Janssen, Gert-Jan Verheyen, Kim Mertens, Cor van der Velden, Erik Janssen en Elles Ooms. Team 2 won en bestond uit Pepijn van Erk, Adri Mertens, Kelly Janssen, Juanito Ooms, Romario Ooms, Bernard van Erk, Leo Brosens en Caspar Ham. Een compliment voor Erik Janssen die met zijn creativiteit hier weer iets moois van maakte. Hieronder nog de tekst die voor Jac werd gemaakt.

Bedankt voor de jaren-lange inzet als Jeugdtrainer, namens de jeugd van 
Eikels worden Eiken.

Bedankt voor alle Wedstrijden, Alles wat je gebouwd hebt, je Bestuurswerk en het Plezier dat je anderen schonk al die jaren, Namens alle leden van deVereniging.

 

Complimenten Leo

Alweer een schitterende reportage van een activiteit.

 

Afgelopen zondag 6 mei 2007 vond voor de zesde keer de 150 jarig bestaan-beker-verschieting plaats. Deze wedstrijd wordt elk jaar ter ere van het 150 jaar bestaan van de Handboogvereniging Eikels worden Eiken gehouden.

De vereniging is in 1851 opgericht en was in 2001 honderd en vijftig jaar oud en nu 155 jaar. Ter ere van het 150 jarig bestaan zijn in 2001 twee wisselbekers ter beschikking gesteld door Jac Brosens en Kees Stuijts. Een puntenbeker (voor degene met de meeste punten) en een rozenbeker (voor degene met de meeste rozen). Degene die de Rozenprijs heeft mag niet meedingen naar de puntenbeker

Het is een wedstrijd van 18 schoten over 25 meter voor de senioren en 18 schoten over 18 meter voor de junioren op de gelukskaart.

Het was deze zondag voor de 43 dag al droog en een behoorlijk temperatuurtje. Vorig jaar hadden we nog nat en koud weer met veel regen en 12 graden. Er waren 16 schutters present om hun beste handje(beentje) voor te zetten. Het blazoen (de kaart) was voorzien van een aantal uitgekiende strepen. Dit wordt bij de EWE de gelukskaart genoemd. Dat betekent dat niet altijd de beste schutter moet winnen. In deze wedstrijd gaat het erom wie de meeste rozen schiet (toch de beste schutter?) en wie de meeste punten in totaal haalt (Dat is dus een kwestie van een beetje geluk en veel ervaring).

In goed Zunderts werden de schutters aangemoedigd. De roos is in dit geval nog veel kleiner dan bij normale wedstrijden. Namelijk 1 ouderwets dubbeltje groot.

De wedstrijd werd na een spannende strijd ruimschoots gewonnen door de Janssen's. Erik (Pa) Janssen de rozenprijs met de meeste rozen en Kelly Janssen met de meeste punten (295).

Bernard van Erk was aanvankelijk tweede maar een telfoutje stuurt hem naar de derde plaats. Jelle Houben (289 punten) was Bernard nets iets voor. Bernard van Erk (282 punten) werd dus derde en Adri Mertens vierde met 272 punten. Jac Brosens (265 punten) bleef Jack Mertens (264 punten) net een puntje voor. Kim Mertens scoorde 263 punten en Leo Brosens 250 punten. Juanito Ooms haalde 241 punten en Cor van der Velden 217 punten. Rick Janssen scoorde 210 punten en Romario haalde de fabelachtige score van 200 punten. Rick van Gorp haalde 184 punten en Gert Jan Verheijen scoorde ook een roos en haalde 184 punten. Lobke Bink scoorde 147 punten.

Weer een heel leuke wedstrijd met een spannende afloop.

 

Een van onze leukste verschietingen vond afgelopen zondag plaats: de "koppensneller-verschieting". Koppensnellers waren destijds primitieve volkeren die soortgenoten doodmaakten en opaten. Heden ten dage komt dat slechts sporadisch voor. In Zundert is nog een zwak aftreksel ontdekt van de echte koppensnellers. 

De wedstrijd gaat als volgt. Van iedere deelnemer wordt een pasfoto op het blazoen gehangen. Leo had deze keurig verzorgd in de vorm van Eikeltjes.Degene die de pijl in het "hoofd" (Eikeltje) van een andere schutter schiet mag blijven, maar degene wiens hoofd geraakt wordt is meteen af en wordt uit de wedstrijd verwijderd.In de eerste ronde was de pasfoto zo groot als een euro. Dat is op 25 meter een hele opgave om deze te raken.De eerste afvaller krijgt een troostprijs van 4 consumptiebonnen. De uiteindelijke winnaar verdient € 20,00 die besteedt moet worden aan schietmateriaal of iets vergelijkbaars met de sport. 

De wedstrijd startte stipt om 10.27 uur. Iedereen had al bepaald wie hij of zij er af zou schieten. Erik Janssen en Leo Brosens leiden en lijden samen de wedstrijd en Erik was weer heel creatief geweest en a la Vincent van Gogh mooie eikenbomen geschilderd en voor de wedstrijd werden daarin alle eikeltjes gehangen..De eerste de beste doorgang schoot Juanito Ooms Gon Delahaije eraf. Dat roept om wraak volgend jaar. Gon ontving als troost 4 consumptiebonnen. De derde doorgang werd Leo door Rick Janssen van de baan geschoten en Erik door Leo. (Boontje komt om zijn ….). In de vierde doorgang werd Romario door Adri verwijderd en Kim door Kelly. De vijfde doorgang werd Lindy door Kelly verwijderd en Gertjan werd door Kaspar eruitgeschoten en Gertjan zelf schoot Kelly eruit. In een doorgang drie doden. De zesde doorgang werd Rick van Gorp door Bernard van Erk verwijderd. Dan een tijdje niets en in de 10e doorgang werd Caspar afgeschoten door Bernard van Erk. In de 11e beurt werd omgeschakeld naar het grote vierkant. Niemand eraf. De 12e beurt werd Ludo van de Broek door Juanito Ooms eraf geschoten en precies in diezelfde beurt Juanito door Ludo. Boontje komt om zijn loontje. De veertiende beurt werd Cor van der Velden door Rick Janssen eraf geschoten en Lobke Bink door Bernard van Erk.Toen werd het stil. Pas in de 19e beurt werd Bernard van Erk door Adri Mertens gewipt. In de 21e beurt was Adri zelf de klos en werd geraakt door Rick (Rick the Hitman) Toen bleven er twee junioren over. De titanen strijd der Ukken werd al gauw met veel waves gevolgd door alle uitgeschakelde deeelnemers. Het werd een lange, spannende strijd. Vanaf de 22e tot en met de 42 e beurt werd er niemand geraakt. Na uitbreiding van het eikel-raakvlak door Leo (moest perse voor 12 uur) werd door Rick Janssen raak geschoten en verloor Pepijn van Erk.

Een geweldig succes voor Rick en hij won daarmee de hoofdprijs van € 20,00 te besteden aan schietmateriaal.  

Het was weer een geweldig leuke wedstrijd met veel spanning en leut tot op het laatst.
 

 

 

Pa en Romario Ooms winnen de Ouder-Kind wedstrijd 2007.

Dit jaar waren maar liefst 14 koppels present om aan deze leuke gezelligheidswedstrijd mee te doen. Doelstelling van de wedstrijd is om naast de schutters zelf ook de familie eens bij het schieten te betrekken. Daarom werd de formule verzonnen om met koppels een wedstrijd te schieten. Een koppel moet bestaan uit een geoefende schutter, een gewoon lid, en een ongeoefend schutter die een familieband heeft met de schutter. Daarbij moet er ook nog een generatieverchil zitten tussen de twee koppelleden. Zo kan bijvoorbeeld een Ma met een jeugdlid samen een koppel vormen maar ook een senior schutter met een Oom.

We hadden geluk met het weer. Het bleef mooi droog en dat komt extra goed uit omdat de niet geoefende schutters op slechts 8 meter afstand van het blazoen staan, dat blazoen staat dan bij ons op de niet overdekte baan in de openlucht. Aspiranten schieten op 18 meter en de overigen op 25 meter. Het plan is om 10 series van 3 pijlen te schieten maar vanwege de drukte en Vaderdag werd de wedstrijd ingekort tot 8 series.

De strijd was spannend, zo zelfs dat uiteindelijk Pa Ooms met Romario Ooms even veel punten bij elkaar hadden geschoten dan Pa Mertens en Adri Mertens. Besloten werd de hoofdprijs te gunnen aan het koppel dat de meeste rozen geschoten had. Dat bleek het koppel Ooms te zijn. Die hoofdprijs is een grote foto van de deelnemers van deze wedstrijd. Daarom werd afgesloten met een fotosessie. De twee winnaars mochten op de stoel gaan zitten en de verslagenen werden er mooi omheen opgesteld. Als over enkele dagen deze foto in een mooie lijst bij de familie Ooms zal worden afgegeven zal deze zeker een leuk plekje ergens vinden.

Al bij al een prima gelukte aktiviteit deze traditionele funverschieting. Dankzij de fanatieke koppels: Ma en Jesper Houben, Pa en Jelle Houben, Ma en Rick/Kelly Janssen, Pa en Gert-Jan Verheyen, Pa en Adri Mertens, Ma en Kim Mertens, Pa en Maxime van Erk, oom Jac en Ludo van den Broek, Pa en Jesse Mutsters, Ma en Juanito Ooms, Pa en Romario Ooms, Pa en Caspar Ham, Ma en Pepijn van Erk, Pa en Rick van Gorp.

 

Tegen een geringe vergoeding voor het gebruik van ons materiaal kan onze vereniging ook groepjes geinteresseerden ontvangen om kennis te laten maken met onze mooie handboogsport.

Zo kregen we op 25-8-2007 een elftal senioren van de tennisclub op bezoek. De heren bleken best geïnteresseerd en bleken ook nog best goed te kunnen schieten. Het werd een geslaagde ontmoeting.

Zie ook dit album ... KLIK HIER

 

De "jonge" mannen van de tennisclub kwamen, zagen en overwonnen de handboog. Kees Stuijts en Jac Brosens hoefden nauwelijks te instueren. De meeste heren stonden bijna direct als volleerd achter de boog.

De ene tien na de andere tien werd juichend ontvangen. Het was een geslaagde sessie en de heren gingen voldaan richting een verdiend drankje. 

Gon Delahaije (President)

 

 

Op Zaterdag 6 en zondag 7 oktober hebben Romario, Rick, Kelly, en Erik deelgenomen aan de 2 daagse 3D wedstrijd in Someren.

 

Dag1:

Eerst maar eens de tenten opgezet in de wei/camping. Het was een schapenwei waar men voor toiletten en stromend water had gezorgd. De wedstrijd was heel mooi weggezet door de parcourbouwers, vrijwel elk schot was moeilijk. Er waren echter maar weinig banen waar er geen echte mogelijkheid was om te scoren. Soms zaten er wat takken in de weg maar door te gaan verstaan of knielen was dit bijna altijd op te lossen. Het weer werkte ook mee het was lekker zonnig. Des te vreemder dat we begonnen met het schot op de ijsbeer. Jemig de pemig wat stond die ver weg zeg, ik heb de stappen geteld op de terugweg, 83 stappen, dus dat ding stond op minstens 70 meter. Doordat hij dan bijna 2 meter hoog is lijkt hij veel dichterbij. Wij schoten allemaal te kort. Ook stonden er tentjes met broodjes hamburger en wat te drinken. Rond 5 uur waren we klaar en moe van een dag in het bos.

De Avond:

Toen bleek echter dat de verzorging daar wel ophield. Waar bij dit soort wedstrijden normaal 's avonds van alles te doen is was er nu helemaal niets geregeld. Geen bar, geen muziek nada noppes. In de uitnodiging stond nog dat er iets geregeld zou zijn. maar men kreeg de vergunningen niet rond, de gemeente lag dwars. Dan zelf maar wat geregeld, snel naar Maarheeze gereden en daar bleek de Super de Boer nog open. Gauw wat ontbijt geregeld, en wat te drinken voor 's avonds. Om de hoek zat de chinees en dus werden er ook wat plastic bordjes etc gekocht. Na een 20 minuten bij de chinees wachten reden we weer terug naar de tenten. Daar hebben we ons de chinees goed laten smaken. Wel een beetje behelpen zonder tafel en stoelen maar goed. Daarna hebben we kennis gemaakt met de buren, dat bleken heel aardige mensen (onder andere Pino en Ingeborg) te zijn en daar hebben we dan ook heel de avond mee doorgebracht. Weer nieuwe vrienden voor de volgende wedstrijd. We hebben veel gepraat, wat gegeten en gedronken. Het werd wel koud 's avonds. Vuurtje stoken bijft geweldig ook als het in een barbeque is. De Nacht: Toen ik 's nachts naar de w.c moest was het wel heel erg koud geworden. Het aantrekken van mijn kleren was niet fijn, die waren steenkoud. 's Ochtends bleek dat het dak van de auto bevroren was. Het ijs zat op de ramen. Volgens mijn auto was het kouder dan 3 graden. En dat begin oktober!

Dag2:

Rond 9.00 uur was de temperatuur weer aangenaam, rond de tien graden, in de loop van de dag haalden we 22 graden. Het parcours was min of meer hetzelfde, hier en daar stonden de beesten of de plokken anders. Het leek makkelijker de tweede dag. Deze keer hadden een paar van ons de ijsbeer wel te pakken. Romario schoot een pijl in een tak op 5 meter hoog. Wel raak maar geen beer. Romario had pech met zijn pijlen, er raakten er een paar kwijt en een paar gingen stuk. Uiteindelijk heeft hij pijlen moeten lenen. Erik raakte ook een paar pijlen kwijt maar die stonden elke keer weer in de bak gevonden. Ook was er wat breuk maar dat is wel normaal voor deze wedstrijden. Recht op een boom is niet erg maar afketsers zijn geregeld kapot. Omdat we nu een uur eerder begonnen waren, waren we ook eerder klaar. Romario heeft geen goede herinneringen aan de ratten op baan 6. Ze stonden op amper 5 meter maar toch erg listig opgesteld. Ook Erik moest een pijl operatief uit een boom halen.

Resultaten:

Romario was eerste (en enige) in zijn klasse  jeugd BHT. Kelly won bij de aspiranten, Rick was 4e en Erik werd zesde bij de heren longbow.

Resume:

De wedstrijd zelf was goed geregeld. Ook de catering tijdens de wedstrijd was goed. Goed eten voor een redelijke prijs. Het overnachten was gewoon slecht geregeld. Had men ons van te voren ingelicht dat er niets was dan waren we gewoon naar huis gereden.

Duidelijk

Erik, dit verslag geeft ons een goede voorstelling van jullie belevenis.
Ook al door die vele foto's.

Goed gedaan.

 

 

Bij een mooie opkomst werd de traditionele najaarsprijs verschoten en daarmee werd de zomerprijs afgesloten. Heel wat bekers te verdelen dus.

Afgelopen zondag 28 oktober 2007 vond de beroemde Truusbekerverschieting plaats.

De Truusbeker is ingesteld door Truus "van den Bels". De Truusbeker is de tweede belangrijkste wedstrijd in het jaar op het koningsschieten na. De Truusbeker is inmiddels al 31 jaar oud. De prijs is ingesteld ter ere van het 125 jarig bestaan in 1976 van onze vereniging. Inmiddels is de vereniging al ruim 156 jaar oud.

Er deden een record aantal van 21 schutters aan de Truusverschieting mee, waarvan 11 aspiranten, 2 junioren en 8 senioren. Cor van der Velden was geblesseerd maar maakte zich verdienstelijk door foto’s te maken voor de krant en de website.

Het was enorm druk en oordopjes zullen voor volgende wedstrijd vanwege de ARBO wet gratis door de gemeente verstrekt worden. Desondanks was het toch een sportieve strijd en werd fel gestreden voor het behalen van de titel voor de Truusbeker. Ze zeggen wel eens “de jeugd heeft de toekomst” en dat kun je ook goed merken tijdens deze verschieting. Ook kwamen er veel ouders kijken hoe het ging met hun kroost.  

De Truusbeker wordt verschoten op een ouderwetse 5 rings blazoen op 25 meter afstand. Voor de aspiranten op 18 meter afstand. Maximaal zijn dus 5 punten per schot te behalen, over 25 pijlen totaal 125 punten. (Voor de senioren, aspiranten en junioren). Het werd een zeer spannende wedstrijd met veel toppers en meerdere sub toppers zo bleek later. Leo drukte al meteen een stempel op de eindoverwinning door met 23 hele punten te beginnen. In de subtop volgende Ger Diepens, Erik Janssen en Adri Mertens. Na de eerste 10 pijlen Stond Leo nog steeds aan de top en kwam Lindy Delahaije opzetten. Uiteindelijk won Leo met 115 punten. Erik bleef straf doorschieten en werd na Leo Brosens tweede met 110 punten. Derde werd Lindy Delahaije met 106 punten. Vierde met 105 punten werd Ludo v.d. Broek. Ger Diepens werd met 101 punten vijfde. Kim Mertens als eerste jeugdige eindigde met 98 punten en verdiende een mooie beker. Daarna kwam Gon Delahaije met 96 punten en Rick Janssen met 95 punten. Juanito Ooms eindigde 10e met 94 punten. Kelly Janssen haalde 89 punten en Romario scoorde 84 punten en was daarmee de beste Junior. Jac Brosens schoot weliswaar maar 1 keer door de ruit maar had het te druk met de jeugd en schoot 80 punten. Caspar Ham haalde 73 punten en Bernard van Erk scoorde slechts 72 punten ondanks het paard. (Van Sinterklaas?). Jesse Mutsters haalde 69 punten en Rick van Gorp scoorde 68 punten. Gert Jan Verheijen haalde 64 punten, Lobke Bink haalde 61 punten en Diede Gommers 38 punten. Pepijn haalde maar 32 punten maar die moest met het paard mee.

Als eerste senior werd Leo gehuldigd en geëerd met een zilveren beker. Romario Ooms ontving ook een zilveren beker voor de prijs als eerste aspirant en Kim Mertens werd eerste bij de aspiranten en ontving ook daar een zilveren beker voor. Kim’s bekerkast raakt zo aardig vol.
 

Afgelopen zondag 28 oktober 2007 vond de beroemde Truusbekerverschieting plaats.

De Truusbeker is ingesteld door Truus "van den Bels". De Truusbeker is de tweede belangrijkste wedstrijd in het jaar op het koningsschieten na. De Truusbeker is inmiddels al 31 jaar oud. De prijs is ingesteld ter ere van het 125 jarig bestaan in 1976 van onze vereniging. Inmiddels is de vereniging al ruim 156 jaar oud.

De Triatlon is helaas vooralsnog geschiedenis voor Zundert. Een aantal mensen hebben met groot succes zich een groot aantal jaren voor dit mooie sportmoment ingezet. Ze zijn er helaas mee moeten stoppen. Als vriendengroepje hielden ze nog een bestuursdag waarop bij verschillende verenigingen werd geschoten. Ze waren ook welkom op onze banen voor een pijltje die ze in een soort competitietje met plezier verschoten.

Zie ook dit album ... KLIK HIER

 

Op zondag 11-11-2007 was in Ulvenhout bij Alliance d'Amitie de NHB Diploma verschieting van 2007. Dit verliep voor de jeugd van Eikels worden Eiken best goed, hoewel er voor sommigen echt meer in zat, had echt iedereen minimaal een B-Diploma. Rick Janssen had zelfs een C-Diploma. Voor een B-diploma moet je een 6 gemiddeld schieten voor een C-Diploma een 7 etc. Er werden maar 3 D-diploma's uitgedeeld, helaas niet aan Eikeltjes.

Erik Janssen

 

 

 

De bouw van onze rechter muur is uitgebreid met foto's vastgelegd.
Van elke fase is een fotoverslag gemaakt.
Klik hieronder op een van de foto'tjes en het fotoverslag van het betreffende werk wordt getoond.

  De tweede metseldag 24-11-2007
De derde en laatste metseldag 1-12-2007
 De tweede metseldag 24-11-2007
De tweede metseldag 24-11-2007
 De eerste stenen gemetseld op 17-11-2007
De eerste stenen gemetseld op 17-11-2007
 Beton storten / 14-8-2007
Beton storten / 14-8-2007
 Plaatsen van de bekisting / 11-8-2007
Plaatsen van de bekisting / 11-8-2007
 Voorbereiding fundering op de baan / 7-8-2007
Voorbereiding fundering op de baan / 7-8-2007
 Maken van de funderingsbekisting / 4-8-2007
Maken van de funderings-bekisting / 4-8-2007

.

 

Om jullie op de hoogte te houden, Romario en ik zijn de bekisting gaan maken bij Hans van Wortel. Dankzij de Googels en mijn navigatiesysteem Romario Romario (Tom was ziek) hebben we het zonder problemen gevonden. Jac Brosens had de inkoop van spaanplaat en panlatten perfect geregeld en bovendien al afgeleverd bij Hans van Wortel. Door met vereende krachten te werken waren we rond de middag al klaar. Zowel met de bekisting als de wapening. We hebben toen besloten de bekisting al naar de doel te brengen. Dit gezien de spullen die er volgende week zaterdag nog mee moesten (graafmachine, wapening etc) en de ruimte op de vrachtwagen. De bekisting is relatief kwetsbaar, vandaar. Ook kwam het Hans wel lekker uit dat het bij hem weg was. Dit betekent dat we deze week een beetje hinder hebben van de bekisting. Die staat nu in het doelhuis. Lage buitenpijlen zouden de bekisting kunnen raken. Daarom stel ik voor deze week alleen op 18m te schieten. Het is maar voor een keer. Ik denk het niet, maar het zou kunnen dat de bekisting de kruisboogclub een beetje in de weg staat. Hun doelwand zit er ruim vóór, maar toch.

 

Afgelopen dinsdag, 7 aug 2007, konden we het niet laten om voor het schieten 'even' de betonnen rand langs de stoep en de palen te slopen. 

 

Vooral bij de deur naar het clubhuis, waar een betonplaat ligt viel dat niet mee. Erik had een slagboormachine meegebracht en daar zijn toen een aantal gaten mee geboord in lijn met de rand van de fundering. Na ongeveer 10 gaten (20 mm) geboord te hebben (dat duurde ongeveer een minuut per gat, goed beton maakten ze vroeger zeg) en nog met de beitel de breuklijn versterkt/verzwakt te hebben, begon Jac met een ouderwetse houweel te slaan op het beton. Dat bleek nog niet zo'n slecht instrument want de stukken kwamen er netjes langs de voorziene lijn af. Naarmate we dichterbij de deur kwamen, en het beton dikker werd, ging het steeds moeizamer. Herhaald slaan met de houweel, door Romario, Erik en Jac gaf geen resultaat. Toen pakte Erik een van de betonnen randen langs de stoep, inmiddels door Jac en Romario opgegraven, en gebruikte die als heipaal. Elke klap was een milde aardbeving. Romario maakte het stuk beton vrij door het zand eronder weg te graven. Na ongeveer 10 slagen brak ook het laatste stuk af op de lijn die we bedoeld hadden. In een half uurtje lagen de stoepranden en de betonplaat eruit.

Eerder die week had Jac de planken aan de buitenzijde verwijderd en de palen losgegraven waar de planken aan zaten. De hoogtepijlvangers heeft hij tijdelijk met steigerpijp gestut en met touw geschoord. Dit omdat de paal aan de  in de fundering van de muur komt te staan. Al met al zijn we klaar voor de volgende fase.

 

Met dank aan Hans van Wortel van ACT Funderings- en Vijzeltechnieken Hoogstraten

Erik Janssen heeft nog enkele korte stukjes tekst gemaakt. Lees hieronder.  

De bekisting / 4-8-2007

Om jullie op de hoogte te houden, Romario en ik zijn de bekisting gaan maken bij Hans van Wortel. Dankzij de goochels en mijn navigatiesysteem Romario Romario (Tom was ziek) hebben we het zonder problemen gevonden. Jac Brosens had de inkoop van spaanplaat en panlat perfect geregeld. Bovendien al afgeleverd bij Hans van Wortel.
Door met vereende krachten te werken waren we rond de middag al klaar. Zowel met de bekisting als de wapening. We hebben toen besloten de bekisting al naar de doel te brengen. Dit gezien de spullen die er volgende week zaterdag nog mee moesten (graafmachine, wapening etc) en de ruimte op de vrachtwagen. De bekisting is relatief kwetsbaar, vandaar. Ook kwam het Hans wel lekker uit dat het bij hem weg was.
Dit betekent dat we deze week een beetje hinder hebben van de bekisting. Die staat nu in het doelhuis. Lage buitenpijlen zouden de bekisting kunnen raken. Daarom stel ik voor deze week alleen op 18m te schieten. Het is maar voor een keer.
Ik denk het niet, maar het zou kunnen dat de bekisting de kruisboogclub een beetje in de weg staat. Hun doelwand zit er ruim vóór, maar toch.

 

Palen verwijderd en beton gesloopt / 7-8-2007

 

Afgelopen dinsdag, 7 aug 2007, konden we het niet laten om voor het schieten 'even' de betonnen rand langs de stoep te slopen. Vooral bij de deur naar het clubhuis, waar een betonplaat ligt viel dat niet mee. Erik had een slagboormachine meegebracht en daar zijn toen een aantal gaten mee geboord in lijn met de rand van de fundering. Na ongeveer 10 gaten (20 mm) geboord te hebben (dat duurde ongeveer een minuut per gat, goed beton maakten ze vroeger zeg) en nog met de beitel de breuklijn versterkt/verzwakt te hebben, begon Jac met een ouderwetse houweel te slaan op het beton. Dat bleek nog niet zo'n slecht instrument want de stukken kwamen er netjes langs de voorziene lijn af. Naarmate we dichterbij de deur kwamen, en het beton dikker werd, ging het steeds moeizamer. Herhaald slaan met de houweel, door Romario, Erik en Jac gaf geen resultaat. Toen pakte Erik een van de betonnen randen langs de stoep, inmiddels door Jac en Romario opgegraven, en gebruikte die als heipaal. Elke klap was een milde aardbeving. Romario maakte het stuk beton vrij door het zand eronder weg te graven. Na ongeveer 10 slagen brak ook het laatste stuk af op de lijn die we bedoeld hadden. In een half uurtje lagen de stoepranden en de betonplaat eruit.

Eerder die week had Jac de planken aan de buitenzijde verwijderd en de palen losgegraven waar de planken aan zaten. De hoogtepijlvangers heeft hij tijdelijk met steigerpijp gestut en met touw geschoord. Dit omdat de paal aan de  in de fundering van de muur komt te staan. Al met al zijn we klaar voor de volgende fase.

 

Bekisting geplaatst / 11-8-2007

Zaterdag om 8.00u waren we alweer terplaatse om de fundering te graven voor de muur. Zowat de hele bouwkundige club was aanwezig, Jac, Leo, Ludo, Romario, Kees en Erik. En natuurlijk Hans van Wortel met zijn vrachtwagen en misschien nog belangrijker zijn graafmachine. (Je leert zo'n ding echt wel waarderen als je zelf even een kuub zand moet verplaatsen) Verder kwam de vader van Gert-Jan Verheijen rond 10.00 u met zijn tractor het zand ophalen.

Bij het doelhuis zat nog een deel van een afvoerput. Die werd door Erik gesloopt met hulp van Jac, Romario en Ludo. Nadat de palen waar de pijlvangplanken aanzaten over de heg gehesen waren, wederom dankzij de hijskracht van ACT, werden de palen van de hoogtepijlvangers door Kees onder het bord afgeslepen en daarna vrijgegraven. Toen zijn ze eruit getrokken en door Romario, Erik en Kees betonvrij gemaakt. De staanders hebben we namelijk nog nodig.

Intussen was Hans al begonnen de sleuf te graven. Negentig cm diep zat de vaste grond. De laatste paar cm moest met de schop in verband met de gladde onderlaag. Jac volgde de graafmachine op de voet in de sleuf en hield zo een gladde voer in de sleuf op vaste grond over. Jac had van twee stukken lat een kaliber gemaakt voor de breedte.

Nadat we zo'n 6 meter vrij hadden wilden we de bekisting er in laten zakken. Toen bleek dat we niet 50 maar 60 cm breedte moesten hebben. Die 10 cm afsteken is niet zo'n klus maar het weer uit de sleuf scheppen wel. Ben ik even blij dat we niet alles met de hand moesten graven. Nadat we twee bekistingen er in hadden, hebben Romario en Erik de wapening in de bekisting geschoven. Na nog drie bekistingen kon er nog een wapening in.

Intussen had Leo zich gespecialiseerd in het afvoeren van zand en puin. Het beton van de palen was al weg en ook alle zand dat uit de sleuf in de kruiwagen kwam werd door hem regelmatig afgevoerd (modieus petje had hij trouwens) naar de big bags. Met een plank als oprijlaan kon hij zijn kruiwagens zo in de zakken kiepen.

Als deze big bags vol waren, Hans met zij gravertje had ze zo vol, mede dankzij Ludo die de zakken openhield, werden ze over de heg op het parkeerterrein getakeld en afgevoerd door (de tractor van) Guido Verheijen. Dat afvoeren was nog niet zo makkelijk aangezien hij per keer er maar één kon meenemen. Bovendien was het lossen grotendeels handwerk. Dus Gert-Jan en zijn vader hadden ook de handen vol.

Rond de middag had Leo worstenbroodjes laten aanrukken en die gingen er wel in. Romario en Ludo waren inmiddels naar huis. Kees was thuis gaan eten. 

Na een gezellige lunch gingen we weer verder. De laatse loodjes bleken zoals altijd het zwaarst. Het laatste stuk van de sleuf, daar kon de graafmachine niet goed bij. Dus zat daar veel meer handwerk in. We waren intussen best al wel moe van al dat scheppen, de meesten van ons werken niet echt als grondwerker. Nadat de sleuf af was en de bekisting en wapening er in zat was iedereen erg tevreden over een glad en in prettige sfeer verlopen project.

 

Fundering Gestort 14-8-2007

Helaas was ik hier niet bij aanwezig. (Ik schijn wat spieren overbelast te hebben zaterdag.) 
Ik laat het graag aan een aanwezige om een verhaaltje te schrijven.

(van reporter Leo)
De Belgische firma Janssen staat niet zo bekend om steeds exact op tijd te zijn. Te vroeg zijn ze niet gauw maar te laat nogal wel eens. Ook bij ons was het vervelend lang wachten. Gepland om 17.30 uur en gearriveerd om 18.45 uur. Maar ja, ze komen wel en als enige willen ze nog vroeg in de avond komen ook. En ze zijn vriendelijk en schappelijk geprijsd. 
Hans van Wortel stond al om 17.15 uur paraat om de betonmixer op te vangen en naar het goed adres te leiden. Hans belde de betonboer toch maar even op en hoorde dat er vertraging was. Kees ging dan maar eerst bloemenplukken en Leo ging eerst maar eten. Hans, Romario en Jac bleven paraat.
Leo was ruim op tijd terug van eten en Cor, die dacht dat de wagen om half zeven zou komen, was zo ook nog op tijd voor het echte werk.

De afvoergoot kon met wat wringen op twee plaatsen door de heg worden gewrongen. De beton werd nog wat opgemixed en liep er behoorlijk dun en vlot uit. Gauw een spaanplaat voor de uitloop gehouden om te voorkomen dat schoenen en stoep vol met beton liepen en gaan met die beton.
Tegelijkertijd een beetje harken om het een beetje waterpas te krijgen en zo ook de metselaar happy te maken. Tenslotte nog eens met de waterpas gecontroleerd op het horizontaal liggen, nog wat bijharken en goed zo.

In de molen zat nog ca. 1,5 m3 maar die hoefden, wilden we niet meer hebben. Daarmee zou de bekisting te ver overlopen en dat is zeker niet nodig voor de sterkte van de fundering want die is overmatig sterk.

Leo had nog een kan koffie gezet en die werd met Cor, Romario, Kees en Hans nog kouwman gemaakt. De koffie smaakte goed want uiteindelijk was het storten prima verlopen. We hebben een pluim verdien met deze fundering, Hans van Wortel heeft zelf minstens drie pluimen verdiend. Als de verdere bouw ook zo goed verloopt zal geen enkele eikel klachen.

 

De Belgische firma Janssen staat niet zo bekend om steeds exact op tijd te zijn. Te vroeg zijn ze niet gauw maar te laat nogal wel eens. Ook bij ons was het vervelend lang wachten. Gepland om 17.30 uur en gearriveerd om 18.45 uur. Maar ja, ze komen wel en als enige willen ze nog vroeg in de avond komen ook. En ze zijn vriendelijk en schappelijk geprijsd. 

Hans van Wortel stond al om 17.15 uur paraat om de betonmixer op te vangen en naar het goed adres te leiden. Hans belde de betonboer toch meer even op en hoorde dat er vertraging was. Kees ging dan maar eerst bloemenplukken en Leo ging eerst maar eten. Hans, Romario en Jac bleven paraat.
Leo was ruim op tijd terug van eten en Cor, die dacht dat de wagen om half zeven zou komen, was zo ook nog op tijd voor het echte werk.

De afvoergoot kon met wat wringen op twee plaatsen door de heg worden gewrongen. De beton werd nog wat opgemixed en liep er behoorlijk dun vlot uit. Gauw een spaanplaat voor de uitloop gehouden om te voorkomen dat schoenen en stoep vol met beton liepen en gaan met die beton.
Tegelijkertijd een beetje harken om het een beetje waterpas te krijgen en zo de metselaar happy te maken. Tenslotte nog eens met de waterpas gecontroleerd op het horizontaal liggen, nog wat bijharken en goed zo.

In de molen zat nog ca. 1,5 m3 maar die hoefden, wilden we niet meer hebben. Daarmee zou de bekisting te ver overlopen en dat is zeker niet nodig voor de sterkte van de fundering want die is overmatig sterk.

Leo had nog een kan koffie gezet en die werd met Cor, Romario, Kees en Hans nog kouwman gemaakt. De koffie smaakte goed want uiteindelijk was het storten prima verlopen. We hebben een pluim verdien met deze fundering, Hans van Wortel heeft zelf minstens drie pluimen verdiend. Als de verdere bouw ook zo goed verloopt zal geen enkele eikel klachen.

 

Op zaterdag 17 november ging het metselen eindelijk van start.

Twee ervaren noeste werkers werden door Jac en Gert-Jan geholpen.
Knap wat er zo snel al uit de grond getrokken is.
Als dat zo doorgaat komt het best goed.

 

EWE weer goed op dreef bij de Lentewedstrijd.

EWE weer goed op dreef tijdens de Lentewedstrijd van de jeugdcompetitie van afdeling 107.

Voor deze wedstrijd op 30 mrt. 2008 waren 13 jeugdleden van EWE naar Ulvenhout getogen.

Ze moesten strijd leveren in 6 verschillende leeftijdscategorieën en deden dat weer uitstekend.

In de groep meisjes tot 10 jaar schoot Kelly Janssen met 212 het hoogste aantal punten. Ook in de finale was ze de sterkste zodat zij de winnaar in deze groep was. 

Rick Janssen, Diede Gommers en Pepijn van Erk kwamen in de groep jongens tot 10 jaar tot het volgend resultaat. Rick scoorde het hoogst met 228 pnt. Diede Gommers kwam met 190 pnt. gedeeld op plaats 2 en 3 terecht maar door een 9 te schieten in de shuttof eigende hij zich de de 2e plaats toe. Pepijn werd met 147 5e en viel net buiten de halve finale.

Diede en Rick plaatste zich via de halve finale voor de finale waar ze dus onderling moesten uitmaken wie de winnaar zou worden. Na een spannende strijd over 9 pijlen bleek Diede de sterkste te zijn.

Bij de meisjes 11-12 jaar haalde Kim Mertens 219 en Lobke Bink 107 wat plaats 2 en 3 inhield.

In de finale lukte het Kim niet haar 2e plaats te verbeteren.

Bij de groep jongens 11-12 jaar waarbij Rick van Gorp, Jelle Houben, Rick van Bergen en Jesse Mutsters moesten aantreden haalde Rick van Gorp de 2e plaats met 241 pnt. Maar in de finale bracht hij het tot de eerste plaats.

Rick van Bergen haalde 189 pnt en omdat hij met dit resultaat zich het best verbeterde tegenover de vorige wedsrijd verdiende hij hiervoor een ereteken.

Jelle werd met 165 8e  gevolgd door Jesse met 161 op de 9e plaats.

Gert-Jan Verheijen en Juanito Ooms werden in de groep jongens 13-15 jaar met respectievelijk 187 en 173 nummer 6 en 7. Het lukte hun niet via de kwartfinale naar een podiumplaats te komen. 

Romario Ooms in de groep 16-17 jaar scoorde de meeste punten met 246. Via de halvefinale kwam hij in de finale. Daar werd hij echter naar de tweede plaats verwezen.

Al met al weer een voortreffelijk resultaat want de volgende  8schutters kwamen dus op het podium terecht.

Kelly Janssen - goud,  Diede Gommers -goud, Rick Janssen - zilver, Kim mertens - zilver, Lobke Bink - brons, Rick van Gorp - goud, Romario Ooms - zilver - Rick van Bergen = meest verbeterde schutter.

Bij deze dan ook een felicitatie voor deze schutters voor hun prestatie.

 

 

Vier aspiranten van EWE hebben op 1 maart in Ulvenhout deel genomen aan de Rayonkampioenschappen.

In het strijdperk traden aan; Lobke Bink, Diede Gommers, Mathijs Romme en Rick van Bergen.

Het niveau was deze keer zo hoog dat ze geen rol van betekenis konden spelen.

Mathijs die nog veel ervaring mist werdt met 145 pnt nummer 17, Diede die het tot  201 bracht kwam op de 13e plaats en Rick de een score van 213 haalde kwam daarmee op de 11e plaats. Lobke haalde met 150 pnt de 5 plaats.

Het hoge niveau blijkt uit het feit dat de winnaar uit Amsterdam een score bereikte van 286 wat een gemiddelde is van 9,5!

 

Ger Diepens verzorgt al meerdere jaren onze Kerstballenwedstrijd. Hij stopt er best wat moeite in zoals in de eerste 5 foto's van de voorbereiding te zien is. De volgende 21 foto's laten zien dat de wedstrijd ook dit jaar weer geslaagd verliep. Ger's zorg gaat hier zelfs zo ver dat hij alle prijzen dit jaar geschonken heeft.

 

Ger bedankt.

 

Ger,

De kerstballenverschieting was uitstekend verzorgd. Ik kon de ballen bijna niet raken, slechts 2 maal.

Ik heb ook wel eens een verschieting gedaan en weet hoeveel werk er in gaat zitten. Alleen al de houten prikkers van een draadje voorzien, dat is een hoop werk omdat er zo ontiegelijk veel prikkers zijn. En dan zoals je de achterwand had aangekleed, schitterend.

Hardstikke bedankt voor deze mooie wedstrijd.

ps de kerststol was lekker

 

Manifestatie "850-jaar Gemeente Zundert" zondag 9 december 2007  

De stichting "850 jaar Zundert" heeft op 9 december 2007 van 10.00 uur tot 17.00 uur op het CLTV veilingterrein marktkramen ingericht om zo aan alle verenigingen uit de gemeente Zundert de gelegenheid te bieden zich aan de gemeenschap te presenteren.
Ook de oudste sportvereniging (wij dus) van de kern Zundert is gevraagd medewerking te verlenen.

Dat deden we graag om onze vereniging en onze sport meer bekendheid te geven.

 

Een impressie van de rayon kampioenschappen in middelbeers.

Er is goed geschoten maar geen prijzen. In de kwart finales lagen onze schutters er uit.

Op dat moment was de wedstrijd 7 uur bezig, met waarschijnlijk nog 1,5 uur te gaan.

We zijn dan ook niet gebleven. 

 

Ingediend door ErikJanssen op Don, 2008-01-24 16:42.

Het was een goed mastjaar, veel eikels boven in de boom.

 

Ingediend door Webmaster op Don, 2008-01-24 20:04.

Mits ze bij de les blijven op de trainingsvrijdagavonden.
En daar gaan we voor zorgen met elkaar.
mvg
Leo

 

Erik heeft de club weer een keer een plezier gedaan door een hele creatieve wedstrijd te verzinnen en de attributen voor die wedstrijd allemaal nog te maken ook.

Het werd een geslaagd gebeuren.
Hieronder zijn de spelregels te lezen van deze kanonskogelswedstrijd.

Bedankt Erik


Erik Janssen, Leen Kool, Diede Gommers, Gon Delahaije en Caspar Ham winnen de verrassingsverschieting 2008 

Afgelopen zondag 10 februari 2008 vond de tweede verrassingsverschieting plaats. Erik Janssen had de verschieting vakkundig en creatief georganiseerd. De bedoeling was dat je in teams kanonskogels kon afvuren door het raken van de vuurknop. Er werden 4 teams gevormd van 5 schutters. Senioren en junioren door elkaar.

Als de vuurknop door een van de teams geraakt werd schuift de kanonskogel een stuk in de baan op. Als de kanonskogel bij de tegenstander aankomt krijg je een "huisje"als punt. Elk huisje dat je raakt is een punt.

De kanonskogels kunnen ook door de tegenpartij uit de baan geschoten worden. Team 4 kon dat als beste en haalde heel wat kanonskogels uit de baan.

Team 1 bestond uit Leo Brosens, Rick Janssen, Kelly Janssen en ????. Omdat dit team met maar 4 man kon schieten mochten zij met een extra pijl schieten. Team 2 bestond uit Ludo van den Broek, Romario Ooms, Juanito Ooms, Jelle Houben en Rick van Gorp. Team 3 bestond uit de topschutters Jac Brosens,  Jesse Musters, Peter Gommers, Harmen Kool en Rick van Bergen.

Team 1 van Leo Brosens wilde slimme taktieken inbrengen maar dat lukte niet echt. Ludo"s team zat ze behoorlijk dwars door steeds op de juist momenten de kogels uit de baan te halen. Het inzetten van de Baron van Münchausen die op de kogel mee kon vliegen leverde wel veel punten op maar de Baron werd al voortijdig eraf geschoten. Een leuke wedstrijd met veel verrassende elementen erin. Het was een verassende wedstrijd maar dat kun je rustig aan Erik overlaten. Zijn fantasie is genoeg voor de komende 100 jaar. Benieuwd wat het volgend jaar gaat worden. Als prijs kreeg ieder lid van het team een versnapering voor onderweg en thuis.


 

 

Op 16 feb 2008 hebben 6 schutters van Eikels worden Eiken meegedaan aan de 3D ronde in Schijf. De deelnemers waren Diede Gommers, Peter Gommers, Romario Ooms, Rick Janssen, Kelly Janssen en Erik Janssen. Deze ronde wordt georganiseerd door Perry en Sandra van Ravenstein. Op het terrein van de oude steenfabriek stond een mooie ronde uitgezet. Romario had de ronde mee uitgezet en schoot buiten mededinging mee.

Het weer speelde Kelly en Rick de nodige parten, het eerste deel van de wedstrijd hadden ze het heel koud, ondanks de warme kleding. Sommige stukken parcours, inde schaduw en in de wind waren ook echt nog heel koud.De andere schutters, die ongeveer gelijk gekleed waren hadden minder last van de kou.

Rick schoot een pijl over het ijs van een meertje en schoot te kort, zijn pijl stak in het ijs. Het ijs was ongeveer één cm dik en de pijl zat zeker 5 m van de kant af, we hebben hem (de pijl dus) maar laten zitten.

Na de helft van het eerste deel, snel naar de catering. Na wat warme broodjes spek en worst met warme chocomel ging het veel beter.

De tweede keer dat je het parcours loopt is het een hunterronde, dat betekent één pijl per doel. Dit is uiteraard veel moeilijker, geen tweede kansen, plus dat een treffer nu maar 10 punten is i.p.v. 17 punten.

Opvallend was dat Diede voor zijn eerste keer erg goed schoot. Hij liet Kelly en Rick achter zich en ook zijn vader versloeg hij ruim (ongeveer 100 punten verschil). Het is heerlijk om de jeugd bezig te zien, geen moeilijke toestanden, gewoon schieten en dat beest hebben.

Na de hunterronde bleken we de laatste groep te zijn die binnen kwam. Snel de scorekaarten ingeleverd en vrijwel direct daarna de prijsuitreiking. De aspiranten kregen allemaal een peesdemper, cat whiskers, dat maakt de boog stiller en staat heel stoer. Van de volwassenen had Erik de tweede prijs, een booghoes. Na afloop de stukgeschoten pijlen even aangevuld en moe maar tevreden op huis aan. Wij keken allen terug op een geslaagde dag.

Erik Janssen
 

 

 

Jac

Gon

Ludo

Leo

Cor 

Peter

Erik

Leen

Harm

87

88

85

90

87

83

86

90

88

86

82

81

90

85

79

82

84

82

86

78

81

88

83

77

81

83

78

85

77

80

88

82

77

78

80

78

84

67

77

85

80

76

75

79

76

totaal

428

392

404

441

417

392

402

416

402

gemiddeld

14,3

13,1

13,5

14,7

13,9

13,1

13,4

13,9

13,4

 

Kim Mertens en Kelly Janssen: Goud! Nederlands Kampioen !

Zaterdag 15 maart vonden de kampioenschappen van de Nederlandse Handboogbond te Milheeze plaats.

Op deze prachtige banen van Sint Willibrordus te Milheeze schitterde de jeugd van de handboogvereniging Eikels worden Eiken.
De afvaardiging bestond uit 10 aspiranten die in twee verschillende categorieën voor Jongens en meisjes uitkwamen. De indeling is door de NHB vastgesteld op de categorie jongens tot en met 10 jaar en 10/11 jaar en hetzelfde voor meisjes.

Eerst worden de Rayonkampioenschappen afgewerkt. Als je binnen het rayon (4 rayons in heel Nederland) bij de eerste groep eindigt mag je meedoen met de landelijke kampioenschappen. In totaal moesten 30 tellende pijlen geschoten worden. Vooraf worden eerst 6 zogenaamde “proefpijlen” geschoten worden.De NHB had 10 aspiranten van Eikels worden Eiken uitgenodigd om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Onze vereniging heeft altijd veel jeugdleden die succesvol zijn op de Nederlandse Kampioenschappen. In totaal deden 82 aspiranten uit heel Nederland mee.

Kelly Janssen werd 1e en Nederlands Kampioen met 216 punten bij de meisjes tot en met 10 jaar.

Kim Mertens werd ook eerste en ook Nederlands Kampioen bij de meisjes 11/12 jaar.

Meteen vestigde zij ook een persoonlijk record. Lobke Bink werd 14e met 116 punten.Bij de Jongens werd Rick Janssen met 222 punten 5e bij de jongens tot en met 10 jaar.Diede Gommers werd met 189 punten 18e en Pepijn van Erk met 174 punten 19e.Adri Mertens werd met 258 punten 9e bij de jongens 11/12 jaar en vestigde ook een Persoonlijk Record. Rick van Gorp werd met 221 punten 37e en Jelle Houben met 185 punten 49e.Rick van Bergen eindigde met 172 punten als 52e.

Prima gedaan door de aspiranten van onze handboogsportvereniging. Zo zijn al die jaren intensieve training niet voor niets geweest. Een pluim op de hoed van onze twee Nederlandse kampioenen en ook een beetje voor de jeugdtrainers. We zijn er als vereniging hartstikke trots op.

Op Nederland 3 is komende zaterdag een interview te zien met de winnaars bij het programma Z@pp om 17.15 uur tot 17.45 uur. Aanrader om te kijken.

Iedereen die belangstelling heeft voor deze sport en speciaal de jeugdtraining kan vrijblijvend contact opnemen met onze jeugdtrainer Jac Brosens (076-5973019) of via E-mail ewezundert@eikelswordeneiken.nl en kijk op onze website www.eikelswordeneiken.nl ; speciaal voor de jeugd tot 16 jaar vrijdagavond om 19.00 uur. Meld je aan, dan kun je kennismaken met twee Nederlandse kampioenen.

 

Ingediend door Gon Delahaije op Woe, 2008-03-19 21:11.

Gon Delahaije (President)

Proficiat dames. Goed gedaan en een mooie score. Daar mag je met recht trots op zijn. 

 

Koning/Keizer verschieting 2008

Leo Brosens: Keizer, Ludo van den Broek: Koning, Romario Ooms: Prins, Adri Mertens: Schildknaap

Afgelopen tweede paasdag, 24 april 2008 werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar verschoten. De Koning/Keizer Verschieting. De Keizer is sinds 1987 nog steeds Leo Brosens, tot nu toe onklopbaar als Keizer, maar aan de poten van de troon wordt soms driftig gezaagd en vandaag is de eerste poot van de drie weggezaagd. Keizer wordt je na 3 achtereen gewonnen Koning/Keizer wedstrijden. De "Oude" koning Ger Diepens werd afgehaald thuis en onder "Leve de Koning" voor de laatste keer gehuldigd als Koning van 2007. Het weer was bar en boos, het had het nog gesneeuwd en het was maar 3 graden Celsius.

De wedstrijd werd met 20 man verschoten. Iedereen was redelijk gespannen. De heel jonge jeugd (aspiranten) onder de 13 om schildknaap te worden.

De iets oudere jeugd (junioren) onder de 18 om prins/prinses (of zelfs koning) te worden, en de jonge- (junioren) en ouwelui (senioren) vanaf 14 jaar tot en met 67 jaar om koning/koningin te worden en een gooi te kunnen doen naar het koningschap en eventueel de Keizerstitel. Kansen genoeg voor iedereen. Bij de jeugd was het worden van schildknaap of schilmedje (op zijn Zunderts) belangrijk.

Na de eerste 10 schoten begon bij Ludo de voorsprong zich af te tekenen. Na 20 schoten was Ludo met afstand de beste. In de tweede linie, de subtop, hadden Erik, Leo en Ger een behoorlijke strijd met elkaar. Adri Mertens was een klasse apart, daarover straks meer. Als jongeling presteerde hij meteen al heel goed en eindigde ook als tweede van iedereen. Ludo van den Broek was veruit het beste en eindigde met een topscore van 117 punten.

Sinds 1987 werd er niet meer zo een hoge score door de Koning of Keizer neergezet.

Ludo werd dus Koning en zette meteen zijn eerste Keizersstap. Adri Mertens werd met 110 punten tweede en schildknaap: een topprestatie en een verbetering van zijn schildknaaprecord van vorig jaar. Erik Janssen werd derde met 108 punten. Leo Brosens blijft wel Keizer en eindigde met 106 punten. Ger Diepens werd onttroond als Koning en eindigde met 104 punten. Prins werd Romario Ooms met 100 punten en eindigde op de 6e plaats. Jac Brosens werd zevende met 94 punten. Kim Mertens werd achtste met 93 punten en Bernard van Erk werd negende met 91 punten. Kelly Janssen werd tiende met 90 punten evenals broer Rick. Harmen Koop werd 12e met 88 punten en Rick van Gorp 13e met 84 punten. Gert-Jan Verheijen werd veertiende met 76 punten, Peter Gommers 15e met 75 punten en Leen Kool 16e met 71 punten. Juanito Ooms werd 17e met 60 punten, Pepijn van Erk werd18e met 57 punten evenals Rick van Bergen. Caspar Ham eindigde als twintigste met 53 punten.

De Koning voor 2008 is Ludo van den Broek. De Keizer blijft ondanks de steeds feller wordende tegenstand Leo Brosens. De Prinsentitel ging dit jaar voor de tweede keer naar Romario Ooms. Bij de aspiranten werd Adri Mertens voor de tweede keer schildknaap.

De wedstrijd werd afgesloten met de traditionele prijsuitreiking en een paaseimaal wat meer dan prima verzorgd werd door Nathalie Janssen waarvoor hartelijke dank vanaf deze plaats. De Eieren waren gewonnen door een aantal van onze leden tijdens de eierverschieting bij onze zusterclub St. Willibrordus te Zundert, aangevuld met de gewonnen eieren die Kees Mertens (met dank aan Kees Mertens) ter beschikking stelde evenals zijn geweer.

 

 

 

 

Afgelopen zondag 6 april 2008 vond de twaalfde Dartverschieting plaats. De Dart-verschieting is een geliefde wedstrijd van onze vereniging. De Dartverschieting wordt volgens de spelregels van het Dart-spel geschoten, maar dan met pijlen op 25 meter en 18 meter in plaats van met dartpijltjes.

De wedstrijd begon stipt om 10.30 uur. De start was gesteld op 301 punten en diegene die na 18 schoten 0 punten (of het benaderde), was winnaar. Er waren maar liefst 23 deelnemers en het was dan ook een drukte van belang.

Het laatste schot moet met dubbel eindigen. De kunst was om op tijd triple te schieten (3 keer het aantal punten). Dus het was een kwestie van een beetje geluk en veel schietkunst. Vooral de jeugd vermaakte zich naar behoren. Al gauw waren de potentiele winnaars in de buurt van de 0 en moesten nog een dubbel schieten: Erik, Jac, Leo, Gert-JanRick van Gorp, Kim Mertens en Diede. Na veel proberen scoorde Eric dubbel 1 en was de wedstrijd beslist.

Na 19 schoten pas viel de beslissende dubbel. Vorig jaar was het al in 12 schoten gepiept. Erik Jansen werd dus Dartkoning 2007. Romario en Casper werden tweede en Derde bij de Senioren. Bij de aspiranten viel vooral Diede op, jammer dat hij geen dubbel 4 kon schieten. Het was een spannende wedstrijd en Van Barneveld zou er jaloers om zijn zo goed is er gescoord.

Iedereen die belangstelling heeft voor deze sport en speciaal de jeugdtraining kan vrijblijvend contact opnemen met onze jeugdtrainer Jacques Brosens (076-5973019) of via E-mail ewe@eikelswordeneiken.nl of kijk op onze website www.eikelswordeneiken.nl

Te vaak blijkt dat mensen in Zundert niet weten dat juist de handboogsport heel geschikt is voor de jeugd, maar ook voor de vaders en moeders! Handboogvereniging Eikels worden Eiken (opgericht in 1851) is een bijzondere vereniging waar in prettige omgeving vooral sportief ontspannen kan worden in een eigen lokatie. Doordat de vereniging zelf trainingsmateriaal heeft, behoeft men in het begin niet te investeren. Aanvang training elke dinsdagavond om 19.00 uur, voor de jeugd ook vrijdagavond om 19.00 uur en zondagmorgen om 10.00 uur. Lokaliteit en banen achter café Den Ossekop.

 

 

 

Goud voor Kelly en Adri, Zilver voor Kim en Brons voor Diede.

Tijdens de kampioenschappen 1pijl voor de aspiranten van rayon 2 NHB welke bij De Vriendenkrijg te Rijen werden verschoten deden de Eikeltjes uit Zundert het weer best.

In het veld van 38 schutters werden door de 11 EWE'ers 4 podiumplaatsen gehaald.

Bij de meisjes tot 10 jaar haalde Kelly Janssen de Gouden medaille met 202 punten.

Bij de jongens tot 10 jaar scoorde Diede Gommers de Bronzen medaille met 185 punten, Rick Janssen kwam op de 6e plaats gevolgd door Pepijn van Erk met respectievelijk 162 en 129 punten.

Bij de meisjes 11-12 jaar haalde Kim Mertens de Zilveren medaille met 188 punten. Lobke Bink was  5e met 119 punten.

Bij de jongens 11-12 jaar won Adri Mertens met 213 punten de Gouden medaille.

Rick van Gorp werd 8e met 180, Jesse Mutsters met 171 10e. Met 122 werd Jelle Houben 14e en Rick van Bergen kwam op de 19e plaats met 116 punten.

Dus ook hier zijn de resultaten weer best te noemen en daarom felicitaties voor de deelnemers voor hun presteren.

Al met al is de jeugd van EWE erg goed bezig dit jaar en we hopen dat dat de komende tijd nog zal blijven duren.

 

Lobke Bink winnares Koppensnellerverschieting 2008

Een van onze leukste verschietingen vond afgelopen zondag 20 april plaats: de "koppensneller-verschieting". 
Koppensnellers waren destijds primitieve volkeren die soortgenoten doodmaakten en opaten. Heden ten dage komt dat slechts sporadisch voor. In Zundert is nog een zwak aftreksel ontdekt van de "echte" koppensnellers.

Een van onze jeugdleden noemde het koppenversnelling hetgeen een slimme vondst is. De wedstrijd gaat als volgt. Van iedere deelnemer wordt een pasfoto op het blazoen gehangen. Erik had deze keurig verzorgd in de vorm van een Eikeltjespasfoto.

Degene die de pijl in het "hoofd" (Eikeltje) van een andere schutter schiet mag blijven, maar degene wiens hoofd geraakt wordt is meteen af en wordt uit de wedstrijd verwijderd.

In de eerste ronde was de foto precies zo groot als een pasfoto. Dat is op 25 meter een hele opgave om deze te raken.

De eerste afvaller krijgt een troostprijs van 5 consumptiebonnen. De uiteindelijke winnaar verdient € 20,00 die besteedt moet worden aan schietmateriaal of iets vergelijkbaars met de sport. Iedereen moest een kwartier eerder komen om zijn eigen foto op te hangen op een strategische plaats.

De wedstrijd startte stipt om 10.15 uur. Iedereen had tevoren al bepaald wie hij of zij er af zou schieten. Erik Janssen gaf het startsignaal en de eerste pijlen vlogen over de baan. Gon Delahaije werd door Jelle Houben eraf geschoten, Lindy Delahaije door Harmen Kool en Darius van Riemsdijk door Caspar Ham en Gert-Jan Verheijen tegelijk. 3 Slachtoffers. 
Dan de tweede rond: Harmen Kool werd door Ludo van den Broek verwijderd.
De derde ronde was weer een ware slachting: Pepijn van Erk werd door Jesse Mutsters verwijderd, Peter Gommers door Kelly Jansen, Rick van Gorp door Adri Mertens, Ludo van de Broek door Peter Gommers en Kelly Jansen door haar eigen vader Erik Janssen. 
De vierde ronde werd Erik te pakken genomen door Adri Mertens. Op dat moment waren er 10 schutters gesneuveld en bleven er 10 over. 
In de zesde ronde werd Gertjan Verheijen door Jesse Mutsters en Leo Brosens door Bernard van Erk eraf geschoten. 
Pas in de 10 serie sneuvelde Adri Mertens. Leen Kool was de schuldige. 
In de 13e beurt was het de beurt voor Caspar Ham die door Bernard van Erk uitgeschoten werd. Rick Jansen werd in de 15 beurt verwijdert door Bernard van Erk en in de volgende beurt werd ook Bernard eruit geschoten door Jesse Mutsters. 
Jelle Houben pleegde in de 17e ronde zelfmoord door op zijn eigen foto te schieten en Kim Mertens werd door Leen Kool erafgehaald. Toen bleven er maar 3 over. 
Het duurde tot de 25e ronde voordat Jesse aan de beurt was om op te houden, weer was Leen de schuldige. Jesse, Bernard en Leen waren top-killers omdat zij ieder 3 man geëlimineerd hadden. 
Uiteindelijk bleven Lobke en Leen over. Onder aanmoedigingen en Ooooooh en Aaaaaaah geroep duurde het tot de 31e ronde tot Lobke Bink Leen Kool eraf schoot. Daarmee werd Lobke met glans winnares.

Een geweldig succes voor Lobke en ze won daarmee de hoofdprijs van € 20,00 te besteden aan schietmateriaal. 
Het was weer een geweldig leuke wedstrijd met veel spanning en leut tot op het laatst.
 

Afgelopen zondag 4 mei 2008 vond voor de zevende keer de 150 jarig bestaan-beker-verschieting plaats. Deze wedstrijd wordt elk jaar ter ere van het 150 jaar bestaan van de Handboogvereniging Eikels worden Eiken gehouden.

De vereniging is in 1851 opgericht en was in 2001 honderd en vijftig jaar oud en nu 157 jaar. Ter ere van het 150 jarig bestaan zijn in 2001 twee wisselbekers ter beschikking gesteld door Jac Brosens en Kees Stuijts. Een puntenbeker (voor degene met de meeste punten) en een rozenbeker (voor degene met de meeste rozen). Degene die de Rozenprijs heeft mag niet meedingen naar de puntenbeker.

Het is een wedstrijd van 18 schoten over 25 meter voor de senioren en 18 schoten over 18 meter voor de junioren op de gelukskaart.

Het was deze zondag geweldig goed schietweer, 23 graden met alleen maar zon. Vorig jaar was het ook fantastisch weer en een hele droge periode. Er waren 23 schutters present om hun beste handje(beentje) voor te zetten. Het was een absoluut record in aantal deelnemers. Het blazoen (de kaart) was voorzien van een aantal uitgekiende strepen. Dit wordt bij de EWE de gelukskaart genoemd. Dat betekent dat niet altijd de beste schutter moet winnen. In deze wedstrijd gaat het erom wie de meeste rozen schiet (toch de beste schutter?) en wie de meeste punten in totaal haalt (Dat is dus een kwestie van een beetje geluk en veel ervaring).

In goed Zunderts werden de schutters aangemoedigd. De roos is in dit geval nog veel kleiner dan bij normale wedstrijden. Namelijk 1 ouderwets dubbeltje of een nieuwerwets eurotweecentstuks groot.

De puntenprijs was een spannende race tussen Peter Gommers, Rick van Bergen en Harmen Kool.

Deze prijs werd op het laatste moment pas beslist. Harmen had 5 punten meer dan Peter Gommers en won de titel van de Puntenprijs en wordt voor eeuwig op de beker gegraveerd. Er wordt ook nog een persoonlijk aandenken ter beschikking gesteld. Harmen werd dus eerste met 315 punten, Peter Gommers tweede met 310 punten, Leo derde met 290 punten, Rick van Bergen vierde met vierde met 279 punten. Gert Jan Verheijen werd vijfde met 273 punten, Romario Ooms zesde met 243 punten, Lobke Bink zevende met 243 punten, Rick Jansen achtste met 242 punten, Kelly Jansen negende met 237 punten, Kim Mertens 10e met 236 punten en Erik Janssen elfde met 230 punten, Gon Delahaije twaalfde met 227 punten, Leen Kool dertiende met 223 punten, Ludo van de Broek met nieuwe bril veertiende met 220 punten, Rick van Gorp vijftiende met 217 punten, Adri Mertens zestiende met 215 punten, Lindy Delahaije zeventiende met 213 punten evenals Jesse Mutsters. Caspar Ham werd negentiende met 198 punten, Diede Gommers eenentwintigste met 184 punten, Jelle Houben tweeëntwintigste met 141 punten en Darius van Riemsdijk drieëntwintigste met 125 punten. De Rozenprijs was dit jaar buitengewoon spannend.

Er waren uiteindelijk 3 rozenschutters over: Leo Brosens, Kelly Jansen en Lobke Bink.

De eerste 6 pijlen in de nakamp (dubbeltjesroos) gaven geen roos dus moest er een vervolg van de nakamp waarin de "normale" roos geldig was. Het eerste (zevende van de nakamp) schot was voor Leo en Lobke in de roos en Kelly schoot een 8 dus was af. Leo en Lobke kampten verder. Het tweede schot was voor beiden een 9 en het derde schot besliste de wedstrijd. Lobke had een roos en won daarmee de titel van "Rozenkoningin" De bijbehorende wisselbeker werd uitgereikt door de president van de handboogschutterij Gon Delahaije.
 

Afgelopen zondag 18 mei 2008 werd de "Groenten en Fruitverschieting" gehouden.
Het weer was schitterend na twee dagen met regen. De opkomst onder de leden was goed ondanks blessures, zieken en een paar afwezigen, maar toch zeer gemotiveerd.

De Groenten en Fruitverschieting werd een aantal jaren geleden ingesteld als "Leut"-verschieting om ook eens niet serieus bezig te zijn. De bedoeling van deze verschieting is het winnen van groenten en fruit door het raken van een heel kleine sticker op 25 meter (voor de "senioren en veteranen") of 18 meter afstand (voor de "jongeren") met daarop een afbeelding van de groente- of fruitsoort.

In de eerste ronde moest de fotoafbeelding van de groenten of het fruit zelf geraakt worden, in de tweede ronde, (na 11.30 uur) de volledige foto. In de derde ronde voor de 18 meter baan de volledige sticker. 
Dit jaar was voor het eerst een Joker ingezet. Diegene die de Joker raakte mocht zelf een prijs uitzoeken.

Er waren 24 soorten groenten en fruit zoals komkommer, aardbeien, witlof en nog veel meer. Pruimen waren er niet meer en de hulp van Jefke (die van die pruimen), Adri Mertens was gaan vissen met zijn maat. Verder nog bananen, appelen, potjes appelmoes, blikjes champignons en nog heel veel meer te winnen. Totaal veel soorten en van elke soort soms wel 4 stuks, in totaal waren er 64 prijzen te verdelen. In totaal schoten 20 leden met deze populaire verschieting mee. Lindy Delahaije had weer prima boodschappen gedaan, geheel binnen het budget en prima verzorgt. De familie Mertens schonk 4 doosjes aardbeien waarvoor hartelijke en smakelijke dank. Er waren 3 kisten vol met groenten en fruit aangevoerd en voorzien van handige prijzenlijsten. De prijzen werden eerst verdeeld over de twee soorten banen, de 18 meter schutters en de 25 meter schutters.

Er werd veel misgeschoten of bijna raak zoals steeds geroepen werd en het meeste fruit ging dit jaar naar onze Nederlandse kampioenen Kim Mertens en Kelly Jansen op de 18 meter baan. Daarna was onze keizer Leo Brosens en onze Koning Ludo van den Broek met ieder 4 stuks de gelukkigen. Onze voorzitter Gon Delahaije leidde de wedstrijd streng en resoluut.

Rick van Gorp en Rick Jansen haalden ook behoorlijk wat fruit en groenten op. Romario Ooms, Leen Kool, Ger Diepens, Lindy Delahaije, Harmen Kool, Juanito Ooms en Capsar Ham wonnen ieder twee prijzen. Romario had nog het geluk een Joker te raken en koos de Paprika als prijs. Gon Delahaije, Peter Gommers en Erik Jansen wonnen ieder 3 prijzen. Hekkensluiter was Gertjan die het te druk had met de ananas en de rest gewoon vergat. Hij ging vorig jaar met de meeste prijzen slepen en dit jaar was zijn tactiek ietwat te geconcentreerd op de ananas.

Bij de junioren Ging Rick van Gorp, Rick Jansen en Jelle Houben met ieder 4 prijzen naar huis. Bovendien had Jelle de mazel dat hij een Joker schoot en zelf de prijs mocht kiezen. Diede Gommers haalde 3 prijzen op en Lobke Bink mocht twee prijzen mee naar huis nemen.

Volgend jaar zijn de pruimen gedroogd en de rapen gaar.

Om precies half een eindigde de wedstrijd met een schot van de junioren. 
Voor de eerste keer waren alle prijzen helemaal op en hoefde er niet geloot worden.
 

Afgelopen zondag 1 juni 2008 vond de "Ouder-Kind verschieting" in de accommodatie van Eikels worden Eiken plaats. De Ouder-Kind Verschieting is een wedstrijd waarin de "onervaren" ouder (of oom/tante/opa /oma) met het "getrainde en ervaren" kind, of de "getrainde en ervaren " oudere met het "onervaren" kind in een koppel schiet. Het koppel met de hoogste punten samen is de winnaar.

De "ervaren" schutters schieten op de voor hen normale afstand en de "onervaren" schutters op 7 meter. In een bijzonder gezellige ambiance werd de wedstrijd verschoten.

Er werden 12 koppels gevormd, twee kopels waren dubbeldik uitgerust; totaal 26 schutters aan de lijn. Dit is een nieuw record. Dit soort wedstrijden zijn bijzonder populair omdat het "leut" gehalte ook bijzonder gewaardeerd wordt evenals de strijd om het eerste te zijn.

Dit jaar werd wegens overinschrijving twee geoefenden samen geteld als een. Zo moest Kelly en Rick samenwerken als één en Juanito en Romario idem.

Er werd door de ervaren schutters op 25 of 18 meter geschoten. De onervaren schutters mochten op 7 meter proberen om de roos te raken.

De score van het koppel samen was tellend. Op het laatst moest beslist worden wie er zou winnen want het scheelde maar een paar punten. Eerste met 6 punten voorsprong werd Kim en Ma Mertens met 378 punten. Tweede werd Ludo en Oom Piet vd Broek met 372 punten. Derde werd Rick en Pa van Gorp met 371 punten. Vierde werd Adri Mertens met Pa Mertens. Vijfde werd Kelly/Rick Jansen met Ma Jansen. Gert-Jan Verheijen met tante Liza Verheijen haalde 326 punten. Juanito en Romario en Pa Ooms haalde in totaal 311 punten. Achtste werd Leen Kool met Dochter Selma met 291 punten. Meteen daarna op de negende plaats volgde Harmen Kool met zijn moeder met 274 punten. Als 10e eindigde Jelle Houben met Moeders met 253 punten. Elfde eindigde Diede Gommers met Ma Gommers met 251 punten en twaalfde werd Lobke Bink met Ma Bink.

De winnaars krijgen binnenkort een prachtige foto van de wedstrijd.

Al met al een zeer gezellige wedstrijd die we volgend jaar zeker weer zullen herhalen.

De aanwas van belangstellenden en jeugdleden is de laatste tijd goed te noemen. Iedereen die belangstelling heeft voor deze sport en speciaal de jeugdtraining kan vrijblijvend contact opnemen op vrijdagavond met onze jeugdtrainer Jac of Leo Brosens.

Te vaak blijkt dat mensen in Zundert niet weten dat juist de handboogsport heel geschikt is voor de jeugd, maar ook voor de vaders en moeders!

Eikels worden Eiken is een prettige omgeving waar vooral sportief ontspannen kan worden in een eigen locatie. Doordat de vereniging eigen trainingsmateriaal heeft, behoeft men het eerste halfjaar niet meteen te investeren. Aanvang trainingen: elke dinsdagavond om 19.00 uur en zondagmorgen om 10.00 uur. Jeugdtrainingen elke vrijdagavond om 19.00 uur.
 

Ingediend door Jac Brosens op Don, 2008-07-03 22:24.

Van EWE hebben 12 jeugdschutters aan deze derde wedstrijd van de jeugdcompetitie deelgenomen. Door de tijd van het jaar is deze wedstrijd nu met 40 schutters meestal die met de minste deelnemers.
Ondanks dat de prestaties van onze schutters minder spectaculair waren als met de lentewedstrijd mogen die er nu ook weer zijn. Zo gingen er uiteindelijk weer 8 eikels met een medaille naar huis.
Kelly Janssen haalde in de groep meisjes tot 10jaar de hoogste score van 228 pnt. en bleef in de finale ookde beste.
Bij de jongens tot 10 jaar scoorde Rick Janssen met 217 de 2e en Diede Gommers met 178 de 4e plaats. In de finaleronden klom Diede naar de tweede plaats maar Rick werd naar de 4e plaats verwezen.
Kim Mertens werd bij de meisjes 11-12 jaar met 241 2e en kon in de finale deze plaats niet verbeteren.
Bij de jongens 11-12 jaar scoorde Adri Mertens met 247 de hoogste score. Rick van Gorp volgende op de 2e plaats met 234 en Jesse Mutsters werd 3e met 221 pnt. Jelle Houben kwam op de 7e plaats met 166 pnt. In de finale ronden werd Jesse naar de 4e en Adri naar de 3e plaats verwezen. Rick wist zich op de 2e plaats te handhaven.
Gert-Jan Verheijen haalde in de groep jongens 13-15 jaar de 4e klassering met 210 pnt. Caspar Ham kwam op de 4e plaats met 192 en Joanito Ooms met 169 op de 9eplaats. In de finaleronden wist Gert-Jan zich tot de 3e plaats te verbeteren.
Romari Ooms (jongens 16-17 jaar) scoorde 220 pnt. wat de tweede klasering inhield. In de finale kun hij dit niet verbeteren.
Uiteindelijk bleek Jesse zich t.o.v. de vorige wedstrijd zich het meest verbetert had wat hem dus ook een medaille opleverde.
Door dit alles stonden er dus 8 eikels met een medaille op het erepodium. En dat is een prestatie die de moeite waard is.

 

 

Zondag 6 juli is een afvaardiging van 7 man van Eikels worden Eiken gaan 3D schieten in Schijf. Deze groep bestond uit de aspiranten Diede Gommers, Kelly Janssen en Rick Janssen. De enige junior was Juanito Ooms en verder de volwassenen Peter Gommers, Pim ...  (eigenlijk niet EWE) en Erik janssen.

Na het welkomspraatje door Perry van Ravenstein, gingen we richting bos.

De wedstrijd was door Romario Ooms (ook EWE) uitgezet en blijkbaar had hij veel lol gehad tijdens het uitzetten want er waren een aantal doelen bijzonder moeilijk weggezet. De zwarte beer bijvoorbeeld en ook het knert stond heel creatief. We hebben overal naar een gat tussen de takken gezocht en met moeite een tunneltje gevonden. De een links om, de ander rechtsom, of onder langs. Er stond een kalkoen die je volgens mij nooit in de kill kunt raken tenzij je met je pijl kunt driebanden. Een vosje zat bijna met zijn rug naar ons toe op slechts 30 m onder de struiken terwijl wij ook in de struiken stonden. Heel cretief, er werd zelfs gesuggereerd dat enig sadisme in het parcours zat. Maar toegegeven geen enkel doel stond zo dat het niet mogelijk was (of alleen met veel geluk) het te raken.

De catering deed zijn werk ook weer goed en de broodjes hamburger of spek gingen er goed in. Ook een frisje of Spa geel smaakte goed.

De eerste ronde was gewone telling, dus 20-17 14-11 8-5, d tweede ronde was hunter telling. De hunterronde is de scherprechter voor de podiumplaatsen. Je hebt maar één pijl per doel en een kill is 20 een treffer maar 10.

Na afloop de prijsuitreiking, er was goed geschoten door onze schutters echter alleen Erik had prijs met 449 punten, derde bij de longbow klasse. Met slechts een paar punten verschil (volgens Peter was 20 punten meer de eerste prijs). Ook Pim had voor de eerste keer veel punten. Peter had Diede verslagen, ik geloof voor het eerst.

 

Afgelopen weekend 2 en 3 augustus hebben de 3D schutters van EWE de 3D Animal ronde van Reuver geschoten. We hebben veel schietplezier gehad, en ook veel geraakt maar ook het een en ander gemist.

Opmerkelijk was het weer, er was voor zaterdag 70% kan op regen en voor zondag 60%. We hebben wat motregen gehad maar niet de moeite om een jas aan te trekken. En een buitje op zondag maar dat zette niet door, in het bos bleef je droog.

 De Grenschutters hebben weer een geweldige wedstrijd weggezet. Een paar schoten waren echt opmerkelijk, bijvoorbeeld de olifant en de specht. Niemand van ons had de olifant geraakt, toch is hij levensgroot, maar hij stond op 80-90 meter en dat is niet zo simpel zonder vizier.

We hebben daar ook gekampeerd, deze keer waren we beter voorbereid, we hadden chinees meegenomen (dwz Romario). Die werd opgewarmd op gasbrandertjes, wel wat behelpen zonder tafel en zo maar wel gezellig.

Daarna was het de beurt aan de 'new cripple creek band', ze speelden bluegras/zydeco/country maar wel vrolijk. Stilstaan was moeilijk. Dan hebben we nog aan het kampvuur gezeten en om 1.00u zijn we maar gaan slapen, het feest was toen nog in volle gang.

De tweede dag ging het bij Peter en Romario duidelijk minder, Erik ging goed tot de laatste 10 schoten. Daar miste hij een paar doelen die hij had kunnen hebben en dat koste hem de prijzen. Lag het er aan dat hij zijn hoed vergeten had?

 

 

Dat kunnen we opmaken uit het verslag en de vele foto's.

Fijn dat het weer mee zat.

 

Afgelopen zondag 19 oktober 2008 vond de beroemde najaarsbeker of Bamisbeker verschieting plaats. De Bamis prijs is hetzelfde als de najaarsprijs die op het einde van het zomerseizoen wordt geschoten. De Bamisprijs werd vroeger ook al geschoten maar in het vergeethoekje geraakt door instelling van de Truusbeker. Nu heeft het bestuur gemeend de oude traditie weer in ere te stellen en hebben we dus weer een Bamis verschieting. Bamis was vroeger een heel belangrijke gebeurtenis. Het woord Bamis komt van de samentrekking van Bavo en Mis. (bij ons was het geen Heilige Mis maar Liever Raak) Bamis word ook wel eens Bamisse genoemd en in onze streek verbasterd tot Baomis of Baomes. Rond 1520 beschrijven de analen van het Brabants Belgisch recht dat na Bamis de pacht betaald moest worden en de verkoop van varkens moest plaats vinden. Het is het einde van de zomer en het begin van de winter. Een bekende spreuk uit die tijd luidt: "Als het regent op Bamis dan is het een natte Kerstmis" en "ook Rijzen de blaren met Bamis, een vruchtbaar jaar te wege is"

Bamis, eigenlijk 'Baafmis' (samentrekking van Bavomis), is de feestdag van Sint-Bavo op 1 oktober. St. Bavo is de patroonheilige van het bisdom Haarlem en het bisdom Gent. Omdat Sint Bavo patroon is van de goede oogst, werd speciaal daarvoor gebeden. Dat hebben we niet gedaan bij onze handboogsportvereniging maar we hebben wel af en toe hemel en aarde bewogen om een goed schot te doen.

De Bamisbeker is de tweede belangrijkste wedstrijd in het jaar op het koningsschieten na. Er wordt geschoten op de tradionele 5 rings kaart die extra moeilijk is.

Er deden een record aantal van 25 schutters aan de Bamisverschieting mee (vorig jaar "maar" 21), daarvan 10 aspiranten, 4 junioren en 11 senioren. Het was enorm druk en oordopjes zullen voor volgende wedstrijd vanwege de ARBO wet gratis? door de gemeente verstrekt worden.

Desondanks was het toch een sportieve strijd en werd fel gestreden voor het behalen van de titel voor de Bamisbeker. Ze zeggen wel eens "de jeugd heeft de toekomst" en dat kun je ook goed merken tijdens deze verschieting. Ook kwamen er veel ouders kijken hoe het ging met hun kroost.

De Bamisbeker wordt verschoten op een ouderwetse 5 rings blazoen op 25 meter afstand. Voor de aspiranten op 18 meter afstand. Maximaal zijn dus 5 punten per schot te behalen, over 25 pijlen totaal 125 punten. (Voor de senioren, aspiranten en junioren). Het werd een zeer spannende wedstrijd met veel toppers en meerdere sub toppers zo bleek later. Leo drukte al meteen een stempel op de eindoverwinning door met 23 hele punten te beginnen. Maar Jac Brosens deed het beter met 24 punten en Lindy Delahaije had ook 23 punten. Ludo van de Broek liet het even liggen met maar 19 punten. In de tweede serie van 5 haalde Ludo de superscore van 25 punten maar hij had ook veel in te halen. Jac Brosens en Leo Brosens bleven goed volgen op 1 punt en Lindy liet een klein steekje vallen. Na de eerste 15 pijlen Stond Leo nog steeds aan de top, liet Jac het volledig liggen en kwam Lindy Delahaije opzetten. Uiteindelijk won Leo met 117 punten(Vorig jaar 115). Lindy Delahaije die vorig jaar derde werd haalde nu met verve de tweede plaats. Ludo van den Broek was na een enorme eindsprint derde geworden. Jac Brosens werd vierde met 106 punten. Leen Kool werd zeer verdiend vijfde met 106 punten. Erik Jansen haalde 105 punten en Adri Mertens werd eerste bij de aspiranten met 103 punten dank zij zijn staiger-pijpen en de coaching van Gon Delahaije. Cor van der Velden werd 8e met 102 punten. Kim Mertens werd negende met 97 punten. Peter Gommers werd 10e met 94 punten. Rick Jansen werd elfde met 94 punten. Gon Delahaije zat in de rangschikking ongeveer tussen de clubleden in en haalde maar liefst 93 punten. Romario Ooms haalde dank zij onze aansporingen 88 punten en werd daarmee de eerste junior en ontving de beker. Lobke Bink werd 14e met ook 88 punten en Rick van Bergen werd 15e met 86 punten. Rick van Gorp sloot zich bij Rick aan en haalde 85 punten. Caspar Ham haalde 84 punten en Gert Jan Verheijen volgde Caspar op de voet met77 punten. Diede Gommers deed het ook goed met 77 punten en Juanito Ooms haalde 76 punten. Jesse Musters haalde 72 punten, Kelly Janssen haalde 68 punten, Luc Raats onze nieuwe schutter haalde toch nog 66 punten, Harmen had zijn dag niet echt en haalde 64 punten en Mathijs Romme haalde 46 punten.

Als eerste senior werd Leo gehuldigd en geëerd met een zilveren Bamis-beker. Romario Ooms ontving ook een zilveren Bamis-beker voor de prijs als eerste aspirant en Adri Mertens werd eerste bij de aspiranten en ontving ook daar een zilveren Bamis-beker voor.

Deze wedstrijd was tevens het einde van het zomerseizoen en het begin van het winterseizoen. De Zomerprijs werd gewonnen door Leo Brosens met 1412 punten.

Daarover volgende week meer. De gemiddelde prijs werd gewonnen door Rick Janssen met 3,58 meer gemiddeld. Rick kreeg een prachtige beker uitgereikt.
 

Afgelopen zondag 28 december vond de kerstballenverschieting verschieting plaats. Jac Brosens en Erik Janssen hadden de boel mooi versierd met kerstballen en kerstkransen. De prijzen waren gekocht en gelabeld door Gon en Lindy Delahaije die daar mooi een avond van straat mee waren. Precies op tijd startte de wedstrijd. Er traden 22 schutters aan waaronder 12 junioren om kerstballen stuk te schieten. De spelregels waren simpel en doeltreffend. Diegene die de bal kapot schoot had kans op een prijs. In de kerstbal was namelijk "wiet" poeder verstopt. Als het "wiet" poeder uit de bal viel was het prijs. Geen "wiet" poeder, geen prijs. Wiet is een "Zunderts" dialect en geen poeder die men moet opsnuiven want met meel schiet dat ook niet op. De schutter mocht indien hij wiet poeder schoot kiezen uit de kerstkransen, kerstkoekjes, Kerststollen of Chocokransjes.

Na de eerste, tweede en derde doorgang had niemand nog een bal geraakt behalve Jac Brosens, die had bij het tellen een bal afgestoten. De eerste schutters in de vierde doorgang met Wiet Poeder waren Gon Delahaije en Rick van Gorp. Zij mochten als eerste de prijs kiezen. In de 6e doorgang was het raak: Luc Raats, Kim Mertens en Gon Delahaije hadden weer raak. Zij waren aan de beurt om te kiezen. In de zevende beurt schoten weer drie man raak: Cor van der Velden, Gert-Jan Verheijen en Jac Brosens. De achtste doorgang was er geen resultaat maar de negende doorgang schoot Gon Delahaije en Rick van Gorp weer raak. Wat een schutters. De elfde doorgang was het de beurt aan Diede Gommers en de 13e beurt aan Jelle Houben die een lekkere versnapering mocht uitzoeken. Het veertiende schot dacht Luc Raats weer raak te schieten maar helaas geen Wiet poeder.

Tussendoor werden regelmatig ballen aangetikt en kapotgeschoten maar vaak zat er geen wit poeder in. De15 e doorgang schoot Mathijs Romme raak. De 16e doorgang Rick Janssen, Kelly Janssen en Leo Brosens in de winning mode: allemaal nog prijs. Rick van Bergen schoot raak en won daarmee voor weken snoep. De prijzen waren bijna allemaal op. Op het laatst schoot Adri Mertens nog een prijs en dat was de laatste. Juist toe we bijna klaar waren kwam onze koning Ludo van den Broek aanzetten met een raak schot. Helaas, de prijzen waren op en Ludo moest onverrichter zaken naar huis maar had wel een mooie vakantie gehad.

Nathalie verzorgde de koffie uitstekend waarvoor ook dank. Het was een leuke verschieting en de laatste dit jaar. Volgende verschieting: zie de wedstrijdkalender op de website.

Het was een leuke wedstrijd en diende ook voor het "achteraf-extra" verbranden van de vetreserves die tijdens de Kerst aangeworven zijn. Een prettig en sportief Nieuwjaar voor alle lezers namens alle leden van Eikels worden Eiken, de oudste sportclub in Zundert anno 1851.

 

Erik Jansdsen had weer een leuke verrassing. Hij had een ganzenbordhandboogwedstrijd geregeld en het werd een succes.

Erik bedankt voor de energie die je er weer instopte.

 

Deze wedstrijd was tevens de afsluiting van de jeugdregiocompetitie 2009

 

Leuke foto's !

Geeft een goed beeld van een club met toekomst.

 

Hier nog enige 3D foto's geschoten tijdens de wedstrijd in Schijf.

 

Zondag 21 feb 2010 werd in Baarschot op de banen van Rozenjacht het rayonkampioenschap aspiranten indoor verschoten. Namens Eikels worden Eiken namen deel Diede Gommers, Günther Marijnissen, Kelly en Rick Janssen.

Voor de wedstrijd een korte warming up gedaan, door de jeugd nog aangevuld met een tikspelletje. Tien minuten voor aanvang zijn ze weer gaan zitten.

Tijdens de wedstrijd waren de schutters geconcentreerd bezig wat resulteerde in 3 persoonlijke records, Günther, Kelly en Rick.

Toen kwam de prijsuitreiking, Rick werd eerste in zijn categorie maar kreeg de bronzen medaille, na wat protesten werd dit recht getrokken. Vervolgens bleek Kelly ook goud te hebben gewonnen in haar klasse.

Günther had 169, Diede 204, Rick 244, Kelly 264

 

Op 6 maart 2010 werd de 3D ter herrinnering aan Winfried Molenkamp verschoten. Deze 3D wedstrijd werd gehouden op het terrein van Recreatieoord De Warande in Oosterhout. Na een aantal jaren had Ton Graafmans weer een terrein gevonden, zonde dat het zolang heeft moeten duren, dit succes zij hem van harte gegund. Hij had alles weer perfect voor mekaar, wedstrijd en catering.

EWE was vertegenwoordigd met 6 schutters, Rick, Kelly en Erik Janssen; Peter en Diede Gommers; en Gunther Marijnissen. Gunther schoot lekker mee en had het best naar zijn zin.

Het was een mooie wedstrijd met veel schoten steil omlaag. Wat ook laag was, was de temperatuur. Het was koud, koud, bijna net zo koud als in ons clubhuis in Zundert.

We kunnen het maar niet laten als EWE, ook nu weer bekers, Kelly 1e bij de cadetten longbow, Erik 3e bij de heren longbow. Alle aspiranten kregen een herrinneringsbeker en een chocolade medaille.

Al met al een geslaagde dag.

 

Op zaterdag 20 maart 2010 werden de Nederlandse kampioenschappen voor aspiranten gehouden in Schijndel bij Landmans Unie.

Hier is Kelly Janssen in de leeftijdscategorie meisjes 11/12 als eerste geeindigd. 
Ze schoot 258 en werd daarmee Nederlands kampioen.

Rick Janssen werd 6e bij de jongens tot en met 10 jaar. Hij schoot 213, een beetje onder zijn kunnen

mvg,

Een trotse Erik Janssen

 

Geweldig Kelly.
Dat is een dikke felicitatie waard.
Goed van jou, van de Janssens, van EWE.
Mvg
Leo de Keizer

 

Met 12 koppels weer een geslaagd evenement.

Afgelopen zondag 30 mei 2010 vond de "Ouder-Kind verschieting" in de accommodatie van Eikels worden Eiken plaats.

De Ouder-Kind Verschieting is een wedstrijd waarin de “onervaren” ouder (of oom/tante/opa /oma) met het “getrainde en ervaren” kind, of de “getrainde en ervaren “ oudere met het “onervaren” kind in een koppel schiet. Het koppel met de hoogste punten samen is de winnaar. De oudste deelnemer was meer dan 54 jaar en de jongste schutter 6 jaar.

De “ervaren” schutters schieten op de voor hen normale afstand en de “onervaren” schutters op 7 meter. In een bijzonder gezellige ambiance werd de wedstrijd verschoten.

Er werden maar liefs 12 koppels gevormd. (vorig jaar 18) In totaal 24 schutters aan de lijn. Dit soort wedstrijden zijn bijzonder populair omdat het “leut” gehalte ook bijzonder gewaardeerd wordt evenals de strijd om het eerste te zijn. De schutterij dreigt met dit aantal inderdaad uit haar voegen te barsten.

Er werd door de ervaren schutters op 25 of 18 meter geschoten. De onervaren schutters mochten op 7 meter proberen om de roos te raken.

De score van het koppel samen was tellend. Op het laatst moest beslist worden wie er zou winnen want het scheelde maar een paar punten. Eerste met totaal 346 punten en 18 punten voorsprong werd Kelly Janssen met Oom Bas Janssen. Tweede met 328 punten werd Kim Mertens met Oom Johan Mertens. Derde met 318 punten werd Erik Janssen met Moeder/Oma Ria Janssen. Vierde werd Adri Mertens en Pa Kees Mertens met 315 punten. Op dezelfde plaats eindigde Patrick Raats met Oom Ruud Raats ook met 315 punten. Rick van Gorp en Pa Frans van Gorp haalde 304 punten en eindigde zesde. Rick Janssen en Ma Nathalie Janssen eindigden met 296 punten op de zevende plaats. Gert-Jan Verheijen en Pa Guido Verheijen eindigde met 286 punten op de 8e plaats. Rick van Bergen en Oom Kees van Bergen eindigde met 280 punten op de negende plaats. Lobke Bink en pa Rob Bink eindigde met 274 punten op de 10e plaats. Jelle Houben met Pa Huub Houben eindigde met 267 punten op de 11e plaats en Matthijs Romme en Pa Henk Romme haalden 201 punten.

 

Op 7 en 8 augustus hebben Peter, Diede, Kely, Rick en Erik de kleuren van EWE weer verdedigd op het grote 3D toernooi van Team Unicorn in Gemert. De wedstrijd was behoorlijk pittig, op de foto's staan 2 herten, die stonden op zo'n 65 meter en dan moet je de achterste raken, de voorste is minpunten.

Toch hebben we goed geschoten Erik was 4e, Peter was 10e, Rick 2e, Diede 3e en Kelly 3e. Hierbij moet worden vermeld dat Kelly en Rick (van Diede weet ik niet zeker) alles vanaf de blauwe plok hebben geschoten, dus eigenlijk als cadet. Als cadet waren ze dik eerste en tweede geweest.

Totaaluitslag:
http://www.bowhuntingteam-unicorn.nl/wedstrijdinfo/outdoor2010/Unicorn_2010_Einduitslag.pdf

Mvg

Erik

 

Hallo Allemaal,

Recentelijk hebben er weer een aantal bouwwerkzaamheden plaatsgevonden bij de Eikels.

De ramen van het schiethuis zijn door Patrick Raats, Rick Janssen, Kelly Janssen, Erik Janssen en Romario Ooms geschuurd en geschilderd. Romario heeft ook bijna alle glaslatten vervangen (Latten gesponsord door zijn baas). De nieuwe kleur is grijs.

De tochtkokers waar we al zo lang over discussieren zijn er toch gekomen. De wanden zijn van trespa en het dak is van hout met bitumen. De tochtkokers zijn door Erik Janssen gebouwd. Het schilderwerk is mede door Rick Janssen, Patrick Raats en Kelly Janssen gedaan.

Het laatste spant, bij het 18 meter doel, is helemaal overdekt met transparante golfplaat. Jac Brosens heeft dit stuk dak in zijn eentje gemaakt.

Dank aan iedereen die geholpen heeft.

Erik Janssen

 

Alle werkers verdienen een dikke pluim. Bij deze, goed gewerkt boys.

Leo

 

Zes schutters van EWE hebben hun best gedaan om goed voor de dag te komen tijdens de eerste ronde voor de NHBbeker te Gilze.

Omdat er uit de top twee schutters verhinderd waren werd een beroep gedaan op nummer 7 en 8 van onze club te weten Kelly Janssen en Jesse Mutsters.

Zij hebben zich goed geweerd maar konden niet verhinderen dat we uiteindelijk met 1237 punten laatste werden in dit gezelschap.

Nu even afwachten of er een tweede ronde inzit.

Persoonlijke score;

Erik Janssen      221 pnt

Leo Brosens      219 pnt

Jac Brosens       212 pnt

Jesse Mutsters   206 pnt

Kelly Janssen    196 pnt

Cor v.d. Velden  193 pnt

 

Afgelopen zondag 24 oktober 2010 vond de beroemde Bamisbeker verschieting plaats. De Bamisprijs is hetzelfde als de najaarsprijs die op het einde van het zomerseizoen wordt geschoten. Bamis was vroeger een heel belangrijke gebeurtenis. Het woord Bamis komt van de samentrekking van Bavo en Mis. (bij ons was het geen Heilige Mis maar Heilig Raak). Bamis word ook wel eens Bamisse genoemd en in onze streek verbasterd tot Baomis of Baomes. Rond 1520 beschrijven de analen van het Brabants Belgisch recht dat na Bamis de pacht betaald moest worden en de verkoop van varkens moest plaats vinden. Het is het einde van de zomer en het begin van de winter. Een bekende spreuk uit die tijd luidt: "Als het regent op Bamis dan is het een natte Kerstmis" en "ook Rijzen de blaren met Bamis, een vruchtbaar jaar te wege is". Dit jaar klopt dat aardig want het regende dat het goot.

Bamis, eigenlijk 'Baafmis' (samentrekking van Bavomis), is de feestdag van Sint-Bavo op 1 oktober. St. Bavo is de patroonheilige van het bisdom Haarlem en het bisdom Gent. Omdat Sint Bavo patroon is van de goede oogst, werd speciaal daarvoor gebeden.

Het was een sportieve strijd en werd fel gestreden voor het behalen van de titel voor de beker. Ze zeggen wel eens "de jeugd heeft de toekomst" en dat kun je ook goed merken tijdens deze verschieting. De Bamisbeker wordt verschoten op een ouderwetse 5 rings blazoen op 25 meter afstand. Voor de aspiranten op 18 meter afstand. Maximaal zijn dus 5 punten per schot te behalen, over 25 pijlen totaal 125 punten. (Voor de senioren, aspiranten en junioren). Het werd een zeer spannende wedstrijd met veel toppers en meerdere sub toppers zo bleek later. Uiteindelijk won Erik Janssen met 117 punten met ruime voorsprong op nummer 2 Leo met 111 punten. Derde werd Ludo van den Broek met 106 punten. Vierde en winnaar van de Cadettenprijs werd Kim Mertens met 104 punten. Vijfde werd Diede Gommers met103 punten en ontving de aspirantenbeker. Kelly Janssen werd 6e met 101 punten. Lindy Delahaije werd 7e met 99 punten. Rick Janssen werd ook gedeelde 7 met 99 punten. Gon Delahaije werd 9e met 98 punten. Gedeeld 10e Werd Jac Brosens en Patrick Raats met 97 punten. Gert Jan Verheijen werd 12e met 92 punten. Op de gedeelde 13e plaats eindigde Cor van der Velden, Romario Ooms en Harmen Kool met 90 punten. Gunther Marijnissen eindigde 16e met 84 punten. Peter Gommers haalde 83 punten en werd 17e. Jorrit Verstijlen haalde 75 punten en werd 18e. Lobke Bink haalde 73 punten en werd 19e. Mathijs Romme haalde 62 punten en Dymphy Goosens haalde 58 punten.

De gemiddelde prijs werd gewonnen door Patrick Raats en Jorrit Verstijlen. Patrick krijgt zijn beker nog en Jorrit heeft die al mogen ontvangen. De Zomerprijs werd gewonnen door Leo Brosens met 9,33 gemiddeld. Tweede werd Ludo van den Broek met 9,09 gemiddeld en derde Erik Janssen met 8,90 gemiddeld. 1e aspirant was Kelly Janssen met 8,85 gemiddeld en 1e kadet Rick van Gorp met 8,26 punten gemiddeld.
 

Op 1 mei 2011 verschoten we de 150 jaar bestaan beker.

De rozenbeker werd gewonnen door Cor vd Velden. De Puntenbeker door Ludo vd Broek.

De rozenbeker was nog heel spannend. Na de regulaire 18 schoten stonden er maar liefst 8 personen op 1 roos. Na de kamp over 6 schoten was er nog steeds geen winnaar. Dan telt de hele 10 als roos. Na 1 schot met de grote roos was Cor de enige die een tien had.

 Gefeliciteerd Cor en Ludo!

 

Op zondag 11 mrt. hebben 9 jeugdschutters van EWE deelgenomen aan de winterwedstijd in Ulvenhout.

Dit is de eerste van 4 wedstrijden van de speciale jeugdcompetitie die regio 107 voor haar jeugdschutters organiseert.

EWE presteerd weer goed, Juul van Hassel won in de catergorie aspiranten t/m 10 jaar met 203 punten.

Jeroen Michielsen scoorde de meeste punten in zijn categorie (278 pnt) maar moest in de finaleronden zijn meerdere erkennen in Jesse Mutsters die met 251 pnt. de tweede score had.

 hieronder te totaal uitslag;

Winterwedstrijd 2012
naam vereniging 30p 1/4 fin 1/2 fin finale plaats
Meisjes asp t/m 10 jaar  .      .
Nathalie Gijsen Nimrod 179 aspiranten geen finale 1 Goud
Tamara Kempe Alliance d'Amitié 116 aspiranten geen finale 2 Zilver
Veroniek Beemer Nimrod 51 aspiranten geen finale 3 Brons
Jongens t/m 10 jaar  .  .  .  .
Juul van Hassel E.W.E. 203 aspiranten geen finale 1 Goud
Jongens 11-12 jaar        
Wesley Haagmans Nimrod 219 6 6 6 1 Goud
Meindert Kempe Alliance d'Amitié 250 6 6 2 2 Zilver
Ruben van Zuilen Alliance d'Amitié 209 7 0 6 3 Brons
Wouter van der Sanden Nimrod 218 6 0  .  .
Janna van der Sanden Nimrod 198 3 - -  .
Coen Beemer Nimrod 192 2 - -  .
Thomas Horsten Alliance d'Amitié 187 4 - -  .
Ronald Gijsen Nimrod 173 0 - -  .
Mike van der Maas Nimrod 157 geen finale
Mark Bakx E.W.E. 119 geen finale
Dames cadet 13-14 jaar        
Dessie van Boeschoten De Vriendenkring 234 - - 6 1 Goud
Caitlin Frijters Alliance d'Amitié 202 - 6 4 2 Zilver
Myrthe van Oord Alliance d'Amitié 76 - 0 - 3 Brons
Heren cadet 13-14 jaar  .  .  .  .
Thomas Faes De Romeinen 248 - 6 6 1 Goud
Drik Goossens Breda Archery 223 - 6 3 2 Zilver
Willem van der Sanden Nimrod 161 - 0 6 3 Brons
Tim Balogh De Romeinen 152 - 0 4 4
Joost Gommers Alliance d'Amitié 133 geen finale
Rob van Gils Alliance d'Amitié 121 geen finale
Paul Kros Alliance d'Amitié 112 geen finale
Damien Jong Nimrod 85 geen finale
Cadet 15-16 jaar jaar  .  .  .  .
Jesse Mutsers E.W.E. 251 6 6 7 1 Goud
Jeroen Michielsen E.W.E. 278 6 6 1 2 Zilver
Teun Goossens Breda Archery 237 7 0 7 3 Brons
Jeije vd Wijngaart Alliance d'Amitié 277 7 4 1 4
Rick van Gorp E.W.E. 240 3 - - -
Bas Antonisse Nimrod 230 0 - - -
Peter Fioole Alliance d'Amitié 226 1 - - -
Amy Ribbens Alliance d'Amitié 192 0 - - -
Glenn Vaarwerk Nimrod 179 geen finale
Patrick Raats E.W.E. 172 geen finale
Jorrit Verstijlen E.W.E. 167 geen finale
Nick Doomen E.W.E. 165 geen finale
Lex van Dommelen De Vriendenkring 154 geen finale
Menno Graafmans Alliance d'Amitié 117 geen finale
Mathijs Romme E.W.E. 109 geen finale
Junioren        
Mitchel Mathijssen Nimrod 268 - 6 6 1 Goud
Martin Rasenberg Alliance d'Amitié 244 - 6 0 2 Zilver
Amy van Loon De Vriendenkring 242 - 2 6 3 Brons
Rick van der Mey Nimrod 241 - 2 4 4
Mark van Deuren Alliance d'Amitié 239 geen finale
Ricardo Ribbens Alliance d'Amitié 206 geen finale
Bas Goossens De Vriendenkring 169 geen finale

 

NK Aspiranten indoor 2012 in Middelbeers op 17-3-2012.

Juul van Hassel viel net buiten de prijzen met zijn vierde plaats, puik geschoten!

Rick Janssen werd bij de jongens 11-12 jr tweede en nam dus het zilver mee naar huis. 

 

Op 18 maart 2012 vond in Schaijk het Bondskampioenschap Cadetten recurve plaats.

Hieraan namen deel Rick van Gorp, Kelly Janssen, Jeroen Michielsen, Jorrit Verstijlen.

Na de eerste 30 pijlen was er al een schifting, Jeroen stond eerste, Rick stond nog net op een finale ronde plaats. Kelly en Jorrit moesten flink klimmen in de tweede 30 pijlen om nog in de finale te komen.

Na 60 pijlen stond allen Jeroen in de finales voor Cadetten 2e klasse, hij stond zo'n 60 punten voor op nummer 2. 
Dit vertaalde zich ook in de setstanden van de finalerondes. 6-0, 6-0, 6-0, 6-0.

Jeroen won dus glansrijk. Zij score na 60 pijlen was zelfs genoeg voor een finale plaats bij de eerste klasse.

Na de huldiging met medaille en Wilhelmus, ging het nog bijna erg mis. 
Tijdens het afspannen van zijn boog ging het mis en kreeg Jeroen de lat in zijn gezicht, gelukkig niet in zijn ogen.

 

 

Overzicht slagveld

Overzicht slagveld Koppensnellerverschieting
    gesneuveld  
1e ronde Leo, Diede en Lobke
2e        
3e   Gert-Jan    
4e        
5e   Erik    
6e   Nathalie    
7e   Rick    
8e        
9e        
10e   Juul    
11e   Patrick, Jeroen en Mark
12e        
13e        
14e   Peter    
15e        
16e        
17e        
18e   Ris    
19e        
20e   Jelle    
21e   Jac    
22e        
23e   Rob    
24e   Jorrit    
25e   Nick    
Winnaar Harmen

 

Afgelopen weekeinde vond het Nederlands Kampioenschap 3D-schieten te Drunen plaats. Zes EWE’ers namen er deel, de helft daarvan viel in de prijzen.
3D schieten is een aparte tak van de handboogsport. Bogen met vizier, stabilisatoren enzovoorts zijn gebruikelijk bij indoorwedstrijden. 3D wedstrijden worden in een bos gehouden. Hierbij wordt er voornamelijk met traditionele bogen geschoten, d.w.z. zonder allerlei hulpmiddelen. Schieten met moderne bogen is wel mogelijk. Er wordt geschoten op schuimrubberen beesten. Men zou kunnen zeggen dat het een soort nabootsing is van een jacht met pijl en boog. Een doel is bijvoorbeeld een konijn, een hert, een zwijn, maar soms schiet men op een slang of een roze panter. Alle doelen hebben een ‘kill-zone’, deze ligt meestal ergens op de borst en is extra punten waard. Verder staan ze op onbekende afstand, dus het gevoel moet hierbij goed gebruikt worden.

De wedstrijd vond plaats in Drunen, op twee verschillende locaties. De eerste dag schoten de vizierschutters op de andere locatie dan de niet-vizierschutters, de tweede dag wisselde dat om. Alle deelnemers van EWE schoten zonder vizier. Zij begonnen de eerste dag op het terrein van het Land van Ooit. Behalve wat ruïnes en een paar standbeelden is hier erg weinig van over. Dit maakte het tot een aparte belevenis. Peter Gommers en Rick Janssen stonden samen op een baan, verder was iedereen verdeeld. Als zij elkaar toevallig tegenkwamen werd er vluchtig geïnformeerd hoeveel punten er al behaald waren.

De tussenstand van dag één bleek positief: Harmen elfde, Kelly vierde, Peter derde, Diede en Rick op de tweede plaats in verschillende klassen en Erik stond eerste.

De tweede dag schoten de Zundertenaren in een bosterrein, niet ver van de eerste locatie. De banen waren op klassement ingedeeld. Dat wil zeggen dat de nummers één tot en met zes bij elkaar op een baan stonden, de nummers zeven tot en met twaalf enzovoorts. Dit om de concurrentie een grotere rol te laten spelen. Peter en Erik stonden bij elkaar, Rick en Kelly ook, en Harmen en Diede stonden ieder bij hun eigen groep. Ondanks de ernst van de wedstrijd was het toch erg gezellig.

De wedstrijd was rond drie uur afgelopen. Om vijf uur volgde de prijsuitreiking bij het Land van Ooit. Als eerste kwam de klasse van Harmen aan bod. Hij bleek 24e te zijn geworden. Daarna kwam Diede aan de beurt. Hij had zijn goede schieten vol weten te houden, en werd tweede. Vervolgens Rick en Kelly. Zij dachten tweede en derde te zijn, maar dit bleek toch niet het geval. Een jongere schutter was een leeftijdsklasse omhooggeplaatst, omdat hij alleen in zijn eigen klasse was. Ondanks dat mocht hij nogsteeds van dichterbij schieten. Hierdoor werd hij de winnaar, Rick derde en Kelly vierde. Als laatste kwam de klasse van Peter en Erik. Peter was iets afgezakt, naar de vijfde plaats. Erik echter had zich niet laten afleiden door de andere schutters en mocht daarom de gouden plak in ontvangst nemen. Hierbij kreeg hij een officiële oorkonde van de Nederlandse Handboog Bond.

Voor de uitslag en foto’s van deze geslaagde wedstrijd kunt u naar onze site, www.eikelswordeneiken.nl. Daar vindt u ook meer informatie over onze vereniging. Heeft u interesse, kom dan gerust eens langs tijdens een van onze trainingen, op dinsdag-, vrijdagavond en zondagochtend. .

Mvg
Kelly Janssen
2013-09-23

 

Lees de opmerking onderaan de pagina!

Hier vindt u informatie over het zelf bouwen van een handboog.

Het maken van een flatbow is eigenlijk niet zo moeilijk. Dat zou voor iedereen met twee rechtse handen en een hoop geduld mogelijk moeten zijn. Er is als je graag met een longbow schiet natuurlijk niets mooier dan met een zelfgebouwde boog aan de schietlijn danwel plok te staan.

Als u vragen heeft stelt u deze dan in het forum. Dan is er altijd wel iemand die u helpt.
Hieronder de uitleg in een aantal stappen.

Het hout

Het gereedschap

Ingediend door Delahaije op Zon, 2008-03-23 15:50.

Het zou mooi zijn als onze website alle teksten die toegevoegd worden eerst liet keuren door de web-meester.

Dat voorkomt veel ellende........

Pas na goedkeuring toelaten teksten.

Gon

Romario is handig en werd aangestoken door het enthousiasme van Erik Janssen die al eerder uit essenhout een flatbow had gemaakt.Een groot deel van zijn vakantie was Romario met deze hobby onder de pannen.

Hier in close up en vol in beeld.

Welkom op onze site

Ingediend door Webmaster op Din, 2011-01-25 16:58.

Jac, Gon, Leo en Peter waren present bij de jaarlijkse veteranen uh masterswedstrijd die door de afdeling werd georganiseerd.
Johan Mol was zoals gebruikelijk ongenaakbaar.
Oud lid Johan van der Velden scoorde een keurige 231 over de 25 tellende pijlen.
Leo hield met een nette tweede plaats de EWE-eer hoog.
Jac, Gon en Peter vinden het niet erg als ik niet hun scores noem.

Al bij al een goed verlopen wedstrijd met een grote oplomst, maar liefst 39 deelnemers.

Het weer wordt minder maar de opkomst blijft goed.

Mede dankzij het nieuwe verrijdbare 18-meter doel kunnen onze jeugdleden lekker veel pijlen schieten.

De jeugdtraining wordt elke week van 19.00 tot maximaal 20.30 uur gehouden onder de geduldige leiding van hoofdjeugdman Jac Brosens.

 

Kwestie van timing. Dan krijg je een pijl van twee meter lengte.
Overigens kun je goed zien dat Romario goed achter zijn boog staat.

Afgelopen dinsdag bleek dat er langzaam een afwijking in Vincent zijn schieten is geslopen. Al eerder schoot hij een pijl ver links van het doel. Afgelopen dinsdag gebeurde dat weer twee keer. Meteen na het schot kwamen alle aanwezige leden naar hem toe om hem te helpen, met adviezen.

Afgelopen tweede paasdag, 9 april 2007 werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar verschoten. De Koning/Keizer Verschieting. De Keizer is sinds 1987 nog steeds Leo Brosens, tot nu toe onklopbaar als Keizer, maar aan de poten van de troon wordt soms driftig gezaagd maar tot nu toe zonder succes. Keizer wordt je na 3 achtereen gewonnen Koning/Keizer wedstrijden. Wegens omstandigheden kon de Koning niet worden opgehaald en moest iedereen rechtstreeks naar de club komen. Het was mooi weer en het zonnetje scheen zelfs.

Ingediend door Webmaster op Zon, 2007-10-07 21:37.
 

Onderwerp: 1e Ronde NHB - Beker / Wedstrijd 1 op 07 oktober 2007 bij de Vriendenkring te Rijen

Ingediend door Webmaster op Zon, 2007-10-28 18:27.

De bovenste drie schutters konden niet winnen omdat zij deze dag al een prijs wegkaapten.

Voor de gemiddelde prijs is een ingewikkelde formule bedacht.

Het gemiddelde van de bondswedstrijden van vorig jaar wordt genomen. Als dat niet beschikbaar is wordt het gemiddelde van de zomerprijs genomen. Dat gemiddelde wordt gedeeld door 2 en vermenigvuldigd met 25. Dan is de uitkomst een uitkomst voor de ouderwetse 5 rings kaart.

Ingediend door Jac Brosens op Din, 2007-11-27 10:37.

De Herfstwedstrijd is de laatste van de vier seizoenenwedstrijden die de speciale jeugdcompetitie van onze regio inhouden.

Er waren 13 schutters van EWE present om hun beste beentje voor te zetten.

De resultaten van de wedstrijd zijn als volgt;

Lobke Bink scoorde 149 punten en was daarmee de beste in de groep meisjes tot 10 jaar.

Ingediend door Webmaster op Zon, 2008-01-27 14:27.

DEZE BEROEMDE EWE-IJSMUTS STAAT ONS GOED
KIJK LINDY EENS HEEL VRIENDELIJK AAN
MISSCHIEN DAT ZE VOOR JOU ER OOK EENTJE WIL MAKEN, KOST 5 EURO

 

Ingediend door Jac Brosens op Ma, 2009-01-26 23:37.

 

Zondag 25 jan. 2009 togen 14 jeugdschutters  naar Ulvenhout om daar de eerste wedstrijd van de speciale jeugdcompetitie te gaan schieten.

De meeste kwamen uit in de categorie; Jongens 13-15 jaar namelijk Gert-Jan Verheijen, Juanito Ooms, Adri Mertens, Rick van Gorp, Jesse Mutsters, Jelle Houben en ook Patrick Raats die hiermee zijn eerste wedstrijd zou schieten.

Ingediend door Webmaster op Ma, 2009-04-06 20:46.

Afgelopen zaterdag vond in Ulvenhout bij Alliance d’Amitie de medaillewedstrijd van het district van de NHB plaats. 

Uitgenodigd werden maar liefst 5 schutters van onze vereniging. Zij eindigden in de diverse klasses als eerste, tweede of derde. 
Dat waren voor de Eikels worden Eiken; Lindy Delahaije, Rick van Bergen, Gert-Jan Verheijen, Cor van der Velden en Jac Brosens.

Afgelopen zondag 7 juni 2009 vond de "Ouder-Kind verschieting" in de accommodatie van Eikels worden Eiken plaats.

Ingediend door Jac Brosens op Don, 2009-06-18 20:55.

Van EWE hebben 14 jeugdschutters deelgenomen aan de Zomerwedstrijd. 
Dit is de derde wedstrijd van de speciale competitie die in onze afdeling voor de jeugd organiseert. Omdat de vier wedstrijden per seizoen worden geschoten noemt men het ook wel de seizoenencompetitie.

In de categorie junioren 13-15 jaar kwamen 9 schutters aan bod.

Ingediend door Webmaster op Ma, 2009-10-19 19:52.

Afgelopen zondag 18 oktober 2009 vond de beroemde najaarsbeker of Bamisbeker verschieting plaats.

Ingediend door Webmaster op Ma, 2010-01-11 16:55.

Beste Allemaal, 

Een leuke maar vooral spannende race naar de titel van beste Koning, Keizer, Compoundschutter, Jeugdschutter, van deze regio. 

Onze dank vooral voor de gastvrije ontvangst op de banen van de Romeinen te Gilze. Perfect geregeld!  
Tot een volgend tournooi. Mvg,  Paul van den Boom, Regio 107 NHB  

 

Ingediend door Webmaster op Don, 2010-01-28 20:43.

Jac en ondergetekende hebben de Eikels weer goed vertegenwoordigd bij de veteranen verschieting.
Jac werd tweede op een gedeelde plaats in de oudste categorie 66-75 jaar.
Ik werd 5e in de categorie met een topper (Willemen) met 234 punten. Daar kan je mooi niet tegenaan schieten.
Misschien een vermelding op de site. 
Groeten
Gon

1-10-2009

 

Leo schiet een tien .... gelukkig werd zijn misser hierna niet gefilmd.

Ingediend door Webmaster op Din, 2010-03-30 20:23.

 

Beter laat dan nooit maar hier de uitslagen van zondag 21-03-2010 te Ysselsteyn.

Kim en Rick mochten meeschieten voor de finale, Robin helaas niet.
De 1/8 finale schoot Kim 89 pnt en was out, Rick schoot 92 pnt. en was ook klaar.
We hebben de verdere finale rondes niet meer afgewacht en zijn huiswaarts gekeerd was toen inmiddels 15.30 uur.
Ik weet dus ook niet wie er eerst is geworden in de 1e en 2e klasse. M.v.g.

 

Afgelopen zondag 16 mei 2010 werd de beroemde "Groenten en Fruitverschieting" gehouden. 

Het weer was matig maar droog en 16 graden Celcius. 
De opkomst was buitengewoon goed en dus waren er 23 schutters present om hun groenten en fruit te gaan verdienen.

 

Vandaag 19-9-2010 schoten we onze eerste NHB-3pijl-competitiewedstrijd bij onze vrienden te Dongevaart.

Ingediend door ErikJanssen op Ma, 2010-09-20 18:24.

Rick Janssen Nederlands Kampioen 3D Handboogschieten

In het weekend van 18 en 19 september werd in Drunen het Nederlands kampioenschap 3D handboogschieten gehouden. In deze tak van de handboogsport wordt een jacht met pijl en boog gesimuleerd. Er wordt geschoten op namaakdieren van kunststof die door de parcoursbouwer in het bos zijn opgesteld. Bij elk doel staat er op een onbekende afstand een paaltje in de grond, van daar moet je schieten.

 

Zomerwedstrijd 

Op zondag 11 juni heeft de Zomerwedstijd plaats gevonden. Dit was de eerste wedstrijd van de speciale competitie voor de jeugd van Regio 7.

 

Leuk om te zien dat we een aantal jeugdleden hebben die lang lid blijven en een hele ontwikkeling doormaken.

 

Gon, Harmen en Jac doen hun best om de EWE rechten bij de Gemeente aan te kaarten 

 

Afgelopen zondag 2 januari 2011 vond de kerstballenverschieting verschieting 2010 plaats die vanwege de afgelopen feestdagen voor het eerst pas nu verschoten kon worden.

Jac Brosens had de boel mooi versierd met kleine en (weinig) grote kerstballen. 

 

Kelly, Erik en Leo hebben op zondagmiddag 9 januari 2011 onze vereniging vertegenwoordigd. De Vriendenkring te Rijen wasa gastheer. Het is daar goed schieten bij die club.

We hebben met redelijk resultaat onze sportieve plicht gedaan.

Ingediend door Webmaster op Din, 2011-01-25 16:58.

Jac, Gon, Leo en Peter waren present bij de jaarlijkse veteranen uh masterswedstrijd die door de afdeling werd georganiseerd.

 

Johan Mol was zoals gebruikelijk ongenaakbaar.

Oud lid Johan van der Velden scoorde een keurige 231 over de 25 tellende pijlen.

Leo hield met een nette tweede plaats de EWE-eer hoog.
Jac, Gon en Peter vinden het niet erg als ik niet hun scores noem.

 

 

Op zondag 11 mrt. hebben 9 jeugdschutters van EWE deelgenomen aan de winterwedstijd in Ulvenhout.

 

Met vijf schutters wisten we 125 eieren bij elkaar te schieten dit jaar.

Johan en Kees Mertens vulden dit aantal aan tot 150 stuks.
Ruim voldoende om komend weekend na het Koningsschieten een menig eitje te tikken.

 

 

Afgelopen tweede paasdag, 9 april 2012, werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar verschoten door de oudste sportclub in Zundert.

Patrick Raats winnaar Zilveren Eikel 2010-2011
1

Leo Brosens winnaar Dartverschieting
1